|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod malo prej...
23.8.2005 9:15:51   
roberta

kakšne so vaše izkušnje z velikim otrokom in porodi...

ne se spravit name prosim, ampak me res zanima s cim se da porod (naravno) malo pospesiti - za kak teden npr., ko je tudi otrok že popolnoma razvit. precej bi mi namreč ustrezalo, da bi rodila malo pred rokom, ker imam veliko možnost, da bo otrok zelo velik (na UZ je vedno bil prevelik - v 32. tednu je imel npr. že 2200 g. in tudi midva z možem sva bila velika dojenčka) in me kar malo skrbi kako bo na samem porodu...

roberta

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
23.8.2005 9:22:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   porod malo prej...
23.8.2005 9:29:47   
jazz
Mene so tudi strašili, eden je ocenil še teden preden sem rodila, da ima mali 3860g, ena celo 4100g, jaz imam pa 156cm- veš kako me je bilo strah! Na koncu je imel 3680g, in ni bilo hudo!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porod malo prej...
23.8.2005 9:33:37   
roberta

ja, ja vem, da UZ ni točen, samo me (vsaj glede na naju - jaz sem imela 3.700g, mož pa 4.500 g) vseeno skrbi kako bo na porodu. komplikacije so namreč lahko neprimerno večje, če je otrok zelo velik... kakšnega carskega reza si pa tudi resnicno ne želim.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
23.8.2005 9:36:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   porod malo prej...
23.8.2005 9:37:51   
Mina1
ROBERTA: jaz sem imela 2x CR, ker sta bila oba fantka velika v sorazmerju z mojo medenico (boki) in tako.

Prvi je bil skoraj 4-kilski, drugi 3390 kg, jaz pa bolj drobcena tam čez.

Si sploh ne predstavljam, da bi morala sedaj roditi po naravni poti. Torej hočem povedati, da tudi če te doleti CR, bo v redu tako;). Zdravniki nikoli ne naredijo nekaj brez razloga, če me rezumeš.

Upam pa, da bo tvoj porod čimlažji in da bo izkušnja pozitivna, pa zdravega:duda: ti želim seveda.

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   porod malo prej...
23.8.2005 9:39:29   
Mina1
:ups: aja pa še to: narave se ne da pretentati, torej težko sprožiš porod prej sama od sebe.

Sicer nekaj dejavnikov zgoraj naštetih vsekakor drži (hoja po stopnicah, dvigovanje težkih vreč in tako...), ampak :duda: pride na svet takrat, ko je pripravljen.

Nič bati, vse bo v redu, boš videla,

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   porod malo prej...
23.8.2005 11:19:28   
BaniT
Pomaga umivanje oken, čiščenje tal (plazenje po vseh štirih):) To je meni pospešilo, čeprav nisem imela tega namena.Sem bila preveč pridna za stanje v katerem sem bila!Rodila sem v 37 tednu (:roza:, 47cm, 2700g)Bila je majhna, a je že precej nadoknadila.

LP, BaniT

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   porod malo prej...
24.8.2005 12:03:42   
Anonimen
Filip je bil v 32. tednu težek okvirno 2600g. Rodl se je točno na rok težek 3610 in velik 54. Rodila v eni uri, brez rezanja, brez šivanja.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

ime za fantka
N5ra

Katero ime za fantka je najlepše?

Lian (16%)

Zak (7%)

Val (30%)

Zan (22%)

Tian (24%)

Število vseh glasov: 491

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!