|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ginekolog
24.10.2011 13:59:24   
Barbi5
Imam eno težavo, no...potrebovala bi nasvet. Po treh letih me moja ginekologinja ni in ni uspela pozdraviti, pekoč občutek in nenehno srbenje tam spodaj, včasih zelo zatečeno, je neuspešno zdravila. Zato sem se odločila za privat ginekologa, za drugo mnenje in po prvem pregledu in nekaj dneh, ko me je pozdravil, sem zanosila user posted image Sem presrečna, sicer je (šele) dva meseca, ampak... zdaj me pa zanima nekaj. Prvi pregled je že za mano, pri ginekologu - samoplačniško - imam preglede na 4 tedne. To je ves moj strošek, torej strošek pregleda in 1x odvzema krvi.
Moram k svoji ginekologinji - osebni, izbrani - tudi na preglede?

Upam, da me razumete... malo zmedeno sem napisala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ginekolog
24.10.2011 14:52:22   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5

Imam eno težavo, no...potrebovala bi nasvet. Po treh letih me moja ginekologinja ni in ni uspela pozdraviti, pekoč občutek in nenehno srbenje tam spodaj, včasih zelo zatečeno, je neuspešno zdravila. Zato sem se odločila za privat ginekologa, za drugo mnenje in po prvem pregledu in nekaj dneh, ko me je pozdravil, sem zanosila user posted image Sem presrečna, sicer je (šele) dva meseca, ampak... zdaj me pa zanima nekaj. Prvi pregled je že za mano, pri ginekologu - samoplačniško - imam preglede na 4 tedne. To je ves moj strošek, torej strošek pregleda in 1x odvzema krvi.
Moram k svoji ginekologinji - osebni, izbrani - tudi na preglede?

Upam, da me razumete... malo zmedeno sem napisala.

To sicer ni odgovor na tvoje vprašanje ampak kljub temu. Jaz sem imela tako pogoste preglede šele po 24 tednu nosečnosti in glede na to, da so na tvoje stroške, bi se jaz pozanimala če je to res potrebno.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2011 18:33:31   
cilla
Kako pa to, da ne zamenjaš ginekologinje, če s tvojo nisi zadovoljna? Saj če drugo ne je škoda denarja, ko pa ti v nosečnosti pripadajo vsi redni pregledi na stroške ZZZS.
K sedanji seveda nisi obvezana hodit, če ne želiš.

roladica, a ni to normalno, da ima nosečnica preglede na štiri tedne? Jaz jih imam, pa kolikor berem po netu, je to kar normalna obravnava nosečnic.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2011 18:55:06   
Barbi5
Hvala za odgovore! Nevem na koliko je potrebno hoditi na preglede, meni je ta rekel, da na 4 tedne. Baje že naslednjič dobim nekakšno knjigico nosečnosti ali kako se reče... nevem. Ja, je kar nekaj denarja, vsak mesec 40 EUR, za odvzem krvi 100 EUR... no, bom videla. Svoji grem ta teden povedati pa bom videla kaj bo rekla. 

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2011 19:00:26   
Barbi5
Seveda sem pozabila napisati, da sem se za to, da hodim k privat ginekologu odločila, ker me je pač pozdravil in tako dalje... no, res nevem kaj mi je za storiti, bom videla. Seveda je ginekolog g.Miglar, ki je zakon! ;))

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2011 13:11:59   
Matkurja
Če hočeš plačevati, tvoja stvar. In ja, pregledi so na 4 tedne, na koncu bolj pogosto. Koliko ti pa zaračuna ultrazvok? Ali je to všteto v ceno?

Je pa težko dobit ginekologa naa zdravstveno zavarovanje, ko si že noseča. Vsaj tadobri nočejo jemat nosečnic.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2011 14:05:29   
pasijonka
Iz naslova zdravstvenega zavarovanja ti v celi nosečnosti pripada 10 pregledov in menda samo 3 UZ - to je, če nosečnost poteka normalno (ni patološka). Samoplačniško jih seveda lahko plačaš, kolikor želiš. Dr. Miglarju vse pohvale, tudi sama imam pozitivne izkušnje z njim kar se strokovnosti tiče. Ker pa k njemu hodiš privat, mu je verjetno v interesu, da prideš kdaj več kot manjkrat.

