viroza
|
IZVIRNO SPOROČILO: emina83 Zanimivo, da so teme povezane z obrezovanjem, vedno deležne takšnega zgražanja med uporabniki foruma. Odgovor za Mayo 80: Pred posegom mora bit otrok tešč, vsaj 8-10 ur. Ponavadi se taki posegi opravljajo zgodaj zjutraj, tako da otrok od prejšnjega večera od polnoči ne uživa nobene hrane in tekočin. Po sprejemu, gre otrok (s staršem) v svojo sobo, kjer dobi sirup za pomiritev. Čez pribl. 30min ga peljejo v operacijsko, starš ga spremlja do operacijske dvorane. Sam poseg traja okoli 30min, nato ga peljejo v prebujevalnico, kjer je starš lahko že zraven. Za pit dobi pribl. po 1 uri budnosti, nato še dobi juhico za pojest. Domov se gre še isti dan, po kosilu, oz, ko se otrok tam polula. Kar se tiče bolečin, je pa seveda odvisno od vsakega otroka (ravno tako kot pri odraslih.) Ene boli bolj, druge manj. Ponavadi je vse skup zaceljeno v pribl. 1 tednu. Če je otrok v plenici se obdobje malo podaljša. Ne vem zakaj je treba vsako mnenje podat arogantno in agresivno. Vsi smo lahko zagovorniki, ali pa nasprotniki določene teme, ampak zato še ni potrebno, širit nestrpnost ali cinizem. Vse poteka kot si napisala,razen to ,da te v Izoli pošljejo domov ko se otrok zbudi.Brez lulanja. Kar se okrevanja tiče.Pri nas je trajalo 3 tedne.Revežu se je vse ognojilo,šive sem komaj spravla dol z riboderminom (mogli bi iti sami dol po cca.1 tednu ),lulali smo s pomočjo fiziološke,ker smo alergični na kamilice in še bi lahko naštevala. In za to operacijo smo se odločili ker sine ni mogel več lulat (kožica toliko zleplena). Mislim,da nimajo vsi tako hude izkušnje kot mi.Pa vendar je to odločitev posameznika in ne zdijo se mi pošten taki napadi.
|