enkratna
|
Najprej čestitke za poročne načrte. Kot je že milijonarka zapisala, je odvisno od tvoje "podobe o idealni/optimalni" poroki kje in kako prihraniti. Torej bi nam morala dati malo več podatkov o tem, kaj si na poroki želiš(želita) imeti, potem pa bo tudi z našimi nasveti lažje. Vsekakor je razlika, če imaš poroko npr. na "domači" lokaciji ali v gostilni, kakšne so tvoje glasbene preference... No, nekaj namigov (nekateri so uporabljeni z moje majske poroke) sledi: - Okrasje miz: namesto cvetličnega-dekorativnega aranžmaja na mizah je bil le-ta iz sadja (krasna dekoracija iz banan, grozdja, jabolk, jagod..., ki smo jo potem tudi pozobali :)); ali pa iz travniškega cvetja (te moram opozoriti, da le-to ni tako zelo trajno kot "kupljeno" cvetje) naredite s prijateljicami okrasje;... nekaj idej tukaj. Lahko imata (sezonsko) poroko v znamenju češenj ali jagod, iz tega bi se dalo narediti luštno in "poceni" celostno podobo tako za vabila kot potem za dekoracijo prostorov... - Glasba na poroki: namesto "benda" en harmonikar ali en DJ (ki je lahko prijatelj ali pa nekdo, ki ti prej naredi "kompilacijo" poročnih ) P.S:: Če se boš odločala za enega harmonikarja, ti lahko priporočim enega krasnega fanta, ki ne samo da super špila, še odličen in zabaven animator je (več info na ZS). - Darilo svatom ob odhodu: s škatlo domačih piškotov nikoli ne moreš zgrešiti (če imata mame, ki znajo peči); lahko tudi manjši stekleni kozarec napolniš z orehi, lešniki in medom ter sama napišeš posvetilo oz. datum in ostalo... Lične in dokaj ugodne steklene zadevce na 1001 način imajo tukaj. - Vabila: jaz sem napisala na svileni robček vabilo za posamezno družino ali par, nato pa pobarvala/porisala z barvami v barvi moje poročne obleke; prijateljici, ki je županova hči, sem naredila vabila kar na domačem tiskalniku, vsebinsko podobno gledališkemu listu (asociacija na Županovo Micko) - na naslovnici pa je bila karikatura nje in ženina, ki jo je narisal moj kolega za simbolični denar. No, ti dve rešitvi sicer nista bili najbolj poceni, a vseeno - kot ideji :) Fotograf in snemalec: bo do kdo domači, ali si želiš "profi" fotke in temu primerno dražje vse skupaj? Recimo jaz poznam enega, ki ima ceno poroke nekje okoli 80-120€ (odvisno od razdalje), dela krasne stvari (ima tudi blog, samo ne smem tukaj konkretno reklamirati :)) - ampak slik ne razvije, temveč ti jih da na CD, in potem sama poskrbiš za razvijanje. Je pa res, da je poroka tudi prilika, da se postaviš nasproti stereotipom oz. pričakovanjem okolice in če želiš prihraniti kaj, potem tudi sprejemati kompromise. Ti je sprejemljivo vabilo, natisnjeno na navadnem (mogoče barvnem) A4 papirju in navadni kuverti? Vse kar je barvno, ima okraske... podraži zadevo. Kaj pa če navadnemu vabilo daš "osebno znamko" - eno vajino skupno fotografijo? (več info tukaj). Nadalje: je res potrebna zahvala (mi2 je nisva pošiljala)? Kaj pa če na na odru izrečeta naglas zahvalo vsem za prisotnost, darila ipd in jih spomnita, da ob odhodu ne pozabijo vzeti darilce v zahvalo? (tiste piškote ali med ali ....)? Skratka, kot vidiš... bi jaz to lahko v nedogled Se vidi, da uživam v porokah tako in drugače :)
|