|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbujanje ponoči na 20min
21.10.2011 22:36:19   
PC Baby
Prosim za nasvet/izkušnje;

naša 8 mesečnica je od rojstva pa do 5. meseca prespala noč (od 19.00 do 7.00), potem se je po eni virozi začela zbujat po 5x-6x na noč, ampak se je zadeva iz tedna v teden izboljševala in smo prišli na 1 - 2 zbujanji na noč. Zdaj pa seže 14 dni zbuja dobesedno na 15, max 20 minut CELO NOČ! Z možem sva kot cunji. Zakriči kot bi jo iz kože dajali in ko ji damo dudo ali malo vode, zaspi takoj nazaj. Ampak to se ponavlja celo noč. zdaj jo imava par dbi v veliki postelji pri sebi, da ne zbuja bratca pa je vseeno isto.

A ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo in kaj narediti?

(Zobki niso, ker se nikjer nič ne vidi, da bi raslo. Prebava ni, ker zdaj zaradi te situacije ful pazimo kaj je. Da bi se ustrašila po 30x na noč pa tudi dvomim...)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.10.2011 22:44:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbujanje ponoči na 20min
21.10.2011 23:17:58   
Togo
...naša zgodba...user posted image
Zdaj je naša dojenčica stara 8 mesecev in pol in naše noči so takšne.
Od 2. do 5. meseca je prespala celo noč, nato pa smo se začeli prebujat. Seveda smo krivili zobke, ki so se tudi zares pojavili čez pol meseca. A zbujanje se nadaljuje. Če je srečna noč: 3x, kar je redkost, drugače pa tudi na 50 minut.
Ima že 6 zobkov, vendar mislim, da to ni vzrok. Ne kriči, samo jamra, jo podojim in zaspi nazaj v cca. 5 minutah.
Najprej sem mislila, da je lačna, pa tudi to ni vzrok, ker zelo nezainteresirano je, bolj se potolaži in zaspi nazaj.

Tako da... če pozna kdo rešitev....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2011 12:09:00   
aprilčica07
Isto je blo pri nas. Začelo se je pri 8 mesecih in je trajalo celega pol leta. Provali smo itak vse, od tega, da jo zobki matrajo in smo mazali dlesni z vsemi žavbami, pa da je lačna, in je spet pila preko noči mleko, pa da jo je strah in sva jo dajala k nama na sredino.. Pomagalo ni nič, na momente sem mislila, da se mi bo zrolalo (sem bla že na šihtu)... Ampak tako kot je začelo je tudi končalo. Kr naenkrat se ni več zbujala in od takrat dalje prespi več ali manj vse noči, no, razen če je kaj bolna. Drugači pa nima motenj.

Bo minilo. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Togo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2011 12:20:37   
m_o_i
poznam!
pri nas je pomenilo samo to, da je lacen. zagon rasti(al kak se ze rece). trajalo tri, stiri dni in je minilo...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2011 8:02:57   
natasarobi
Pri nas je bilo isto. Začelo se je tudi okoli 9 meseca, prej je spal zadovoljivo. Tako, s krikom se je sicer zbudil cca 2-3 na noč. Trajalo je nekaj dni, nato minilo in se čez nekaj časa ponovilo. Sedaj je že nekaj časa mir.

Običajno sem ga podojila, ker ga drugače nisem mogla umiriti (jokal je v spanju). Nekako sem ugotovila, da se to dogaja kadar ima zelo pester dan in ko se ful dogaja okoli njega. Pred spanjem sem ga vedno poiskušala umiriti.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2011 8:26:27   
marjetica8
isto kot pri nas, le da je pri nas trajalo od drojstva do 2.letuser posted image  Bo minilo, samo ne čakat kdaj, ka se vam bo predolgo vleklo...

