|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za odgovor!
3.10.2011 7:39:17   
Anonimen
Ali je mogoče imela katera podobno izkušnjo in ali je bilo po operaciji pri kateri podobno?

Naj povem: Menstruacijo sem imela 18.09.2011, ki je trajala 4 dni. Operacijo sem imela 23.09. - histeroskopijo in laparoskopijo. Po operaciji sem čisto malo krvavela mogoče kakšen dan in potem sem morala počivati. V mes sem morala iti pobrati šive ven in sedaj 10 dan po operaciji (danes) sem se zjutraj ko sem se zbudila krvavela malo me bolijo jajčniki ali kot bi temu rekla imam malo bolečine.

Prosila bi vas za odgovor ali je to normalno ali je možno da sem dobila danes menstruacijo ker drugače bi jo morala dobiti naslednji teden, ali je to normalno in ni nič narobe da je prišla 10 dan po operaciji?
Ali je to normalno da sem malo krvavela in da me boli, ali naj raje pokličem zdravnika in vprašam, kaj mislite?
Prosim za pomoč.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za odgovor!
3.10.2011 7:43:54   
SILVA
Jaz sem dobila menstruacijo kak teden po operaciji, me je pa kar nekaj časa bolelo.
Jaz mislim, da ni nič narobe, da si dobila samo menstruacijo, če te pa zelo boli se pa pojdi raje pokazat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2011 7:51:50   
Anonimen
Hvala malo si me pomirila. Čudno mi je le to da sem imela krvav izcedek mogoče le zato ker se je komaj začela sedaj pa ni nič.
Boli me bolj kot me je včasih ko sem jo imela, mogoče je to malo od posega.Če prav razumem je to čisto možno oz. normalno da imaš 10 dni po operaciji menstruacijo (no če je to menstruacija)?Kako je bilo pa pri naslednji če te lahko vprašam, ali si jo tudi dobila prej, ali je bila močna in si imela mogoče tudi bolečine?

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2011 8:20:16   
SILVA
Naslednja je prišla normalno na 27 dni tako kot jo imam, bolečin pa hvala bogu ni več.
Me je pa pri prvi tudi zelo bolelo, saj so bile rane še sveže, tako, da mislim, da nimaš kaj skrbet, razen če bi prišlo do povišane temperature.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2011 8:25:18   
Anonimen
Hvala vesela sem da ti lahko nekdo odgovori. Potem misliš da je vse ok da mi ni potrebno ginekologinjo klicati in spraševati? Praviš razen če bi prišlo do povišane temperature, v kakšnem smislu koliko?

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2011 8:28:08   
SILVA
Jaz mislim, da ti ni treba.
Tepmeratura je pa znak vnetja, čim se ti poviša od tvoje normalne je fajn da pokličeš zdravnika, da se prepričajo, da ni prišlo do kakšnega vnetja tam spodaj. Taka navodila smo tudi dobile po operaciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2011 8:36:51   
Anonimen
Hvala.

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2011 12:37:19   
Anonimen
Mogoče preveč kompliciram, ampak kakor sem izračunala bi menstruacijo morala dobiti 11.10. skratka naslednji teden. Ok da imam menstruacijo ok samo mogoče preveč kompliciram ampak imam zelo malo. Zjutraj mi je malo rdeče priteklo sedaj skoraj nič samo rjav izcedek malo rdeč je. Prosim ali katera ve kaj bi lahko bilo. Vročine nimam tam 36,7.

Kaj menite ali naj pokličem ginekologinjo in jo vprašam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2011 15:08:51   
Anonimen
Sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla da lahko da ni to menstruacija da je lahko prišlo do hormonske motnje in da naj drugače naslednji teden naredim clear-blue. In sem rekla da imam malo rjav malo rdeč izcedek da je bilo zjutraj sedaj pa spet nič. Pa je rekla da ni nič narobe in da so lahko malo motnje v ciklusu in da naj pa vseeno naredim čez kakšen teden 10 dni testek.
Sicer imam naslednji teden ravno pregled ker so tako rekli po operaciji in sem ji povedala pa je rekla no potem pa to zdravnici povejte pa če ne drugače bo naredila kakšen ultrazvok.

Zdaj mi je pa še manj jasno, zakaj naj kupim nosečniški test in zakaj naj bi potem naslednji teden naredila ultrazvok ,...?????
Mislim ni mi jasno user posted image .

Ali mi mogoče katera lahko to razložiuser posted image ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2011 20:16:56   
SILVA
Nosečniški test je čisto brez veze delet, razen, če sta imela nezaščitene odnose in bi lahko prišlo do zanositve.
UZ je tudi meni delala po dva meseca po operaciji, ker sem imela šele takrat kontrolni pregled in to samo zato, da vidijo, če so vse v redu naredil.
Jaz še vedno mislim, da ni nobene panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2011 7:37:59   
Anonimen
Hvala za pomoč, je prav lažje ko ti nekdo odgovori oz. da lahko koga vprašaš. Odnose sva imela nezaščitene, saj si želiva user posted image . Tako da nevem, samo mi ni jasno kako bi lahko bila noseča saj sem imela operacijo in ali se nebi pri operaciji nič videlo? Na pregled sem naročena dva tedna po operaciji to je ravno naslednji teden.

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2011 8:48:26   
SILVA
Pri operaciji sigurno nisi bila noseča, lahko pa si zanosila po operaciji, če sta imela nezaščitene spolne odnose.....boš videla kaj se bo pokazalo na pregledu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.10.2011 8:53:01   
Anonimen
Imaš prav ker mislim da če bi bila noseča bi tudi oni to videli in sploh nebi imela operacije. Po operaciji pa nisem mogla zanositi ker še nisva nič user posted image . Lahko pa da je bilo kaj ker sva pa dva dni pred operacijo user posted image .
Kolikor sem seznanjena itak traja 6 dni pa 6 dni in 4 dni da se prilepi na steno.

