|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sistematski za 3letnika-kdaj?
24.10.2011 0:23:15   
polma
Dejte mi nekaj razložit...če se sistematski izvaja za 3letnike-ali to pomeni, da se izvaja kadarkoli do 4. leta, al kaj?

Predvidevam, da gre za nek razvojni mejnik, ki so ga postavli na 3.leto. In pol se iz rezultatov dela neka splošna statistika, pa tut vidi se če otrok odstopa od povprečja-na slabo al pa dobro. Do tu vse prav.

Potem pa jaz zadnjič povem v družbi, da mi sistematskega še nismo opravli, čeprav je bil sine star 3 leta junija. Hja, se je nekaterim zdelo, da bi to morali že opravit in naj jih spomnim v ZD, ker so ziher pozabli. Ok, zadnjič sem bila v bližini in res skočim osebno do naše sestre in ji rečem, da sem prišla samo vprašat, če so mogoče spregledali da naš fant še ni imel sistematskega pri 3h letih.

Me je odpravla ko največjo budalo na svetu, da sem ostala brez besed. Ne bom pisala kako je potekal najin pogovor, ker je bla ženska na meji zdiranja name, ampak usta mi je zaprla njena izjava: "Sej bo pa še starejši, bo več znal." WTF?!?user posted image Več znal-KAJ? ČESA? Kot da je edino važno kaj otrok zna, al kaj???

Mislim, mene res ima da ko dobimo vabilo, da poignoriram datum, ker-če ni važno da opraviš sistematski za 3letnika pri 3 letih, ampak ga lahko kadarkoli-sploh ker bo več znal user posted image user posted image - pol itak ni važno če ga sploh opravi, al kva.

Kdaj so vaši otroci opravljali sistematski pri 3 letih? Pri 3letih al enkrat do naslednjega sistematskega???

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sistematski za 3letnika-kdaj?
24.10.2011 4:44:31   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: polma
Predvidevam, da gre za nek razvojni mejnik, ki so ga postavli na 3.leto. In pol se iz rezultatov dela neka splošna statistika, pa tut vidi se če otrok odstopa od povprečja-na slabo al pa dobro. Do tu vse prav.

V Škofji Loki imajo sistematskega pri 3 in pol. Sem tudi spraševala spomladi, ko je bil tri leta star, pa mi je sestra odgovorila, da vse vabijo pri 3 in pol.
In ja, se strinjam s tem, kar si napisala, predvsem s citiranim. To sem se tudi jaz spraševala ... v čem ima smisel teh testov, če je vseeno, kdaj jih naredijo. Psihologinjo in zobozdravnika smo pa imeli pri treh.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2011 7:05:39   
ajataja
Pri nas so sistematski točno pri treh letih oziroma v razponu enega meseca pred rojstnim dnevom in en mesec po rojstnem dnevu.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2011 9:42:49   
Tutan
Pri nas so sistematski točno pri treh letih (kakšen teden prej ali pozneje). Enako je pri petih.

Me pa zanima, kako dovolite, da se sestre tako zdirajo na vas? Ne vem, no, ampak jaz nimam takšnih slabih izkušenj. Tudi če nekaj samo vprašam, se najprej vljudno pozanimam, ali imajo minutko časa, da me samo nekaj zanima, pa so načeloma vse zelo prijazne in razložijo, kako in kaj in zakaj. Tudi jaz bi verjetno povprašala, zakaj še ni sistematskega, ampak za to ne pričakujem, da se bo sestra zdirala nad mano. Niti ji ne bi dovolila. Ker vse ima svoje meje.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2011 10:19:40   
Najaa
Naša je imela sistematski pri dobrih 3,5 letih, zamujali smo pa ne vem več zakaj. Ne vem tudi, zakaj bi delali tak big deal iz tega... Če rabijo za kakšne raziskave, pa naj mojega otroka enostavno ne upoštevajo zraven, ker ni imel sistematski na točno 3.RD.user posted image Mislim pa, da če bi bila karkoli narobe, da bi že sama to opazila oz. bi tudi zdravnica na katerem od obiskov pri njej.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2011 20:30:48   
bebe&jaz
Sicer se strinjam, ampak tako pač je v našem sistemu... Če te je to tako šokiralo, počakaj da vidiš, kako bo potekal famozni preventivni pregled pri psihologu, na katerega so napoteni v okviru "3"-letne sistematike ;)

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2011 21:12:55   
*bubi*
Starejši je imel sistematskega pri pediatru v tistem tednu kot rojstni dan, pri psihologu pa en teden kasneje.

Mlajša je imela pri pediatru z enomesečno zamudo, k psiholugu pa greva še 6 tednov kasneje. Razlog: med počitnicami ni sistematike, moja pupa je rojena v začetku septembra in morajo še vse poletne otroke prej obdelat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2011 12:04:55   
Naja31
Pri starejšem so bili vsi sistematski pregledi v mesecu, ko je imel rojstni dan. Mlajši je imel aprila 3 leta, pa ga še ni imel. So mi šele zdaj poslalai vabilo.
Sem že večkrat vprašala pa je sestra rekla, da mi bodo že poslali. In tudi jaz se sprašujem isto, v čem je fora, da ga opravlja nor. 8 mesecev kasneje.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2011 12:13:46   
Andromeda
V kranjskem ZD izvajajo sistematiko pri 3 letih in 4 mesecih.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2011 12:22:28   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Me pa zanima, kako dovolite, da se sestre tako zdirajo na vas? Ne vem, no, ampak jaz nimam takšnih slabih izkušenj. Tudi če nekaj samo vprašam, se najprej vljudno pozanimam, ali imajo minutko časa, da me samo nekaj zanima, pa so načeloma vse zelo prijazne in razložijo, kako in kaj in zakaj. Tudi jaz bi verjetno povprašala, zakaj še ni sistematskega, ampak za to ne pričakujem, da se bo sestra zdirala nad mano. Niti ji ne bi dovolila. Ker vse ima svoje meje.

Podpis. Vedno znova me začudi, kako marsikdo poroča o tem, da se je medicinsko osebjo drlo na njih... halo?! Pri meni je bil samo en tak poskus s strani sestre pri P že pred leti, pa se je končalo samo pri poskusu.user posted image Sem ji hitro povedala, da pričakujem normalno komunikacijo. Jasno in odločno. Se je hitro skulirala in bila potem vsa sladka na prihodnjih srečanjih (kar mi je spet mimo, ampak bolje, da je sladka - upam, da tudi za ostale - kot pa zadirčna brez razloga).

Sicer pa tale sistematika - vsaj v našem ZD - ne deluje. Sistematike pri 5. letih sploh nismo imeli, ker so rekli, da so zdravniki zasedeni in da bodo itak otroci pregledani pred vstopom v šolo. BZ. No, saj če bi hotela zapenjat, bi vsekakor dosegla, da jo pregledajo, ampak glede na dosedanje izkušnje teh pregledov, se mi res ni zdelo smiselno. Ker tole je res kr neki.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2011 12:58:14   
ronja
Pri nas imajo radi, če je blizu 3. leta, ne dobiš pa nobenega vabila, ampak se moraš sam naročit.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?