|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Saj ni res, pa je..
27.9.2011 10:13:30   
petruska
Zjutraj pri izhodu iz vrtca (Ljubljana) me je, napadla vrana.
Prav od vzadaj me je z vso močjo s krempli v glavo, da me je vrglo naprej na roke, da ne govorim o tem kako sem se ustrašla in zavpila. Potem je pristala 10 m naprej in me čakala, jaz pa si nisem upala naprej po poti, tako me je bilo strah.

Sem se malo pogovarjala s sodelavci, glede vran, pa so menda zaščitene in jim nihče nič ne sme narediti.
Na igrišču pred blokom, pa na travniku v bližin jih je pa cele kupe, so se razpasle kot podgane.
Me je kar strah iti mimo kakšne na poti domov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Saj ni res, pa je..
27.9.2011 10:18:00   
uškinamama
oprosti user posted image user posted image user posted image , upam, da te ni poškodovala....samo si v živo predstavljam , no, kako te vrana lovi....Sicer so zelo zaščitniške, ko imajo mladičke -  a zdaj je čas gnezdenja? user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2011 10:28:31   
TDTP
Nebi rada bila v tvoji koži! upam, da te ne be vedno strah, ko boš šla vrtec! Mene bi ziher bilo! user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2011 10:29:31   
petruska
Na gozdarski službi so mi pojasnili, da so sicer vrane napadalne v času gnezdenja (april, maj), da pa se po mestih že obnašajo teritorialno, in da znajo zaradi tega napasti tudi izven časa gnezdenja, ker obvladujejo svoj teritorij tudi z napadi, predvsem na druge živali, manj pogosto pa na ljudi. S povečanim številom vran v mestih, pa se pričakuje, da bo teh napadov na ljudi verjetno večje število.

Ker pa so zaščitene, se jih žal ne sme malo zrečiti na neko normalno število, kar bi okolje še preneslo.

Samo upam, da ne bo kakšnega otroka orng prestrašila ali pa poškodovala.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2011 10:33:53   
Nika v službi
Vrana je pred leti za rep prijela našega muca in ga dejansko nesla nekaj metrov!!Če ne bi videla na lastne oči, ne bi verjela.

Hja, očitno bo treba tudi za vrane imeti kakšno plašilno sredstvo pri sebi. Me je pa tole spomnila na Hitchcocka in njegove Ptiče....

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2011 10:38:34   
petruska
Me kar kurja polt oblije, ko se spomnim na vrano. 
A obstaja vranofobiija?
Ker sem bila na poti v službo, in sem sedaj psihično čisto aut, bi narbrš lahko uveljavila 100 % bolniško? :)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2011 12:19:32   
Najaa
Pred nekaj leti so jih pa v mestih iztrebljali, ker jih je bilo že toliko. Upam, da imajo kmalu spet v planu kaj takega.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2011 12:27:52   
Rožica I
Poznam podoben primer in verjamem, da ti je pošteno nagnala strah v kosti. Sicer so mi te živali ljube, ker vem, da so zelo inteligentne, ampak hkrati so pa precej grozljive te zgodbe o napadanju ljudi, kaj šele, ko pomislim, da bi napadla kakšnega otroka user posted image ...
Dobivamo lekcijo za vsak poseg v naravo, v takšni ali drugačni obliki, žal user posted image .

ROŽICA

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2011 12:50:30   
mateyka
so mi bolj všeč krokarji - se jih da natrenirat da govorijo kot papiga..

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2011 13:11:13   
Leela
mene bi kap zadela. Imam fobijo na ptiče. Kaj če res kakšnega otroka napade.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2011 13:14:00   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
so mi bolj všeč krokarji - se jih da natrenirat da govorijo kot papiga..

