|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč strokovnjaka
6.10.2011 8:43:41   
LUNA06
Ojla!

Ne vem točno kako naj začnem...
Že nekaj časa poslušam (predvsem od mojih staršev), da bi moj 5-letni sin potreboval pomoč strokovnjaka. Gre predvsem zato, da je preveč živahen, neposlušen, neubogljiv....

Zadnje čase se u vrtcu pretepa in nasplošno dela stvari, ki prav nobenemu niso pogodu.

Poskušala sem se že večkrat pogovorit z njim, mu določene stvari ukinit, zvečer mora včasih v posteljo pred bratcem...Pa vse skupaj nič ne pomaga.Vedno obljubi, da bo priden, da bo ubogal in tko naprej.Sedaj bom poskusila ukinit še sladkor, čerpav dvomim, da bo kaj pomagalo.

Mi mogoče lahko katera svetuje na koga bi se lahko obrnila?Sama nimam pojma, na psihiatra, psihologa???Kej se sploh začne?Ne zdi se mi, da bi šlo za hiperaktivnost.

Sej pričakujem odgovore v smislu 'ah pusti ga, sej je samo živahen', ampak verjemite mi, da sem že sita poslušanja teh opazk nonstop. Ogromno časa preživimo skupaj in počnemo use živo, zato očitkov o pomanjkanju času pri ukvarjanju z otroci tudi ne prenašam.

Res lepo prosim za kakšen nasvet!
Imam še enega sina (3leta), ki pa je že sedaj čisto drugačen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
6.10.2011 12:31:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
6.10.2011 12:32:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč strokovnjaka
6.10.2011 12:53:33   
ronja
Kej se sploh začne?

Verjetno pri pediatru, da ti on pove, kam se obrnit. Potem te on napoti k otroškemu psihologu. Lahko ga pa sama naročiš pri njem: itak imajo vsi pri 3 letih sistematski pregled in poglej, kdo ga je takrat imel - k tistemu verjetno spada (vsaj če se ti je zdel ok).
Druga možnost bi bil kak družinski terapevt. Kje jih najt ne vem, so pa punce že dostikrat limale linke, pobrskaj, gotovo kaj najdeš.

