Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
plačevanje delovne dobe - sam 25.10.2011 21:28:32
|
|
|
|
Alisa
|
Ali kdo ve ali si lahko plačuješ delovno dobo sam, nimam s.p., , ker če je možno bi si rajši sama plačevala pa tako vsaj vem da se plačuje, ker pri teh delodajalcih so katastrofa, skoz moraš preverjat. Sprašujem zato, ker sem trenutno brezposelna in bi si rada plačevala, če se le da.
|
|
RE: plačevanje delovne dobe - sam 26.10.2011 9:26:07
|
|
|
|
Paštetka
|
Vplačuješ si lahko pokojninsko dobo oz. prispevke za pokojnino. Se mi pa zdi, da moraš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Delovna doba je vezana na delo. Pokojninska doba obsega delovno dobo in zavarovalno dobo. Zato moraš biti verjetno prijavljen na zavodu za zaposlovanje POzanimaj se na ZZZS in ZPIZ-u.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.10.2011 9:32:36 >
|
|
RE: plačevanje delovne dobe - sam 26.10.2011 12:16:34
|
|
|
|
čupa
|
moja tašča si jo plačuje. dokler je bla zaposlena za polovični delovni čas si je drugo polovico prispevkov plačevala sama, zdaj ko pa pa je brezposelna pa si vse plačuje sama. kak je cifra nevem ,lahko pa jo vprašam. Je pa res da je prijavljena na zavodu za zaposlovanje, če pa je to pogoj pa ne vem - tudi lahko vprašam
|
|
|
|
RE: plačevanje delovne dobe - sam 26.10.2011 13:09:25
|
|
|
|
ona
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Se mi pa zdi, da moraš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Ni treba bit prijavljen na zavodu-preverjeno iz prve roke :) Greš na ZZZS in rečeš,da bi si sama plačevala in te dajo v sistem brez problemov,potem pa ti durs pošilja položnice za 57€ mesečno. Zraven je prav,da si zrihtaš še plačevanje obveznega zavarovanja,ki ti pride cca 14€ na mesec in to je tudi vse.Če imaš moža ali partnerja se lahko po njemu zavaruješ.Izpolniš MDČ obrazec oz. ga nese mož svojemu delodajalcu,kjer te prijavijo v zavarovanje po njemu:)
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?