|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sposoja denarja
20.10.2011 12:16:33   
roses
če kdo ve karkoli o temu, bi prosila, da mi napiše.

Pred dobrimi 5 leti si je prijatelj pri meri izposodil dobrih 6000 eur. To sva naredila brez kakršnekoli posojilne pogodbe, ker sem to naredil v dobrem upanju da mi to vrne. Tega ni do danes storil. Vložil sem tožbo na sodišče. Šele pred mesecem dni mi je sodišče poslalo obvestilo, da jim naj sporočim ali sem dobil karkoli plačano, ker če nisem, bo prijatelj zato odgovarjal. Sodišče sem nato tudi obvestil da denarja še nisem dobil.
Kasneje me je on poklical na telefon in dejal, da denarja nima in mi ne more vrniti saj tudi službe nima. Vračal mi bo pa po 20 € na mesec, ker več enostavno nima. S to idejo se jaz seveda ne strinjam in sem tudi o tem pisno obvestil sodišče.

V ponedeljek imamo obravnavo, da vidimo kako se bo izšlo.
Moje vprašanje-denar hočem takoj z zamudnimi obrestmi. Kako naj določim zamudne obresti glede na to, da je od tega minilo že 5 let? Kaj predlagate?
Zanima me pa tudi to, če bo on šel v zapor, ali jaz vseeno dobim povrnjen znesek izposojenega denarja? Kaj pravi zakon o temu?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sposoja denarja
20.10.2011 12:52:11   
petea
zamudne obresti - poglej na kakšno banko ali kakšnega operaterja, kakšne zamudne obresti imajo

četudi gre v zapor, ti je dolžen vrniti denar; v zaporu naj bi delal, kar zasluži, pa dobiš ti

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2011 12:57:25   
Pia*
Ali lahko samo vprašam kaj ste pa delali 5 let???? Čakali na visoke obresti???

Dokaz, da si mu posodil/a imaš?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2011 13:04:16   
nina166
Kako pa boš dokazal, da si mu posodil, če nimaš nobenega papirja? On lahko reče, da o tem ne ve nič in ti se lahko od tega denarja kar posloviš.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2011 13:07:01   
poli*
Neprijetna situacija.
Imaš dobrega odvetnika? upam... in upam tudi, da dobiš denar nazaj.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2011 16:59:20   
roses
nimam nobenga dokaza, ker je bla takrat gotovina!
zdej 5 let smo ga pa prosil in terjal za to, pa zmeri pravi da bi že dal ko bi imel, ampak da tud službe nima in kao nima denarja!
je pa res, da je on to priznal, da smo mu posodil. ampak da zdej še ne more vrnit.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2011 20:16:45   
nina166

IZVIRNO SPOROČILO: roses

nimam nobenga dokaza, ker je bla takrat gotovina!
zdej 5 let smo ga pa prosil in terjal za to, pa zmeri pravi da bi že dal ko bi imel, ampak da tud službe nima in kao nima denarja!
je pa res, da je on to priznal, da smo mu posodil. ampak da zdej še ne more vrnit.user posted image user posted image user posted image

Komu pa je on to priznal? To more priznat na sodišču. In da bo sodba pravnomočna bo preteklo še kar nekaj časa....saj veš kako počasi gre to pri nas. V zapor pa ne bo šel...še hujše prekrške naredijo, pa ne gredo.

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2011 7:08:41   
ajataja
In kakor počasni so na naših sodiščih,da vedno traja par let preden kaj dosežeš je po moje bolj da ti daje vsak mesec 20e ,ker te bo prej izplačal kot boš dočakal kaj od sodišča.Spet je pa problem v tem ,da če tudi sodišče določi ,da mora plačat ti denarja ne boš dobil,če je on brez službe in mu ne bodo imeli kaj vzet.Osel gre le enkrat na led.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2011 18:10:22   
babylove
Ti hočeš takoj 6000 eur z zamudnimi obrestmi...
Takole je: v kolikor bo po sodni poti pravnomočno ugotovljeno, da ti oseba dolguje denar (t.j. pravnomočna sodna odločba, ki se upošteva kot izvršilna listina), se boš lahko oglasil pri sodnem izvršitelju, ta pa bo opravil izvršbo. Izvršba pomeni, da bo šel k dolžniku iskat denar. V kolikor dolžnik denarja niti drugega premoženja nima, se mu bo uredilo trganje od prilivov na bančnem računu. Odvisno od višine prilivov je to lahko 20, 50, 100, itd eurov mesečno, dokler tvoj dolg (in stroški izvršbe) ne bo poplačan. Če dolžnik nima nobenih prilivov niti premoženja, potem žal ne moreš pričakovat prav ničesar.
Zaradi tega dolžnik zagotovo ne bo šel v zapor.

