Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 24.10.2011 19:25:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 24.10.2011 19:41:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da ni nobenega roka ... če ti prvi naslednji dan po izteku pogodbe za določen čas nihče ničesar ne reče in in ne da nove pogodbe, ti pa prideš na delo kot da ni nič, se šteje, kot da so ti podaljšali pogodbo za nedoločen čas.
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 24.10.2011 19:55:46
|
|
|
|
Paštetka
|
Jaz te ne razumem kaj točno sprašuješ. Iz zadnejga stavka sklepam, da si zaposlena za nedoločen čas, vendar so te pred letom dni premestili na drugo delovno mesto. Te prav razumem? In zdaj želiš vedeti kdaj boš lahko šla/morala iti delat na drugo delovno mesto za katero so to v bistvu najprej zaposlili. Ali? Predvidevam, da ti to delo bolj diši, ki ga imaš za eno leto in katero se ti počasi izteka.. Daj malo bolj razloži, ker imaš čudno napisano vse skupaj. Ker prva dva odgovora, ki si jih dobila se nanašata na zaposlitev.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.10.2011 20:00:20 >
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 24.10.2011 20:02:24
|
|
|
|
Brbs
|
Ja, točno to sprašujem. Kot sem napisala, zaposlena sem za nedoločen čas, delovno mesto pa imam samo za 1 leto. To leto je že zdavnaj mimo in me zanima, kakšne so moje pravice oz. če se mi zaradi tega, ker po enem letu niso odreagirali, pogodba spremeni tako, da tudi delovno mesto postane za nedoločen čas...saj prav razumete torej je tako? hvala
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 24.10.2011 20:10:41
|
|
|
|
Paštetka
|
Vse kar bomo napisali je pisanje v tri dni, saj je potrebno pogledati in pogodbo o zaposlitvi in pogodbo o prerazporeditvi. Aha zdaj vidim, da si napisala, da je to leto že minilo. A delodajalec ti razporeja delo ali si ga sama? Beri: imaš razpored dela?
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.10.2011 20:14:45 >
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 8:46:00
|
|
|
|
Brbs
|
Za razporejanje o delovnem času, oblikah itd...se uporabljajo določbe zakona, Pravilnika itd. V pogodbi mi piše, da se po izteku 1 leta upoštevajo pravice in obveznosti iz ene izmed prejšnjih pogodb, če se stranki ne dogovorita drugače. V praksi pa je bilo tako: dogovorili se nismo drugače, vendar je zdaj že skoraj eno leto od tega (torej 2 leti od sklenitve pogodbe), pa se mi pogoji niso spremenili, torej so ostali enaki kot v tem prehodnem letu. Zgleda torej tako, kot da je delodajalec zadovoljen, ampak mi ni dal delovnega mesta za nedoločen čas. Zanima me, katera pogodba torej zdaj velja - ta za eno leto (čeprav je določen čas za delovno mesto že zdavnaj potekel) ali ona iz preteklosti (čeprav se ne izpolnjujejo nobeni pogoji iz te pogodbe)... Hvala za odgovore! LP
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 8:48:53
|
|
|
|
Brbs
|
predvsem me zanima, ali me lahko zdaj po dveh letih (čeprav je bila prehoda pogodba samo za eno leto) vržejo nazaj na staro pogodbo in njene pogoje...oz ali imam kašne druge pravice. lp
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 8:58:14
|
|
|
|
tasa_m
|
Meni je veljala prvotna pogodba o zaposlitvi!
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 9:23:08
|
|
|
|
Paštetka
|
barbs, Velja ti 1. pogodba za nedoločen čas. Druga pogodba je nazakonita, če še vedno opravljaš to delo. To pomeni, da moraš od delodajalca zahtevati, da ti da novo pogodbo o zaposlitvi, saj se vse pogodbe o zaposlitvi nanašajo na delovno mesto. S tem, da bi moralo biti to tudi v interesu delodajalca saj je v prekršku. Ta "druga pogodba" ti nikakor ne preide v pogodbo za nedoločen čas, kot si zgoraj v 1. postu omenila.
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 9:31:09
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs predvsem me zanima, ali me lahko zdaj po dveh letih (čeprav je bila prehoda pogodba samo za eno leto) vržejo nazaj na staro pogodbo in njene pogoje...oz ali imam kašne druge pravice. lp Bi te morali že, ja Ker je ta 2. pogoda za tebe ugodneje, zgleda noben ni nič ukrepal, če ti pa delovno mesto ne bi pasalo, bi pa bil že cel hura Imaš samo te pravice, da zahtevaš novo pogodbo o zaposlitvi in glede na to, da ste vsi tiho, predvidevam, da to ne bo problem. Predlagam, da to storiš čimprej, preden se kaj zgodi, ker inšpektorji gledajo tudi pogodbe in tvoja ni več zakonita. Opravljaš torej drugo delo, kot imaš sklenjeno veljavno pogodbo.
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 10:33:45
|
|
|
|
Brbs
|
Eh, to je v našem podjetju že stalna praksa, da si brez tekoče pogodbe. Ko sem končala pripravništvo, sem komaj dobila pogodbo za pripravništvo Torej kadarkoli se odločijo, da me dajo na staro pogodbo, lahko to brez posledic naredijo? Nimam nobenih "orožij", da sem npr. na tem delovnem mestu že 2 leti in da so očitno zadovoljni z mano? Torej pri delovnem mestu ni enako kot pri sami zaposlitvi, da se ti spremeni v nedoločen čas, če ne dobiš druge pogodbe oz. vsaj nekega odgovora po preteku? LP
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 10:36:00
|
|
|
|
Brbs
|
Predlagam, da to storiš čimprej, preden se kaj zgodi, ker inšpektorji gledajo tudi pogodbe in tvoja ni več zakonita. Opravljaš torej drugo delo, kot imaš sklenjeno veljavno pogodbo. [/quote] Ja kdo je v prekršku, podjetje ne? Sama si ne morem spisat pogodbe
|
|
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 11:16:30
|
|
|
|
Paštetka
|
Tako, delodajalec bo dobil kazen in direktor družbe, kot odgovorna oseba. Bognedaj, da se ti kaj zgodi na delovnem mestu za katerega nimaš pogodbe. Jaz bi šla do šefa. LAhko jih celo tožiš
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 25.10.2011 11:18:59 >
|
|
RE: Delovno mesto - določen čas 25.10.2011 11:18:02
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs Eh, to je v našem podjetju že stalna praksa, da si brez tekoče pogodbe. Ko sem končala pripravništvo, sem komaj dobila pogodbo za pripravništvo Torej kadarkoli se odločijo, da me dajo na staro pogodbo, lahko to brez posledic naredijo? JA Nimam nobenih "orožij", da sem npr. na tem delovnem mestu že 2 leti in da so očitno zadovoljni z mano? NE Torej pri delovnem mestu ni enako kot pri sami zaposlitvi, da se ti spremeni v nedoločen čas, če ne dobiš druge pogodbe oz. vsaj nekega odgovora po preteku? TAKO LP
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?