pingi
|
Pozdravljene! Sem tretjič noseča, čez dober mesec dni pričakujemo novo družinsko članico Zaradi delne predležeče posteljice in velikega števila žil v predelu materničnega ustja, naj bi imela CR. Zadnje dva meseca sem upala, da se bo situacija popravila (posteljica dvignila), pa se na žalost ni. Skratka, zdaj samo premišljujem o tem CR (še sanja se mi non stop samo o tem...). Najbolj me skrbi okrevanje (doma imamo še 2-letnico in 4-letnika), pa seveda dojenje. Pri prvih dveh porodih je bilo vse ok, 2 notranja šiva, tako, da sem lahko komot sedela po turško in dojila male dva. Sem pa pri obeh imela malce zamika z navalom mleka (šele 3. oz. 4. dan) Glede na to, da po CR nimaš otroka non stop pri sebi, me zelo skrbi, kako bo s pristavljanjem ipd. Pa še ena misel, ki mi ne da miru. Glede na to, da mi priporočajo splošno anestezijo (zaradi možnosti zapletov, krvavitev), se kar ne morem sprijaznit z mislijo, da otročka ob prihodu na svet sploh ne bom videla, stisnila k sebi na prsa, slišala jokat... OK, vem, da mogoče pretiravam in bi pol manj komplicirala, če še nikoli ne bi rodila. Navsezadnje je pomembno le, da dete pride na svet in da bo zdravo, no, pa jest tudi , pa ni važno na kakšen način. Vse izkušnje, nasveti in mnenja dobrodošla!
|