|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Grozen kašelj
21.10.2011 9:22:48   
Klarita
Joj hvala punce za toliko napotkov. Poskusila bom čebulo in med, da vidimo reakcijo. Je pa stanje malenkost boljše.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.10.2011 9:29:57   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Našemu je pediatrinja za res hud kašelj zvečer in ponoči (ko je zaradi tega tudi bruhal) predpisala sirupa Pholcodine in pa Flonidan. Seveda je to samo za umiritev res hudega kašlja, ampak pomagalo pa je. Pa pravzaprav tadrugi še bolj. 
Flonidan sicer dobiš samo na recept, brez pa lahko kupiš Claritine (ki je res malo slabšega okusa). 
Vsekakor je dobro prej poskusiti kaj domačega, pa potem tudi razne panatuse, slezove sirupe,..., ampak če vse to odpove...Upam, da bo kmalu bolje.

Zaspanček1 kaj ni claritine sirup proti alergijam? Mi smo ga dobili, ko je imel alergijo.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.10.2011 10:01:07   
zaspancek1
Ja, je, pa naš zaenkrat nima nobenih (vsaj ne opaznih) alergij. Tudi sosedovemu fantu (sicer nealergiku) je druga pediatrijna to predpisala za umiritev kašlja, pa mu je tudi pomagalo. Res se nisem tako zelo poglabljala, ker sem bila pač vesela, da je vsaj nekaj pomagalo. 

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 21.10.2011 10:08:03 >

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.10.2011 10:29:03   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz imam od Justa še kremo Materina dušica

js bi sm neki vprašalauser posted image sm že dostikrat slišala za to kremico, za kaj pa sploh je, oz. pri čem pomaga? naš princ ima spet rahlo zamašen nosek, zjutraj pokašljuje, a bi mi to kaj prav prišlo? sicer spucamo nosek z aspiratorjem, sm to ni za dolg...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.10.2011 10:41:20   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mali pa obožuje vse sirupe, sam da mu rečeš da je sirup, bo zmazal kot keks, še ure ne rabim pazit, ker mi non stop teži mama sirupuser posted image .

Imamo doma enega takega user posted image user posted image user posted image user posted image  
Reces - cas za sirup , a on nazaj - koncno no.... user posted image user posted image user posted image

BTW: Upam da nam ne bo treba probati tega recepta z medom in cebuilo ( mika hvala), ce bo pa treba ga bomo pa vsekakor probali user posted image
Operil: iz izkusenj vem, da Operil skuri sluznico nosa in posledicno naredi veliko tezav, zato vam polagam na srece, namesto z operilom cistiti otrokom nos s fiziolosko. Mi to naredimo kar nad umivalnikom (ne leze, ker mu pritisk potem vse skupaj potera v usesne tube in je lahko se slabse).

Do sedaj smo kaselj "unicevali" s karamelnim mlekom ( stopljen sladkor zalit z mlekom), ki mu dodam na koncu se zajbelj.... sladko in vecinoma priljubljeno pri otrocih user posted image

Pa cim manj kaslja zelim...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.10.2011 10:48:55   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Do sedaj smo kaselj "unicevali" s karamelnim mlekom ( stopljen sladkor zalit z mlekom), ki mu dodam na koncu se zajbelj.... sladko in vecinoma priljubljeno pri otrocih user posted image

Pa cim manj kaslja zelim...

to pomaga tudi pri meni, če me grlo boli. super ideja...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 31
21.10.2011 14:36:29   
BellaB

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

IZVIRNO SPOROČILO: BellaB

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

Obisk pri zdravniku? Hud kaselj je zlo obremenjujoc za otroka.

ja in zdravnik bo dal čarobno zdravilo user posted image
Kupi kakšne pastile,topli napitki( mora veliko pit) ,flumuikan,tople obloge na prsni koš,tople inhalacije. pazi da nimate suhega zraka v sobah.Če ima poln nos čistite nos( ponoči najboljše z operilom) da sluz ne zateka v grlo .

Z kašljem se čistijo pljuča!