Ej, to sem pa zadnjič nekje brala, da so full pametni in da delujejo v skupinah. In vrane tudi. So pa kar malo nadležne, res. Lani je eno punco napadla, ko je šla tečt popoldan. Ja, fak.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2011 13:33:40   
tehnofil
Crows (Corvidae lat.) so družina ptic, ki živijo po vsem svetu in je sestavljena iz več kot 120 vrst. Krokarji so vrsta vrane.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.9.2011 13:34:24 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2011 20:01:00   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Crows (Corvidae lat.) so družina ptic, ki živijo po vsem svetu in je sestavljena iz več kot 120 vrst. Krokarji so vrsta vrane.

ja, samo so večji afaik. pa majo zelo radi meseka kolikor vem. pa za sporočila so jih uporabljali (a la pismonoše). pa kakor sem rekla - so kar klepetavi user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=zA9KTw07Ax0
http://www.youtube.com/watch?v=HxoD3NLMB8A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yFXU7o0fYII

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.9.2011 20:07:27 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2011 21:21:49   
betty.ford
Prav od vzadaj me je z vso močjo s krempli v glavo,

tudi meni se je zgodilo, kakšno slabo leto nazaj.
sem šla čez park, pa me zadaj po tilniku nekaj popraska. in se ozrem... vrana se je že razočarano prijela veje. očitno ji je bila všeč moja lasna sponka.

mi gredo pa blazno na živce. (tako kot golobi, ki pa se ravno zaradi vran že selijo v vasi)
kot prizor iz Ptičev user posted image

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2011 18:02:54   
ZARA
Tole, mateyka, je pa prav skeri malo.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2011 19:18:22   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Tole, mateyka, je pa prav skeri malo.

ja, zvenijo ko eni stari deci user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2011 10:29:39   
darja.mark

IZVIRNO SPOROČILO: petruska

Prav od vzadaj me je z vso močjo s krempli v glavo, da me je vrglo naprej na roke, da ne govorim o tem kako sem se ustrašla in zavpila. Potem je pristala 10 m naprej in me čakala, jaz pa si nisem upala naprej po poti, tako me je bilo strah.

Sem se malo pogovarjala s sodelavci, glede vran, pa so menda zaščitene in jim nihče nič ne sme narediti.
Na igrišču pred blokom, pa na travniku v bližin jih je pa cele kupe, so se razpasle kot podgane.
Me je kar strah iti mimo kakšne na poti domov.

Sori ampak user posted image user posted image user posted image   se mi je skoraj zaletelo ko sem lih jedla ko sem tole prebrala. Sej men tut ne bi bilo smešno, če bi se to meni zgodilo, samo ko si to tako nazorno še opisala....user posted image si kar predstavljam....Mater ej saj pri našem vrtcu jih je tut veliko, ne vem pa če so že koga kdaj napadle, mene hvalabogu še ne. če bi me, verjem da bi z enim kolom od takrat naprej po tamalega hodila, pa zaščiteni tiči gor al do. Kdo bo pa mene zaščitil če se ne bom sama? Svašta ej, kaj vse se ti lah zgodi na poti  v vrtec user posted image

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.10.2011 8:25:59   
mojcaziga
Ampak jih je res vsako leto več. Sama sem doma tik pod Pohorjem in par let nazaj jih je bilo le slišati. No, kak teden nazaj pa sem jih gledala z balkona in jih je polno na parkirišču user posted image   Me prav zanima kako bo naslednje leto. Ampak, da bi me napadla pa še nisem pomislila. Od danes naprej pa user posted image user posted image user posted image Sicer imajo pri nas na voljo dovolj golobov, tako da smo nekaj časa verjetno lahko še mirni.

lp

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2011 13:02:36   
Brbs
mene je tudi enkrat počohala po lasišču, ker sem se (baje) prehitro peljala s kolesom...user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2011 15:28:56   
Najaa
Ko sva danes šli s tamalo ven, je ena prav glasno praskala po cestni svetilki. user posted image Ne vem, kaj je hotla s tem povedat sem se pa spomnila na tole prigodo od petruske in hitro šla stran. Me je kr strah zdej teh vran. user posted image  user posted image

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.10.2011 11:49:20   
maniac
Meni gredo tudi strašno na živce, sploh spomladi v Tivoliju, ko napadajo ljudi in pse, da ne govorim o tem, kakšno svinjarijo naredijo, ko brskajo po smetnjakih. Mogoče bi bilo pa fino kakšno peticijo za omejevanje njihovega števila po mestih podpisat. Če se lahko vsak vtakne v psa, se dajmo pa še v vrane!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.