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2011 8:57:03   
Anonimen
Tudi jaz tako mislim ker mogoče da bi se kaj videlo ko so me operirali in sploh nebi imela operacije. Po operaciji nisem mogla ker nisva nič user posted image . Sva pa dva dni pred operacijo nazadnje. Je pa res da kakor sem seznanjena oz. sem prebrala od -spolnega odnosa do oploditve traja DO 6 DNI.
-od oploditve do vgnezditve traja DO 6 DNI.
-od vgnezditve do tega, da se prilepi na steno traja do 4 DNI.
Tko da nevem.

(odgovor članu SILVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2011 9:13:11   
Anonimen
Nekaj se je pomešalo....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2011 9:40:15   
crtek
Anonimna si malo pomešala to s številom dni...če sta user posted image nazadnje 2dni pred operacijo, bi ti mogla ovulirat najkasneje 3dni po operaciji, če bi hotela, da se kej prime. Semenčice namreč preživijo do 5dni v tvojem telesu (v nekaterih primerih lahko tudi več). Do oploditve pride najkasneje 24ur po ovulaciji, od oploditve do vgnezditve res ponavadi rabi približno 6 - 9dni in to je pol to...se ne rabi na nobeno steno več primit, ker vgnezditev je to, da se blastocista (zarodek ) vgnezdi (prime) v odebeljeno maternično steno. Od vgnezditve pa je treba počakat približno 4dni preden je raven hormona hCg dovolj visoka, da jo nosečnostni test zazna (pri nekaterih tudi dlje zaradi počasnega naraščanja hormona). In ker ne moreš vedet kdaj je prišlo do vgnezditve s testom pač počakaš par dni več, oz. počakaš da user posted image izostane in nardiš test.

Js ne vem kako je to z operacijo in kaj točno so ti delali, ampak če si imela operacijo po ovulaciji in je prišlo pred tem do oploditve (lahko tudi do vgnezditve), te celice med operacijo itak nebi mogli videt, ker je miniaturna in je brez mikroskopa ne vidiš (zato na prvi pregled naročajo okoli 6-9tedna nosečnosti). Tako da...načeloma bi lahko bila noseča, ampak ti verjetno svoje telo najboljše poznaš in veš, če je to dejansko možno al ne.

Prosim ne si mislit, da ti solim pamet al kej...sm ti napisala zato, ker upam, da ti bo kej pomagalo pri reševanju tvojega problema.

tukaj je še en link, kjer si lahko na animaciji pogledaš kako vse skupi poteka:
http://www.fertilitylifelines.com/aboutyourfertility/femalebiology.jsp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2011 9:57:55   
Anonimen
Ne sploh ne vesela sem več glav več ve, hvala. Mislim da nisem noseča ker ovulacijo sem imela tam 5.9.,menstruacijo pa 18.9., operacijo pa 23.9. tako da mislim da to ni izvedljivo. Tako da sem vesela da mi čim več ljudi pove kaj in kako da mi je seveda bolj razumljivo.

(odgovor članu crtek)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2011 10:02:32   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: crtek

Anonimna si malo pomešala to s številom dni...če sta user posted image nazadnje 2dni pred operacijo, bi ti mogla ovulirat najkasneje 3dni po operaciji, če bi hotela, da se kej prime. Semenčice namreč preživijo do 5dni v tvojem telesu (v nekaterih primerih lahko tudi več). Do oploditve pride najkasneje 24ur po ovulaciji, od oploditve do vgnezditve res ponavadi rabi približno 6 - 9dni in to je pol to...se ne rabi na nobeno steno več primit, ker vgnezditev je to, da se blastocista (zarodek ) vgnezdi (prime) v odebeljeno maternično steno. Od vgnezditve pa je treba počakat približno 4dni preden je raven hormona hCg dovolj visoka, da jo nosečnostni test zazna (pri nekaterih tudi dlje zaradi počasnega naraščanja hormona). In ker ne moreš vedet kdaj je prišlo do vgnezditve s testom pač počakaš par dni več, oz. počakaš da user posted image izostane in nardiš test.

tukaj je še en link, kjer si lahko na animaciji pogledaš kako vse skupi poteka:
http://www.fertilitylifelines.com/aboutyourfertility/femalebiology.jsp

hvala za tole obrazložitev.. ti si taka enciklopedija veš user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2011 11:12:28   
crtek
*bobika* hvala za pohvalo user posted image verjemi, nisem enciklopedija, samo firbec sm in rada berem user posted image

< Sporočilo je popravil crtek -- 4.10.2011 11:13:04 >

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2011 11:24:52   
Matkurja
Po laparo in histeroskopiji se ciklus rad pomeša. Tudi jaz sem krvavela kak teden po operaciji in ni bil še čas za mentruacijo. Dokler ni kake vročine ali pa hujših krvavitev ne delaj panike.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.10.2011 20:46:46   
womanpolice
Tud jst sm krvavela po laparo in histero kr dobr teden. Poleg tega pa sem imela tako močne bolečine, da že nism več vedela kaj naj vzamem. Nakar mi je en dan "ven" padel tako velik strdek krvi, da sm se res ustrašila. Nato sem šla h G na UZ in je rekla da je vse ok. Bolečine pred tem pa so bile neznosne... Bog ve kje se je "pretakal" ta veeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiiik strdek... p.s. mislim, da je krvavitev čist normalna po L in H.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?