Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Me pa zanima, kako dovolite, da se sestre tako zdirajo na vas? Ne vem, no, ampak jaz nimam takšnih slabih izkušenj. Tudi če nekaj samo vprašam, se najprej vljudno pozanimam, ali imajo minutko časa, da me samo nekaj zanima, pa so načeloma vse zelo prijazne in razložijo, kako in kaj in zakaj. Tudi jaz bi verjetno povprašala, zakaj še ni sistematskega, ampak za to ne pričakujem, da se bo sestra zdirala nad mano. Niti ji ne bi dovolila. Ker vse ima svoje meje. Podpis. Vedno znova me začudi, kako marsikdo poroča o tem, da se je medicinsko osebjo drlo na njih... halo?! Pri meni je bil samo en tak poskus s strani sestre pri P že pred leti, pa se je končalo samo pri poskusu. Sem ji hitro povedala, da pričakujem normalno komunikacijo. Jasno in odločno. Se je hitro skulirala in bila potem vsa sladka na prihodnjih srečanjih (kar mi je spet mimo, ampak bolje, da je sladka - upam, da tudi za ostale - kot pa zadirčna brez razloga). Sicer pa tale sistematika - vsaj v našem ZD - ne deluje. Sistematike pri 5. letih sploh nismo imeli, ker so rekli, da so zdravniki zasedeni in da bodo itak otroci pregledani pred vstopom v šolo. BZ. No, saj če bi hotela zapenjat, bi vsekakor dosegla, da jo pregledajo, ampak glede na dosedanje izkušnje teh pregledov, se mi res ni zdelo smiselno. Ker tole je res kr neki.