Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:33:31
|
|
|
|
dreamhorse
|
Jaz sem ji dala danes vseeno bodi... pa da vidimo kako bo... saj ga tudi ni tak problem slečt,... bolj je problem to( pa tudi ne) da je treba preoblečt tudi bodi, če se polula... Jaz bom bodije še kar prakticirala... vsaj nekaj časa...
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:34:07
|
|
|
|
Sa.Ka
|
Večja majčka? Ker za sp. majčko je res prezgodaj.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:50:44
|
|
|
|
Najaa
|
Body je po mojih izkušnjah čist odveč, ko ni več plenic. Res, da zakrije hrbet ampak sej če majčko zatlačiš v hlače, tud zakrije. Naša 2,5 letnica je danes oblekla majčko s kratkimi rokavi, pajkice in zg.del trenerke čez, ki ga je pol tak slekla v vrtcu. Kasneje, ko bo res mrzlo, bo pa imela spodnjo majčko pod majico.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:51:24
|
|
|
|
ksenija12
|
Zakaj je prezgodaj za spodnjo majčko? Tega nisem čisto dobro razumela...no, mogoče sem res že malo ven iz faze 'imeti dvoletnika', ampak odkar pomnim imata naša dva tanke bombažne spodnje majčke in čez kratke rokave - srajčke ali majčke (tudi pozimi, ker je v vrtcu zmeraj toplo), čez pulover, čez pa jakno (sistem čebulice).
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:52:12
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: neli365 Naš dvoletnik je že brez pleničke, torej nima več bodijev, sedaj pa se je začelo bolj mrzlo vreme in ne vem kak ga naj naštimam. Če mu dam samo majco z dolgimi rokavi mu cel hrbet ven glede, glede na to da je skozi aktiven. Bodiji so bili tak fajn, sem bila lepo brez skrbi, ker je imel pokrito vse. Za spodnjo majčko pa je prehitro. Kako rešujete ve to? Po mjih izkušnjah je body čist odveč, ko ni več plenic. Tudi majico lahko zatlačiš pa ne kaže hrbta. Moja 2,5 letnica je danes šla v vrtec v kratki majčki in pajkicah. Kasneje, ko bo res mrzlo bo mela pa spodnjo majčko. Zdej so pa temp.še mal previsoke za spodnje majice, vsaj mi nismo tak zmrzljivi.
< Sporočilo je popravil Najaa -- 19.9.2011 9:54:36 >
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 9:55:55
|
|
|
|
Hope2
|
Pr nas ni bil bodi čisto nič odveč. Vse spodnje majčke so mu lezle ven, ap naj je bila še tako velika ali dolga. Potem ga j epa še motit začelo in je na trenutke prav živčnega fasal zaradi teh majčk. Tak da sem mu lani čez zimo še vedno oblačla bodije. Spodaj gatke, čez bodi.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:00:15
|
|
|
|
Sa.Ka
|
Naša ni šans, da bi imela bodi, takoj ko je šla iz plenic ven. Tudi v vrtcu ne priporočajo več bodijev, če otrok nima več plenice, ker gredo sami lulat in potem nastane problem, ko si je treba to odpet. No, vsak po svoje rešuje problem.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:06:57
|
|
|
|
Najaa
|
Ja sej, vsak po svoje. Jaz sem bodyje prav z veseljem dala ven iz omare.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:12:37
|
|
|
|
Sa.Ka
|
In jaz. V bistvu tudi tamala, ker nekak že od začetka ni tip človeka, da ima tesna oblačila. itak sem kupila malo večje majčke, da lepo pokrijejo ledvica in del ritke in ko zatlačiš v hlače majčko, jo nabereš še malo ven, da je lažje gibanje. Pride ravno prav, tud če nori in skače...majčka vedno ostane lepo not v hlačah.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:21:48
|
|
|
|
Petka09
|
