Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilip IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Če se slabo redi, bi na tvojem mestu probala svoje mleko ponudit po flaši, pa da vidiš koliko tvoj otrok sploh popije (ja sedaj pa me naj napadejo vse dojilje). Naš je polival, ampak nikoli med hranjenjem, ampak pri podiranju kupčka, včasih še kaki 2 uri po hranjenju. To da ji uhaja med dojenjem ni polivanje, kvečjemu bi lahko bil problem pri požiranju. Če boš enomesečni punčki ponudila flaško, je velika verjetnost, da je ne bo sprejela, ker flaške ne pozna in se tako ne zna hranit. Če se že 1 mesec dojita, je bolje malo vztrajat pri dojenju. Večina otrok po flaški ne zna pit (če so navajeni dojenja), z učenjem hranjenja po flaški pa lahko pride do sesalne zmede, sploh če dojenje še ni 100% steklo. To, kar si opisala, ni polivanje. Verjetno imaš veliko mleka in dojenčica ne zmore tako hitro požirat, pa tudi če vmes spusti dojko takrat še včasih kar teče iz dojke, zato je gaza mokra. Na začetku podoja, ko se sproži sesalni refleks, mleko zelo hitro teče, tudi če mala ne sesa, zato morda ne zmore dovolj hitro požirat. Mislim, da to ni nič nenavadnega. Če teža vsaj malo napreduje in otrok izgleda zdravo in zadovoljno, bi na tvojem mestu poskusila samo spremeniti položaj pri dojenju. Pri punčki sem prvi mesec dojila leže, potem pa sem se navadila sede in mi je bilo 100_x_ lažje. Ker ima otroček lahko bolj dvignjeno glavo, lažje požira. Tudi ti težko piješ, če ležiš, ne? Moj drugi otroček je zelo počasi napredoval. V 6 mesecih se je zredil za cca 2300g. Potem pa je do enega leta skoraj vse nadoknadil. Je pa res veliko polival - in to je izgledalo kot bruhanje, mleko mu je šlo ven v loku, tudi dve uri po hranjenju. Jep a rekel pediater, da dokler teža vsaj malo napreduje, ne bova šla na preiskave, ker so tovrstne preiskave zelo neprijetne in ponavadi se do enega leta vse uredi. In imel je prav:-) Meni so bili prvi tedni dojenja pri taprvi zelo mučni - bradavice so me bolele tako, da sem se jokala, ko sem dojila:-( Je pa bilo vedno bolje, po 2, 3 mesecih pa sem začela v tem res uživati. Meni je bilo glavno, da je otrok sit in zadovoljen, da je spal čez dan in ponoči, ter lepo napredoval s težo. Glede sprejemanja flaše. 4 dni je v bolnici pil samo s flaše, ker nisem imela mleka. Ko je prišel naval, sva se dojila z nastavki. In ker se očitno na prsih ni dovolj najedel in se prvi mesec ni dovolj zredil, smo jedli še samo na flašo. Meni je bilo glavno da se je najedel in lepo napredoval, ter bil zdrav!
|