Pri 5ih letih je po moje res skrajni čas, da ga vzgojite, če je res nemogoč, ker če se bo non stop pretepal, ga nihče ne bo maral - ne otroci, ne vzg.,...mu ne bo fino, ne bo se čutil sprejet in bo samo hujše. In če kot praviš, sta poizkusila že marsikaj, se veliko ukvarjata z njim,... Tako da jaz ne bi prav dolgo čakala, se mi zdi, da ste že dovolj časa čakali.
Lahko je vzrok ljubosumje ali kaj tretjega, ampak v vsakem primeru bi vam verjetno strokovnjak lahko pomagal odkrit in odpravit vzrok.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2011 12:59:45   
Star_a
Vzrok nekje je,samo da ga starši ne vidite.
Imamo tudi mi enega fantka v vrtcu ,ki je čist nemogoč,vedno tepe,vedno govori grde besede in z njim v vrtcu sploh ne morejo delat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2011 13:06:14   
krtekxx
V vsakem ZD imajo kar nekaj psihologov, ki se ukvarjajo z otroško psihologijo. Pokliči ZD, povej kaj je problem in se naroči, potem pokliči P in zrihtaj napotnico za 1 leto z vsemi pooblastili. Vsaj v KR zgleda tako.
Mi smo imeli natančno tak problem - v vrtcu so se samo križali, jamrali, doma smo s precej strogo disciplino vnesli red. Na prvem obisku pri psihologu sem se samo jaz pogovarjala s psihologinjo in ji povedala, katera dejanja so najbolj moteča, na drugem sva se še malo pogovarjali, potem sem šla jaz ven in se je ona z njim pogovarjala, pa še ene teste sta delala. Rezultat: psihologinja je zaključila, da je zelo bister, resnicoljuben in vztrajen. Zaradi tega pa so problemi, ker se je pač pripravljen stepsti z vsakim za katerega misli, da nekaj laže; poleg tega ga pa zelo težko odtrgamo od kake stvari, ki jo dela (pospravljanje, gledanje tV, risanje, branje,...). Psihologinja je zaključila, da je treba te lastnosti upoštevati, poskušati ga motivirati s pohvalami in ne z grožnjami z odvzemom pravic, ... Rekla je, da je zelo odvisno od tega kako učiteljico bo v šoli dobil, če bo znala obvladovati te lastnosti, potem ok, če ne pa da se bodo oni vključili. No, k sreči je (vsaj zaenkrat tako kaže) dobil eno, ki ga obvlada in ga je že večkrat pohvalila, nikoli pa zajamrala čez njegovo živost.
Je pa res zoprno, ker okolica ob takem otroku velikokrat zelo negativno odreagira in situacijo poslabša.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
6.10.2011 13:38:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2011 14:15:23   
krtekxx
Metulj, meni je psihologinja kar odprla oči v tem, kako naj delamo z njim. Prej smo ga precej kaznovali (ostajal je brez risank, namesto posladkov je jedel jogurte,...), sedaj kako neubogljivost ignoriramo, velikokrat ko ga prosimo, da naredi kako stvar, pa mu obljubimo nagrado. Pomembno pa je, da otroka tudi hvalimo! Tistim, ki ga grajajo kar povem, kaj je rekla psihologinja in so potem v večini  tiho. In če na pravi način ravnamo z njim je to tako prijeten in topel otrok, da se ne da povedat...še to, psihologinja nam je zatrdila, da ni ne hiperaktiven, ne eksploziven, impulziven. jaz sem kar lažje zadihala po tistih dveh obiskih.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2011 15:00:28   
ronja
In če na pravi način ravnamo z njim je to tako prijeten in topel otrok, da se ne da povedat...

Po moje to kar za vse otroke velja. Samo da se eni bolj ujamejo s starši že od začetka, ker s(m)o si pač podobni, enim je pa težje, sploh če ne poznaš otroka od 1. dne...

še to, psihologinja nam je zatrdila, da ni ne hiperaktiven, ne eksploziven, impulziven. jaz sem kar lažje zadihala po tistih dveh obiskih.

Ravno zato se mi zdi pa fajn it, predno je štala - ker psihologi navsezadnje niso samo za bolane otroke, ampak bolj za te navadne, normalne, ki imajo kako vedenjsko težavo, za katero smo v veliki meri dostikrat odgovorni odrasli okoli njih... In če nam kdo razloži, kje ga serjemo, se stanje popravi in smo vsi happyuser posted image .

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2011 15:01:20   
ronja
Grrrr! RR podvaja!

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.10.2011 15:02:26 >

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2011 17:20:28   
november2010
nič ni narobe če greš po nasvet k psihologu, včasih je rešitev popolnoma enostavna in sploh ni potrebno veliko, da se stvari popravijo, samo da včasih mi starši to težko vidimo. Zgubit nimaš nič, edino pridobiš lahko kak pameten nasvet.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
7.10.2011 7:46:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.10.2011 9:25:22   
Balerina
Bi samo dodala še da se morata prvo vidva s partnerjem odpreti tej možnosti da potrebujeta pomoč psihologa. Otrok je še premajhen psiholog bo vama dal napotke kako ravnati v določeni situaciji z otrokom.
Midva z možem sva šla tudi zaradi najinega najstarejšega, sva šla privat ker se mi ni dalo še z napotnicami ubadati in še pediatru razlagati zakaj saj je šlo za izpade ki jih ima le pri nama in občasno pri starih starših. Dava pa napotke za ravnanje tudi starim staršem kako v primeru izpada.
Tudi nama je povdaril pohvala in pohvala otroku ko naredi kaj zaželjenega. Nama je pa povdaril da nikakor pa otroka ne podkupovat, torej mu ne rečt če narediš to potem pa dobiš nekaj kar si želi.