K svoji obstoječi G pojdi ali ne, to je čisto tvoja odločitev - obiski pri njej ti pripadajo, vendar če je tako nesposobna, je verjetno izguba časa. Morda greš le na UZ, ti so fajn:) Bi pa tudi jaz na tvojem mestu skušala zamenjati G, čeprav je v nosečnosti to res težko in moraš imeti srečo. Meni je sicer na koncu uspelo, ker je moja bivša G mojo nosečnost vodila naravnost grozljivo in me je nova vzela takoj, kljub temu, da je čisto polna.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2011 15:52:26   
cilla
pasjonka, ne vem, kako je v tvojem koncu, ampak kar ene par mojih prijateljic je G zamenjalo prav v nosečnosti. In niso vse iz istega kraja, osrednja Slovenija, Primorska,... niti niso šle vse k istemu novemu G. Tako da se očitno kar da.

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2011 17:07:52   
Barbi5
Pri dr.Miglarju je cena pregleda z ultrazvokom vred 40 EUR. Rekel mi je, da če bom hodila k njemu, želi videti na 4 tedne. Seveda me je dal takoj na bolniško. Pa o neki materinski knjižici (popravite me, če sem narobe napisala) je govoril, da jo že naslednjič dobim, tako da verjetno bi morala k njemu...
Hvala vam za mnenja, jutri grem k svoji ginekologinji, pa bom videla kaj se bova zmenili.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2011 19:33:30   
Matkurja
Mogoče ti bo pa osebna ginekologinja dala materinsko knjižico (ki jo mimogrede dobiš zastojn) pri tem zasebniku jo boš pa morala plačati. 

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2011 21:03:04   
pasijonka
Kolikor jaz vem, ginekologi zelo neradi prevzemajo paciente sredi nosečnosti in če dobro pomisliš, je to razumljivo. V LJ pa je že brez tega praktično nemogoče dobiti G na koncesijo. Moja zdajšnja mi je prvič, ko sem jo vprašala, rekla, da se lahko vidiva na poporodnem pregledu, ko pa je slišala, kako slabo me je obravnavala bivša G, je rekla, da me hoče videti takoj in takoj me je tudi sprejela za svojo pacientko.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.10.2011 22:14:51   
cilla
Zanimivo, očitno je res odvisno od G do G. Ker ena od mojih je prav v nosečnosti, zaradi praktičnosti, zamenjala G in si jo izbrala v LJ, da se ni rabila vozit v domači kraj na vsak pregled. In ni imela G tu v LJ nobenih pripomb na to, da ni pri njej od prvega pregleda.

Neposredna povezava do sporočila: 12
25.10.2011 22:35:45   
benika
Iz naslova zdravstvenega zavarovanja ti v celi nosečnosti pripada 10 pregledov in menda samo 3 UZ - to je, če nosečnost poteka normalno (ni patološka).

V nosečnosti ti pripadata 2 UZ (potrditveni ter v 12. tednu). Vse ostalo je le dobra volja ginekologa. Pri nas so pregledi na vsake 4 tedne od 12. tedna dalje, na koncu seveda pogostoje.

Materinska knjižica je brezplačna. Nekateri ginekologi bodo zanjo zahtevali plačilo, vendar imate vso pravico, da račun nesete na ZZZS in vam povrnejo denar.

Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2011 18:47:49   
Barbi5
No, da povem, kako sem rešila zadevo. Bila sem pri svoji ginekologinji in ji po pravici povedala, da sem šla tudi k dr.Miglarju vmes. Ni bilo panike. Jutri že grem dati kri, naredila mi je UZ in podaljšala bolniško za 2 meseca. Saj je res, da bi dal ves denar, da bi bil pikec ok, ampak če je možno, da je preko zdravstva, zakaj pa ne. K dr.Miglarju bom še pa vseeno šla, mogoče celo ne bom potrebovala vsak mesec, bom videla kako se bova dogovorila.
Hvala vam za vse odgovore, lp.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.10.2011 16:32:28   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5

No, da povem, kako sem rešila zadevo. Bila sem pri svoji ginekologinji in ji po pravici povedala, da sem šla tudi k dr.Miglarju vmes. Ni bilo panike. Jutri že grem dati kri, naredila mi je UZ in podaljšala bolniško za 2 meseca. Saj je res, da bi dal ves denar, da bi bil pikec ok, ampak če je možno, da je preko zdravstva, zakaj pa ne. K dr.Miglarju bom še pa vseeno šla, mogoče celo ne bom potrebovala vsak mesec, bom videla kako se bova dogovorila.
Hvala vam za vse odgovore, lp.

