ThinkPink
|
Je morda katera na forumu, ki je svojega otroka prepisala v drug vrtc, ker se v prejšnjem enostavno ni ujela? Zanimajo me predvsem izkušnje, če je bilo v novem vrtcu bolje, slabše, enako...? Naša tamala namreč joče ob prihodu že dve leti, odkar hodi v vrtec. Kakšen dan malo manj, kakšen dan pa tako histerično tuli, da me ima groza. Ne samo tuli, pač pa hoče pobegniti ven, stoji za vrati in se z vso silo vzpenja po kljuki (hvalabogu imajo zaklenjeno). Vzgojiteljica jo sicer lepo sprejme, pocarta, miri, vendar ko sočasno pride več otrok, je težko vedno gledati in ujčkati samo našo. Sicer je v vrtcu mirna in pridna, lepo sodeluje pri skupinskih zadevah - poje, pleše, riše..., vendar ko imajo prosto igro se ne igra z nobenim otrokom in kar je najhuje - NE GOVORI. V vrtcu sploh ne odpre ust, ne z vzgojiteljico, ne z drugimi otroci... to me najbolj skrbi. Sicer je doma zelo živahna, navihana, družabna. Hodi na plesno telovadbo, kjer je popolnoma drugi otrok - pogovarja se v drugimi, je vesela, lahko jo pustim samo...Tudi doma ima ogromno prijateljev v okolici, s katerimi se normalno igra in ni niti malo "asocialna" kot v vrtcu. Smatram torej, da ni težava v mojem otroku, da bi bil "čuden", temveč ji verjetno v tistem vrtčevskem okolju ni prijetno oz. se ne počuti varno, dobro, zaželjeno. Imam možnost jo dati v drug vrtec, ki je malo oddaljen od nas...pa me je strah kar tako prepisovati, kaj če ne bo bolje, po drugi strani tudi slabše ne more biti? Kakšne posledice lahko pusti otroku to prepisovanje med vrtci, po drugi strani pa tudi stanje v katerem smo lahko pusti posledice? Prosim za kakšen nasvet, ker sem v močno dvomih. Je ležje biti pameten za druge, kot zase...
|