Ja nevem, meni je po sestih mesecih mucenja, ko ni pomagalo NIC, cudezno zdravilo dal prav... ne bos verjela... ZDRAVNIK! In to tako, da mi je kaselj nehal v roku 2 dni. Ni hudic? :O

res,no potem pa pomagaj celemu svetu in povej kakšno čudežno zdravilo user posted image   da bomo takoj vsi ko dobimo kašelj šli po tale čudež.Pa tudi otroci ne bodo pristajali več v bolnici user posted image

Ti hoces in se trudis bit duhovita? Ker ti ne uspeva ravno najbolje. -.- Tko da... naredi uslugo in ne spikat brezveze, ker izpade butasto.

Ce pa ze hoces vedet... meni je dal zdravilo k ga jemljejo astmatiki, ampak ne pravim, da bo temu bogemu detetu zdravnik predpisal ravno to. Mogoce bo dobil kaj drugega kar mu bo kaselj odpravlo. Tko da... v cem je pravzaprav tvoj problem?

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.10.2011 15:19:36   
Hope2
Naš je dobil 2 rundi tega sirupa s čebulo, pa se zdaj vrže name in me začne lubčkat, adijo pametuser posted image user posted image user posted image , kak da bi kakega starega deca, ki se je nažrl čebule, vohaluser posted image user posted image user posted image , ampak mali takoj, mama še sirup, mu dam še 1 žličko, ap pravi, hm, dober je, mama je dobrega skuhalauser posted image user posted image user posted image user posted image

Kolk časa lahk stoji? Za jutri moram drugega naredit?user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.10.2011 15:20:17 >

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.10.2011 15:28:23   
majčica1508
Meni je najbolj pomagalo,da sem na krožnik dala sladkor,da sem pokrila dno,potem pa gor narezana čebula
na kolobarje in to dala v bližini glave....Mi je pomagalo,sam ne me vprašat kake vonjave so bile v spalnici....

Naša je imela v ponedeljek vročino in suh kašelj,tak lajajoč bilo je nevzdržno ponoč,namazala z materino dušico,
naslednje dva dni še vročina prisotna,kašelj je bil pa že tak normalen,se je vse luščilo in izkašljevala,ko velika...
Diagnoza:viroza,danes smo HB že super

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
21.10.2011 15:30:42   
mateyka
res je, da včasih kak močen prehlad postane več - pljučnica, angina.. takrat pač seveda edino pomaga zdravnik. se pravi prvo domača lekarna in če ne gre na bolje, sigurno zdravnik.
evo, če mi ne bo bolje do ponedeljka, grem tudi jaz..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 21.10.2011 15:31:22 >

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 35
21.10.2011 15:32:58   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Kolk časa lahk stoji? Za jutri moram drugega naredit?user posted image

v hladilniku sigurno nekaj dni.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
21.10.2011 18:18:49   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Ja, je, pa naš zaenkrat nima nobenih (vsaj ne opaznih) alergij. Tudi sosedovemu fantu (sicer nealergiku) je druga pediatrijna to predpisala za umiritev kašlja, pa mu je tudi pomagalo. Res se nisem tako zelo poglabljala, ker sem bila pač vesela, da je vsaj nekaj pomagalo. 

zaspanček1 sem vprašala danes dohtarco za claritine, ampak je rekla, da je to bolj za otroke z laringitisom, naš mali pa ima bolj bronhitični kašelj. No jaz se ne spoznam na to, ampak te bo že držalo.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
21.10.2011 22:05:09   
liliana

Ti hoces in se trudis bit duhovita? Ker ti ne uspeva ravno najbolje. -.- Tko da... naredi uslugo in ne spikat brezveze, ker izpade butasto.

Ce pa ze hoces vedet... meni je dal zdravilo k ga jemljejo astmatiki, ampak ne pravim, da bo temu bogemu detetu zdravnik predpisal ravno to. Mogoce bo dobil kaj drugega kar mu bo kaselj odpravlo. Tko da... v cem je pravzaprav tvoj problem?

Mogoče hoče povedati, da če otrok kašlja lahko hodiš k zdravniku pa ne bo nič boljše.....dokler se iz tega kašlja recimo ne razvije recimo plučnica, ali pa je kakšen laringistis.....in šele takrat dobiš zdravilo, ki prime....običajno pa je kašelj zgolj kašelj in lahko traja nekaj mesecev......ker ti sirupi iz lekarne za kašelj so bolj tako...škodijo ne, hasnijo pa tudi bog ve kaj ne......

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?