G nima nobene pravice ti dat bolniške za 2 meseca. Lahko ti jo napiše kvečjemu za 1 mesec in nič več. Po preteku 1 meseca ti bolniško podaljša ali prekine komisija. Predlog na komisijo gre pa iz strani osebnega zdravnika in ne ginekologinje.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.10.2011 18:28:16   
Barbi5
Resno? To pa nisem vedela. Sprva sem dobila za 4 tedne, torej en mesec, sedaj bi pa naj šlo na komisijo in mi je res napisala za 2 meseca. Vendar tako moram k svoji zdravnici, to pa vem.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.10.2011 9:14:40   
benika
Če si že v bolniški 1 mesec, potem ti G tako ali tako ne more podaljšati bolniške (v bistvu ti bolniško lahko da izključno tvoj osebni zdravnik, ki tudi napiše bolniški list). In tvoja bolniška gre sedaj po preteku tega meseca na komisijo in oni bodo odločili ali ti bolniško podaljšajo ali zavrnejo. In pri tem tiste 2 meseca, kar je napisala G, ne veljata nič. Žal.

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.10.2011 13:12:35   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Iz naslova zdravstvenega zavarovanja ti v celi nosečnosti pripada 10 pregledov in menda samo 3 UZ - to je, če nosečnost poteka normalno (ni patološka).

V nosečnosti ti pripadata 2 UZ (potrditveni ter v 12. tednu). Vse ostalo je le dobra volja ginekologa. Pri nas so pregledi na vsake 4 tedne od 12. tedna dalje, na koncu seveda pogostoje.

Tole seveda ne drži, na ZZZS je morfologija, ki se opravlja tam nekje od 20.-24. tedna. Tale v 12. tednu (oz. od 11.-14. tedna) je pa NS in je kar lepo samoplačniški.

Še ena rahla dezinformacija je bila potem: seveda MORA ginekolog dati mnenje za bolniško in napisati za koliko časa. S tem mnenjem greš k osebnemu zdravniku in ta potem na podlagi mnenja spiše predlog zdravniški komisiji pri ZZZS. Ne trditi, da G nima nič s tem. G itak ne da niti tiste bolniške za 1. mesec, ampak samo da mnenje osebnemu zdravniku, ki na podlagi tega potem odpre bolniško (ali pa tudi ne, vendar tega še nisem slišala, teoretično pa bi bilo mogoče).

< Sporočilo je popravil Gwendolen -- 28.10.2011 13:13:11 >

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.10.2011 19:29:29   
Aleda
Ja meni je tudi G napisala za bolniško 2 meseca, nato sem šla s tem listom k osebni zdravnici, prinesti sem ji morala še vse skopirane izvide in materinsko. Osebna zdravnica mi je nato dala bolniško za 1 mesec. Preden je potekel mesec sem že dobila od komisije da so mi potrdili bolniško še za 2 meseca in pol.

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.10.2011 15:23:51   
pasijonka
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Tole seveda ne drži, na ZZZS je morfologija, ki se opravlja tam nekje od 20.-24. tedna. Tale v 12. tednu (oz. od 11.-14. tedna) je pa NS in je kar lepo samoplačniški.

Še ena rahla dezinformacija je bila potem: seveda MORA ginekolog dati mnenje za bolniško in napisati za koliko časa. S tem mnenjem greš k osebnemu zdravniku in ta potem na podlagi mnenja spiše predlog zdravniški komisiji pri ZZZS. Ne trditi, da G nima nič s tem. G itak ne da niti tiste bolniške za 1. mesec, ampak samo da mnenje osebnemu zdravniku, ki na podlagi tega potem odpre bolniško (ali pa tudi ne, vendar tega še nisem slišala, teoretično pa bi bilo mogoče).

Točno tako. NS pa je samoplačniška do 35. leta oz. je po 35. letu na račun ZZZS.

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?