Ronja je bilo pa pri nas malo drugače je zelo meni podobenm in ko sem videla te izpade sem se spomnila nase in da mi je bilo težko kot otrok s tem in sem si raje prej pomoč poiskala kot pa da bi samo tavali v temi kako mu pomagati ali pa da bi otrok sam moral odkrivati zakaj tako reagira v določenih situacijah. Torej ne gre vedno za to da je otrok preveč drugačen od staršev včasih gre tudi ko je otrok podoben staršem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.10.2011 9:35:03   
ronja
Ronja je bilo pa pri nas malo drugače je zelo meni podobenm in ko sem videla te izpade sem se spomnila nase in da mi je bilo težko kot otrok s tem in sem si raje prej pomoč poiskala kot pa da bi samo tavali v temi kako mu pomagati ali pa da bi otrok sam moral odkrivati zakaj tako reagira v določenih situacijah. Torej ne gre vedno za to da je otrok preveč drugačen od staršev včasih gre tudi ko je otrok podoben staršem.

Ja, seveda je lahko tudi tako. Sem preveč izhajala iz sebe - Ronja se je enako razjezila kot sem se jaz, ko sem bila mala in sem vedela, kaj čuti in zakaj - in vedela, sem, kaj sem jaz takrat rabila - in potem sem ji samo tisto (pozornost, občutek, da je ljubljena, ne glede na vse, pa seveda pravičnost) dala, pa je bilo ok (ok, sliši se ful izi, pa v praksi ni vedno tako izi dat to, kar otrok rabiuser posted image - ampak to zanseljivo dela). Lejla mi je pa po karakterju zelo podbna in mi je sploh izi z njo. Ronja je bolj vodljiva, ima pa svoje fore (je ful občutljivček, recimo, pa zaboga te ne pusti na miru, če imaš slab dan), Lejla pa je bolj samostojna in trmasta (kar mi je blizu in zato izi). Tak da me je malo strah, kako bo s temle tretjim, če bo nekaj čisto novega zameuser posted image .

Jaz ju ne podkupujem z igračami ali sladkarijami, ampak jima povem, da če bosta pospravili, kar sta razmetali, potem bomo šle nekaj delat, ker v đumbusu seveda ne moremo - zdaj recimo pridno pospravjata lego kocke, ker vesta, da gremo potem delat tehtnicouser posted image . Zvita mami, ki ji je slabo, če bi se sklanjala, zato ne bo šla sama pospravljat kock (sploh jih pa jaz nisem razmetala - zakaj bi jih potem jaz pospravljala?user posted image ).

Meni je bila aha izkušnja en stavek, ki sem ga nekje prebrala: Otroku moramo dati tisto, kar RABI, ne tisto, kar si ŽELI.  Potem sem videla, da je to zelo res in da si lahko popolnoma zaupam, da vem, kaj rabi - četudi zgleda, da tega noče in si želi nekaj drugega. Tisti moj notranji občutek je mel vedno prav, sem bila čisto paf. Čeprav so mi vsi govorili, da to ni pravi pristop, kadar res čutim, da je nekaj prav, takrat to pri otrocih navadno je prav - vsaj do zdaj je še vedno bilo. valjda pa pridejo trenutki, ko se mi sanja ne, kako bi bilo prav odreagiratuser posted image . Pač premisliš, pa veš za naslednjič, noben nima perfektnih staršev, bosta tudi moji preživeli s tem, kar imata. Se pa včasih sparšujeva, kaj vse nama bosta očitali, ko bosta velikiuser posted image .

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.10.2011 10:02:11   
*bubi*
Glede na to, da obiskuje vrtec, ima tudi vrtec svetovalno službo. Morda pa bi se najprej tam oglasila na kak razgovor, morda bi ga svetovalna delavka lahko opazovala v vrtcu in ti znala svetovati naprej.

S tem, kar piše krtekxx se strinjam - glede hvale in grajanja namreč. O tem govori tudi Mala knjiga za velike starše - mi je odprla oči.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?