Ja, bodiji tudi pri nas niso več aktualni odkar nima plenic. Oz. si niti ne predstavljam, da bi imela bodi, ko gre v vrtcu sama lulat. Jih v bistvu učijo, da se sami slečejo in oblečejo in tudi doma to prakticira (stara 2,5 leta). Tako da zdej v začetku teh hladnejših dni ima majčko s kratkimi rokavi in pulover zgoraj. Kasneje, ko se bodo ti hladni dnevi nadaljevali bomo pa še vidli. Je pa naša kr zmrzljivka, kar pomeni, da pozimi verjetno ne bo dovolj samo spodnja majčka in pulover, ampak bo mogoče kaka daljša spodnja majčka z dolgimi rokavi in še pulover čez. V našem vrtcu namreč ni pretirano vroče, tako da lani, ne bila večkrat kar v bodijih z dolgimi rokavi in tanjšimi puloverji čez al pa majčke s kratkimi rokavi čez. Letos bi znalo bit podobno, le da bodo bodije nadomestile kake tanjše spodnje majčke z dolgimi rokavi.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:45:02
|
|
|
|
kajajaka
|
Tudi naša (3 letnica) odkar nima plenic nima bodyjev - saj se potem ne bi mogla sama sleči in obleči, ko gredo v vrtcu lulat. Moraš pa nabavit dovolj dolge majice, da se jih zatlači v hlače in tako hrbet ne bo več gol. Spodnjo majčko ji oblečem šele pozimi. Danes ob 8h, ko sem jo peljala v vrtec je bilo pri nas 17.oC in meni je to absolutno pretoplo za spodnjo majico. Oblekla sem jo pajkice (tanjše, ampak dolge), tanjšo majico z dolgimi rokavi in čez zg.del trenirke, ki ga potem v vrtcu sleče. S seboj ima tudi majčko s kratkimi rokavi in jo vzgojiteljice preoblečejo v primeru, da bi ji bilo prevroče.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 10:49:51
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Tudi naša (3 letnica) odkar nima plenic nima bodyjev - saj se potem ne bi mogla sama sleči in obleči, ko gredo v vrtcu lulat. Moraš pa nabavit dovolj dolge majice, da se jih zatlači v hlače in tako hrbet ne bo več gol. Spodnjo majčko ji oblečem šele pozimi. Danes ob 8h, ko sem jo peljala v vrtec je bilo pri nas 17.oC in meni je to absolutno pretoplo za spodnjo majico. Oblekla sem jo pajkice (tanjše, ampak dolge), tanjšo majico z dolgimi rokavi in čez zg.del trenirke, ki ga potem v vrtcu sleče. S seboj ima tudi majčko s kratkimi rokavi in jo vzgojiteljice preoblečejo v primeru, da bi ji bilo prevroče. tudi jaz sem jo danes tako oblekla kot ti kajajaka. stara je 2 leti in 2m in je tudi že brez pleničke. po moje bom bodije prakticirala sam za ponoči, ko se razkrije. zaloge spodnih majčk je pa tud ogromno in če jih pri prvi nisem uporabljala, jih bom pa sedaj. hb da smo brez ničke naj tako ostane, da ne bo treba slučajno spet pleničk tlačit.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 19.9.2011 13:10:33
|
|
|
|
ThinkPink
|
Mi imamo pa spodnjo majico skoraj vedno...no, razen v skrajni vročini. S spodnjo majcico začnemo takoj, ko temp. zjutraj pade na 10 stopn. in čez dan ne naraste čez 20. Torej jo nosimo od cca. oktobra do maja. Moj tastari jo ima pa od jan-dec, tudi v najcečji vročini poleti, otroku pa dam tako kot sem prej napisala.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 8:44:42
|
|
|
|
dreamhorse
|
Kje pa kupujete spodnje majčke?
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 11:12:09
|
|
|
|
Sa.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Kje pa kupujete spodnje majčke? H&M, C&A, NKD.
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 11:16:36
|
|
|
|
ronja
|
Če je mraz, ji majco v hlače zatlačim. Smo pa meli iste probleme že lani, ker sta obe že dolgo suhi. Zato tudi ne uporabljam bodijev, ker potem ne moreta sami na wc.
