Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 14:05:32
|
|
|
|
domci
|
Samo v kraju tvojega stalnega prebivališča. Očetovstvo pa lahko uredita že pred rojstvom.
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 14:11:35
|
|
|
|
Sun.Princess
|
Najlepša hvala. Če prav razumem lahko partner prizna očetovstvo na mojem CSD-ju,ne rabi hodit v prekmurje?
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 14:12:43
|
|
|
|
petea
|
Po rojstvu lahko očetovstvo urejata tudi na upravnih enotah ali na najbližjem krajevnem uradu.
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 14:16:58
|
|
|
|
Sun.Princess
|
Hvala. ;) Ma nekje sem zasledila da lahko vse te stvari urediš že pred rojstvom,in to na kateremkoli CSD-ju,ni nujno da je v kraju stalnega bivališča,baje da se to od letos da kjerkoli,in mi res ni nič jasno...bi vse te stvari najraje uredila že pred rojstvom.
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 14:19:10
|
|
|
|
petea
|
Pokličeš najbližji CSD in vprašaš, kakšen je postopek in kdaj se je najbolje oglasiti pri njih.
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 25.10.2011 15:57:20
|
|
|
|
Sun.Princess
|
Hvala vsem. Upam da mi bo res ratal vse kr v Lj zrihtat.
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 7.12.2011 9:25:28
|
|
|
|
kimica86
|
Mene pa ena stvar zanima.. In sicer, kako opraviti pred porodom glede priznanja očetovstva?? Na CSD- ju so nama s partnerjem dali 2 obrazca (za priznanje očetovstva in očetovski dopust). Pri vlogi za priznanje očetovstva pa ne morem izpolniti vsega, saj dejansko ne veva kdaj se bo otrok rodil, ter njegove EMŠO številke. Tukaj limam primer: http://www.csd-lj-siska.si/pdf/S-1-2_VLOGA_OCETA_ZA_UVELJAVITEV_PRAVIC_OB_ROJSTVU_OTROKA.pdf In pravijo, da je bolje to vlogo urediti na Upravni enoti, saj po porodu prej dobimo rojstni list. Ne razumem zakaj, če pa vlogo za očetovski dopust moram odnest na CSD in svoje papirje za porodniško in paket sem vse na CSD- ju uredila)..
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 7.12.2011 10:27:24
|
|
|
|
petea
|
Kimica, Zato, ker ima vsaka ustanova svoje pristojnosti. UE med drugim vodi vse maticne registre (rojstev, porok, smrti), CSD pa odloca o soc. in drugih pravicah. Ce urejas ocetovstvo na CSD, oni zapisnik posljejo na UE, ki potem podatek vpise v register rojstev, ce urejas na UE, je zadeva urejena takoj.
< Sporočilo je popravil petea -- 7.12.2011 10:31:32 >
|
|
|
|
RE: Urejanje porodniške in očetovstva 7.12.2011 10:48:57
|
|
|
|
kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Kimica, Zato, ker ima vsaka ustanova svoje pristojnosti. UE med drugim vodi vse maticne registre (rojstev, porok, smrti), CSD pa odloca o soc. in drugih pravicah. Ce urejas ocetovstvo na CSD, oni zapisnik posljejo na UE, ki potem podatek vpise v register rojstev, ce urejas na UE, je zadeva urejena takoj. Aha.. No ja, potem razumem. To je najin prvi otrok pa sva oba še nekako zmedena.. Je tekanja gor in dol :) Ne veva pa kako izpolniti obrazec (za priznanje očetovstva), če otrok dejansko še ni rojen??!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?