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2011 18:28:43   
Kerensa*
Še nekaj detajlov poleg Babylove in ostalih...

Peteina navedba, da boš ti dobil, kar bi on zaslužil v zaporu, ne drži. Kot prvo zato ne, ker zaradi tega ne bo šel v zapor (če bi šel, bi bil pa to že manjši čudež), kot drugo pa zato ne, ker v zaporu zaslužijo nek minimum (ki je bistveno manjši od minimalca), s katerim pokrivajo lastne potrebe (oz. še teh ne v celoti) in ker je govora o znesku, ki je pod plačnim minimalcem, tega pa ne smejo zarubiti.

Absolutno pa mora predtem on svoj dolg priznati na sodišču, razen v primeru, da imaš ti kakršenkoli neizpodbiten dokaz (tudi SMS je dovolj). Brez tega boš težko karkoli dokazal. In tudi SMS ne bo dovolj, v kolikor v njem piše samo npr. "vrnil ti bom, ko bom imel", saj ni nobenega zneska omenjenega. On lahko brez težav reče, da gre za npr. 100€ in ne za 6.000€, kakor trdiš ti.

Hipotetično pa, če ti že uspe dobiti tožbo, pa dejansko lahko računaš na to (sploh, če ne bo priznal, da je dolžnik), da se bo tožba vlekla dolgo časa. In če se bo on še konstantno pritoževal, bo trajalo še dlje.

S tem, ko bi ti dobil pravnomočno sodno odločbo o tem, da ti je dolžan omenjeni znesek + zakonite zamudne obresti + povrnitev sodnih stroškov, pa to niti pod razno ne pomeni, da boš ti ta denar res dobil. Ker ti ga sam tudi po odločitvi sodišča ne bo dal, ti sledi sodna izterjava. Rubežnika moraš plačati sam, za povrnitev stroškov pa dolžnika potem spet tožiti, v kolikor ne da sam. Saj sodna izterjava preko TRR je avtomatsko, ampak v kolikor on na TRR nima sredstev oz. jih nima dovolj, pač ne boš dobil nič iz tega naslova. Sledi rubež premičnega premoženja. Če nima ničesar, kar bi se dalo rubiti (star TV in hi-fi stolp pač nista toliko vredna), potem ne dobiš ničesar tudi s tega naslova. Zadnja stvar je rubež nepremičnine in če je nima...

Kakšno je njegovo finančno/materialno stanje, veš ti sam najbolje. Veš pa tudi, kakšno je bilo takrat, ko si mu posodil. In če je bil že takrat v takšni finančni situaciji, da ni bilo realno izvedljivo, da bi ti ta denar dejansko vrnil po dogovoru (izgovori a la "saj bom drug teden dobil službo", ne veljajo), potem ga lahko na pristojni PP gladko prijaviš za kaznivo dejanje goljufije. Ker je to KD, ki se preganja po uradni dolžnosti, bi tukaj morda (ampak spet težko, ker je premajhen znesek, zapori pa prepolni) lahko dosegel, da gre v zapor, ampak ti od tega ne bi imel nič. On bi odsedel svoje, ko bi prišel ven, pa še vedno ne bi imel denarja in bi ti bil še vedno dolžan. Ti pa lahko samo narediš tisto, kar piše v prejšnjem odstavku. In ko bi bilo še to mimo... si oplel, kajti 2x se ga ne da in ne sme obsoditi za isto dejanje.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2011 13:31:43   
roses
on je to že priznal na sodišču, ko smo imeli prvo obravnavo, tako da to je že spoznan za krivega.
vsaj to... :))

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.