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 19:17:30
|
|
|
|
abc123
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Mi imamo pa spodnjo majico skoraj vedno...no, razen v skrajni vročini. S spodnjo majcico začnemo takoj, ko temp. zjutraj pade na 10 stopn. in čez dan ne naraste čez 20. Torej jo nosimo od cca. oktobra do maja. Moj tastari jo ima pa od jan-dec, tudi v najcečji vročini poleti, otroku pa dam tako kot sem prej napisala. Podobno pri nas. Tudi sama nosim sp. majico skoraj celo leto, razen čez poeltje, ko je res ekstremno vroče. Tamali čez sp. majico oblečem kratko majico in čez ali tanko dolgo majico, če je bolj vroče ali pa zg. del trenirke. Spodaj pa odvisno od vremena - včeraj prvič trenirko, drugače pa 3/4 pajkice, če pa je ravno tako da se ne morem odločit imamo pa ene letne čisto tanke dolge hlače (ne bombaž), ki se lahko zavihajo v 3/4.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.9.2011 19:21:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 22:16:28
|
|
|
|
rozilu
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Mi imamo pa spodnjo majico skoraj vedno...no, razen v skrajni vročini. S spodnjo majcico začnemo takoj, ko temp. zjutraj pade na 10 stopn. in čez dan ne naraste čez 20. Torej jo nosimo od cca. oktobra do maja. Moj tastari jo ima pa od jan-dec, tudi v najcečji vročini poleti, otroku pa dam tako kot sem prej napisala. Podobno pri nas. Tudi sama nosim sp. majico skoraj celo leto, razen čez poeltje, ko je res ekstremno vroče. Tamali čez sp. majico oblečem kratko majico in čez ali tanko dolgo majico, če je bolj vroče ali pa zg. del trenirke. Spodaj pa odvisno od vremena - včeraj prvič trenirko, drugače pa 3/4 pajkice, če pa je ravno tako da se ne morem odločit imamo pa ene letne čisto tanke dolge hlače (ne bombaž), ki se lahko zavihajo v 3/4. Enako, jaz jih imam tudi skoraj vedno Ne razumem zakaj bi bilo zdaj prevroče za spodnjo majčko... OK očitno smo mi bolj zmrzljivi Morajo pa res bit oprijete in dovolj dolge, da ne lezejo ven (moja je še v plenicah pa ji pogosto dam tak fin, tanek bodi brez rokavov - na špalince :). Čez pa odvisno od vremena: kratko majčko + puloverček za zjutraj; če je hladneje in ne rabi kratkih pa lahko kako tanko dolgo majčko... Lupinasto v glavnem, ko je vroče se lahko torej sleče do spodnje majčke/bodija. Spodaj ima pa ponavadi pajkice - ko je bilo toplo take krajše (manjša št.), zdaj daljše (večja št.). Tudi nogavičke ima skoraj vedno, tudi na sandalčke - spet čudno?
|
|
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 20.9.2011 22:16:50
|
|
|
|
Roberta69
|
Jaz kupim spodnje majice ene par številk večje, itak so oprijete, tako da zaradi širine ni panike, dolžina je pa tista, ki šteje in jo želimo (pridejo mu glih čez ritko), da potem tudi ostanejo v hlačah oz. pozimi še veliko lažje v žabah. Se pa meni nič ne zdi premrzlo za sp. majico in mu jo že en tri dni oblačim, ker jo tudi sebi. Mene najbolj zebe, če nimam pokritega trebuha, tako da od jeseni pa skoraj do poletja nosim sp. majice in isto razmišljam za otroke. Moj 3,5 letnik ima torej za v vrtec sp. majico in majico z dolgimi rokavi, za ven pa še flis. Bodyji pa za brezpleničnike ne pridejo v poštev.
|
|
RE: Kako obleči dvoletnika v tem času? 26.9.2011 9:00:42
|
|
|
|
lenika83
|
IZVIRNO SPOROČILO: neli365 Za spodnjo majčko pa je prehitro. Zakaj bi pa bilo prehitro? Saj spodnje majčke so pa ja čisto tanke. Sicer je pa menda potem prehitro tudi za bodi, če je za spodnjo majčko, ali kako? Ne razumem ravno čisto ok tega. Bodiji, ki jih imamo mi, so vsi bolj debeli od spodnjih majčk. No, naša je tudi v resni fazi odvajanja od pleničke in so v vrtcu prosili, naj ne nosijo bodijev, ker si jih sami ne morejo sleči. Zdaj pač nosi spodnjo majčko in čez majico (kratko, dolgo, odvisno od vremena). Do zdaj sem našla najbolj super spodnje majčke v C&A in v Oviesse, fajn tanke, ozke in dolge.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.