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2011 21:04:28   
PC Baby
Joooooj, danes sta mi v vrtcu (pri ta starejšem) dve mamici povedali, da so se njihovi tako zbujali polni dve leti!!!!!
Najboljše, da gre eden od naju spat v dnevno in se izmenjava na polovici noči, ker to, da oba ne spiva po cele noči, ni več varianta.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2011 21:09:14   
m_o_i
ne obupuj prehitro; pomagaj si z lestvico vzrokov joka(sicer pri dojenckih, ampak jaz se je se vedno drzim):
-je lacen in/ali zejen
-ima mokro plenicko in ga moti (nasega to ne; sem "stestirala")
-mu je vroce/ga zebe; ima pretesno elastiko na pizamici itd.
-rabi neznost

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2011 22:13:09   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Joooooj, danes sta mi v vrtcu (pri ta starejšem) dve mamici povedali, da so se njihovi tako zbujali polni dve leti!!!!!
Najboljše, da gre eden od naju spat v dnevno in se izmenjava na polovici noči, ker to, da oba ne spiva po cele noči, ni več varianta.

Pr nas je "nekako šlo" dokler sem bla na porodniški, potem pa sem postajala vedno bolj zelena v obraz! Moj partner je šofer in si ne sme privoščit nespanja, tako da sem bla več al manj sama. Potem ko se je začela zelena barva na mojem obrazu prehudo videt, sva začela delat tko da je on dežural do enih/pol dveh, kadar seveda ni šou zgodaj na pot, jst pa od enih do zjutraj. Spat sem hodila takoj ko sem spravla mulca. Neko varjanto morš najt, drgač prej al slej rata kriza...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2011 7:00:03   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Zanimivo kak halo je, ko "pridni" dojenčki več ne spijo. Nekaj dni ali tednov ne spijo, ap so vsi že zombiji in nezmožni funkcioniratuser posted image user posted image Ste se razvadliuser posted image , brez zamere, mal hecauser posted image

Naš ga je biksal vse do 2,5 let, vstajali od 3-10_x_ na noč, včasih tudi 20_x_, včasih so štele minute, včasih hvalabogu ure (1-3), zjutraj pa ob 5 vstajaluser posted image , po drugem letu ob 6. Kak dan sva se z mojim vlekla ko megla, 2x pa sva dala otroka k babici spat, midva sva pa šla v hotel- samo kaj, ko si vajen nekega ritma vstajanja in si se še v hotelu zbujaluser posted image . Spat sem pa itak hodila ob 20.30., kak dan lai čez vikende pa sva se mu pridružila pri dnevnem spancu

Po 2,5 letih pa je začel spati cele noči in celo zjutraj potegnil kdaj do 7.30, včasih celo do 7.00, ene parkrat do 7.30. Vau. In potem greš na dopust, pa se spet vse podreuser posted image ok, ap pridemo domov in spet lepo spimo, ne mine mesec dni, pa spet zbujanje 3-4x na noč. Star bo 3 leta in ga zdaj že 2 tedna spet biksa. Nič se ni spremenilo, pa smo spet tam.
Izvedli 101 metodo, ukinili dude, vodo, pustili jokat, obljubljali nagrade, delali črne in rdeče pike, menjali postelje, štimali temperaturo.... ko enkrat nekaj najdeš in misliš, da je to to, pa se spet vse podreuser posted image .

Otroku se čez dan dogaja in to potem čez noč premleva-sanja, lahko zato kričanje. Tu nimaš kaj velik za naredit, bo pač prerasla. Za zobke sva tudi midva sprobala in sicer nama je predlagala pediatrinja, en večer sva mu dala žličko calpola- Je pa to bilo na noč, ko je že čez dan bil siten in je imel že težave zaspat- ne kar tak. Če so bili zobki, se je razlika poznala, je potegnil nekaj ur brez zbujanja.
Če otrok samo jamra, jo pusti pri miru, včasih to delajo kar v sanjah- potem pa otroka zbudiš in navadiš na zbujanje. Nič hudega če malo pojoka ali pojamra- ne rabiš letet non stop k njemu. Zato pa večina piše, da otroci začenjo bolje spati, ko gredo v svojo sobo, ker ne slišiš vsak stok in tudi otrok te ne zvoha ali sliši.
Ko enkrat začenjo puzat, se postavljat na noge (okrog ravno 8 meseca).... se spanje spremeni, prvo kot prvo podoživljajo in sanjajo, saj se jim čez dan dogaja ogromno, kot drugo tudi ponoči skušajo vstat, puzat, se dvigat, zakaj pa neuser posted image - in tu je treba dat le čas

