|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nedovoljen limit
25.10.2011 9:33:04   
Poka
Imam dva računa, na dveh različnih bankah, na enega dobivam plačo, enega pa nisem zaprla - sploh ne vem zakaj, čista neumnost pač - ker se mi menda ni ljubilo enega trajnika prestavit... Hotela sem se sicer znebit limita, ker sem bila že na 0, pa so rekli, da ni možno - ker ta vrsta računa ima toliko limita. No in je preteklo toliko časa, da zdaj sem pa ta limit že presegla... In so mi poslali opomin, katerega sploh nisem pravočasno videla - zmešnjava zaradi selitve... Imam pa še en račun, na katerega dobivam plačo, imam tudi limit, ampak ker sem morala ta mesec plačat ena večja gradbena dela, mi je ostalo še samo zelo zelo malo za ta mesec... Z mojim sva bila dogovorjena, da jaz plačam določen del. Problem je zdaj, da moj ne ve za ta račun, ker mi je takrat rekel, naj ga zaprem (in ga pač nisem ravno ubogala...), zato ga nekako ne bi prosila za tistih par evrov... Itak bom sama lahko to že naslednji mesec pokrila.

Mi je malo neprijetno zaradi te situacije, kličejo te pa, kot da si ukradel milijone - čeprav oni kradejo tebi, ker so obresti pretirane... Pa provizija za vsako figo... Enkrati mi bo prekipelo, ker očitno nismo vsi pred zakonom enaki, kolikor vem, nekaterim ni treba vrnit po več milijonov... Pa še brez slabe vesti so.

Vprašanje je, kaka je lahko posledica tega? Zaradi teh parih dni? Razen, da mi bodo nabili obresti? P...ikica, poleg izgubljene položnice za dohodnino, še to user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nedovoljen limit
25.10.2011 10:54:53   
Nika v službi
Lej, meni je malce mimo, da za svojo malomarnost kriviš cel svet. Tisti pokradeni milijoni nimajo nobene veze s tvojim primerom, ti si pač zamočila in to je to. Po mojem poznavanju bančnega poslovanja se ti na tistem računu, kjer je limit presežen, ne more veliko zgodit. Pač nabili ti bodo obresti in stroške, nedovoljeni limit boš morala v najkrajšem času poplačat. Ampak to itak nameravaš, saj ga boš zaprla. Če nimaš sredstev, da bi dolg pokrila zdaj, bi jaz poklicala na banko in se poskušala zmeniti. Povedala bi jim točno tako, kot je, se dogovorila za pokritje dolga prihodnji mesec s hkratnim zapiranjem računa.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2011 14:10:21   
ajataja
Če boš stopila do banke se da vse ugodno rešit,če boš pa samo doma sedela in na forumih spraševala kaj naredit bodo pa samo obresti višje in še dodatne stroške boš imela.Limit se da na obroke odplačat ,vsaj na Nlb imajo tako da greš tja in napišeš izjavo da pač lahko toliko in toliko daš vsak mesec in je.Moja sodelavka je plačevala po 50e pol leta pa niso nič obresti tekle in tudi kakih stroškov ni imela,ker so takoj zaprli račun ona je pa na banko nosila denar vsak mesec.

< Sporočilo je popravil ajataja -- 25.10.2011 14:12:01 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2011 14:14:45   
enkratna
1. Nobena banka ti ne more preprečiti zaprtja tvojega računa pri njih, če ti tako želiš in imaš do banke vse poravnane obveznosti (stanje 0 ali pozitivno, ki se ti ob zaprtju izplača, so ukinjeni trajniki ipd).
2. Če nisi poslovala z računom, si pa dosegla limit pomeni le, da ti je banka ves čas obračunavala provizijo za vodenje TRR in ker si bila že v dovoljenem negativnem stanju (limitu) še obresti. Obresti so nadomestilo banki za posojeni denar, tako da ti nič niso ukradli. Sama si se odločila imeti račun pod njihovimi pogoji.
3. Ne bi mešala lastne malomarnosti s tistimi, ki razmetavajo milijone. Skupno imate to, da ste oboji prišli v stanje namenoma. Razlika je pa v tem, da je tebe praviloma "ceneje" izterjati kot pa nekega miljonarja :)
4. Banka je dolžna ti poslati opomine za nedovoljeno stanje (ki jih po svojem tarifniku tudi zaračuna, doda k tvojemu dolgu). Odvisno od banke do banke in zneska dolga pa so poti različne: od vnovčitve dolga pri zavarovalnici (če je bil limit zavarovan pri kateri od zavarovalnic), do interne izterjave, do izterjave preko DURS-a (torej se ti "usedejo" na tisti račun, kjer prejemaš plačo oz. mislim da je celo tako, da se izterjava pošlje na vse račune, ki jih imaš pri katerikoli banki). Seveda pa najprej tak račun blokirajo za nadaljnjo razpolaganje, kar tebe niti ne gane v tej situaciji.
5. Če imaš interne vire pri banki, se pozanimaj kolikokrat te bodo opomnili predno ti blokirajo (je to 3x zaporedoma, v treh mesecih ali prej), kakšni so stroški, ipd. Ta neuradna in nezanesljiva informacija ti bo lahko dala le čas, da sama zbereš denar in pokriješ limit (in zapreš račun) ali pa poveš možu in sprejmeš njegov denar in dretje za neodgovorno dejanje :)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2011 14:16:58   
enkratna
ajatataja ti je pa dala še najboljši predlog - do banke, se zmenit (pa brez obtoževanja, sprejmi nase odgovornost za nastalo situacijo!). Tudi na bankah se da marsikaj dogovoriti, če imaš pravi pristop.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2011 9:31:26   
Poka
Odgovorno alii neodgovorno, ni zdaj niti pomembno, je kar je, dejstvo je, da ob dveh službah, gradnji in še celem kupu drugih skrbi, že težko obvladujem stvari... Enostavno ni možno. Na srečo pa se stvari nekako urejajo. 

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.