chezAnA
|
kaj pa če izkoristita čas za učenje novih reči, ki bi ga zanimale? Vprašaj ga, kaj bi mu bilo zanimivo, pripravi tematsko delo, le da je v postelji. (zaposliti moraš možgančke, če že telo ne sme nič delati) - lahko izdelata zvezdno mapo na stropu nad posteljo (ali iz unih svetlečih zvezdic za ponoči, lahko pa tudi samo košče barvnega tapetniškega salotejpa daš gor-gre enostavno dol). Najprej si oglejta v kakšni knjigi, nato pa skupaj določita položaj zvezd (on ti lahko z laserjem kaže kam daj katero) in jih poimenujeta.
- izdelajta maketo našega sončnega sistema in ga obesita, naučita se lahko veliko o planetih.
- lahko se skupaj učita vezati različne vozle
- s pomočjo svetilke lahko ustvarjata sence živali na steno ali strop
- naučita se delati aviončke iz papirja
- daj mu kakšen nov instrument (orglice, kitara, panove piščali ...)
- kaj pa morsejeva abeceda? lahko bi si pošiljala sporočila iz sobe v sobo s pomočjo piščalke
- lahko mu na plakat napišeš mednarodne besede za abecedo (alpha, bravo, charlie), ki jih uporabljajo vojaki
- lahko si izmislita svoje šifre in si pišeta šifrirana sporočila (lahko so številčna 1=a, 2=b, lahko so obratna abeceda a=ž, b=z, lahko si izmislita čisto svoje, morda slikovne šifre)
- s stropa mu obesi napihnjene balone, on pa ji lahko piha z dolgo cevčico, tolče s kakšno palico, prepikuje z buciko, prilepljeno na palico
- morda bi ga zanimala abeceda za gluhe in naglušne?
- jaz zelo rada žulim in gnetem balon, v katerem je moka/plastelin/riž. Morda bi mu bilo ok?
- sposodita si knjigo vicev, pa naj se nauči kakšnega povedati
- morda bi ga zanimal kakšen nov, eksotičen jezik (se naučita nekaj kitajskih besed npr.)
- se naučita brati sledi živali - da iz skice sledi, ki mu jo pokažeš, prepozna žival
aja, še to sem pozabila. Če se bosta odločila za sence živali, vojaško abecedo, abecedo za gluhe ali za izdelovanje avijončkov, mi lahko poveš, pa ti bom poslala gradivo. Zdajle ne utegnem, se je tamala zbudila. Veliko potrpljenja ti želim
< Sporočilo je popravil chezAnA -- 29.10.2011 0:20:13 >
|