Še nisem slišala za otroka, ki bi prespal cele noči od prvega dne do najstnikauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.10.2011 7:02:19 >

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
26.10.2011 10:34:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2011 12:29:08   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz sm zdaj super truper, kot rozica - ker me dvigne samo se ene 2x, 3x na noc. odlicno! user posted image

Evo, ravno danes se je zbudil le 2x in sem si rekla milina, naspala sem seuser posted image

Ma je tudi res, da se razvadiš. Po tistem kratkem obdbju spanja, je prišla noč, ko se je zbudil 1-2x in sem bila bolj uničena, kot ko sem vstajala 10_x_

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.10.2011 12:31:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2011 7:32:32   
Anja024
tudi naša malčica se je od rojstva naprej zbujala na tri ure, potem se je pri petih mesecih žačela zbujat na eno urouser posted image in to traja še vedno ( stara bo osem mesecev)

sem mislila da se to dogaja samo namuser posted image ampak vidim da se ne

ko pa pride kakšna noč da se samo dvakrat zbudi,  sem pa naspana kot bi cel teden skupaj spalauser posted image user posted image

Nič zato če ga malo biksajo, otroci so le naš zaklad (no, to je moje mnenje)user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2011 7:52:05   
Anonimen
Naša je dejansko celo noč prespala pri nekje 2h letih ... prej ga je pa sračkala in se zbujala včasih na pol ure, včasih na uro in pol ... če smo vstali samo 5x na noč je bil že praznik ... no in enkrat mi je naredilo klik, ker sem bila res taka ot cunja in sem začela malo razmišljat in ne samo sredi noči non-stop vstajat povsem vdana v usodo ... no in sva ji najprej ukinila nočno vodo (se je zbudila, 2x pocuzala in zaspala za pol ure in jovo na novo), ki se je vsaj pri nas izkazala za totalno razvado ... po tem je bilo bolje ... sva vstajala samo še 4-5x na noč ... potem je bila na vrsti še eliminacija dude in od takrat naprej je pa lepo spala ... tako da mi je žal, da nisem začela že prej razmišljat kaj mogoče delamo narobe in da ji nisem že prej teh dveh stvari ukinila ...

(odgovor članu Anja024)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2011 9:08:14   
Hope2
Otika, nič si ne očitaj, ker mogoče vseeno ne bi palilouser posted image . Mi smo ukinili vse stvari, pa ni nič pomagalo. Je zdaj že dolgo časa brez dude, brez vode, brez cartanja ponoči.... pa hjauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
6.11.2011 9:48:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2011 10:01:29   
skuštrana
Naš ni imel niti vode, niti dude pa se je vseeno zbujal na 15 minut.

Joj, ko se spomnim nazaj, zbudil se je vsakih 15 minut, se jokal, zaspal nazaj pa spet vse na novo čez 15 minut. In vmes sem se še jaz kao naspala, podojila tamalega..Jao. Se spomnim včasih sem pogledala na uro in je minila od takrat ko sem šla spat šele kakšna urca, meni pa se je zdelo da je za menoj že vsaj pol noči ker sem se vmes zbudila že petkrat user posted image user posted image user posted image . Zjutraj pa vstat, ker se je zbudila najstarejša in najmlajši. Sploh ne vem kako sem lahko funkcionirala, vozila avto in to...Pa še sama sem bila z njimi bolj ali manj. No, ja, sedaj mi je smešno....

Trenutno se vstajam po dvakrat na noč kadar najmlajši spi v svoji sobi. Če spi pri nama pa pride kakšna noč ko se sploh ne vstanem več. Jupi.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?