|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prepis v drug vrtec
14.9.2011 11:35:08   
ThinkPink
Je morda katera na forumu, ki je svojega otroka prepisala v drug vrtc, ker se v prejšnjem enostavno ni ujela?
Zanimajo me predvsem izkušnje, če je bilo v novem vrtcu bolje, slabše, enako...?

Naša tamala namreč joče ob prihodu že dve leti, odkar hodi v vrtec. Kakšen dan malo manj, kakšen dan pa tako histerično tuli, da me ima groza. Ne samo tuli, pač pa hoče pobegniti ven, stoji za vrati in se z vso silo vzpenja po kljuki (hvalabogu imajo zaklenjeno). Vzgojiteljica jo sicer lepo sprejme, pocarta, miri, vendar ko sočasno pride več otrok, je težko vedno gledati in ujčkati samo našo.  Sicer je v vrtcu mirna in pridna, lepo sodeluje pri skupinskih zadevah - poje, pleše, riše..., vendar ko imajo prosto igro se ne igra z nobenim otrokom in kar je najhuje - NE GOVORI. V vrtcu sploh ne odpre ust, ne z vzgojiteljico, ne z drugimi otroci... to me najbolj skrbi. Sicer je doma zelo živahna, navihana, družabna. Hodi na plesno telovadbo, kjer je popolnoma drugi otrok - pogovarja se v drugimi, je vesela, lahko jo pustim samo...Tudi doma ima ogromno prijateljev v okolici, s katerimi se normalno igra in ni niti malo "asocialna" kot v vrtcu. Smatram torej, da ni težava v mojem otroku, da bi bil "čuden", temveč ji verjetno v tistem vrtčevskem okolju ni prijetno oz. se ne počuti varno, dobro, zaželjeno. Imam možnost jo dati v drug vrtec, ki je malo oddaljen od nas...pa me je strah kar tako prepisovati, kaj če ne bo bolje, po drugi strani tudi slabše ne more biti? Kakšne posledice lahko pusti otroku to prepisovanje med vrtci, po drugi strani pa tudi stanje v katerem smo lahko pusti posledice? Prosim za kakšen nasvet, ker sem v močno dvomih. Je ležje biti pameten za druge, kot zase...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prepis v drug vrtec
14.9.2011 11:44:18   
ronja
Uf, madona, tole se pa hudo sliši! Si ne predstavljam, kako ti mora bit! Ronja je danes malo jokala, ker je bila 2 meseca prej iz vrtca in še v drugo skupino je šla s 1.9., pa mi je bilo hudo... Da bi tole trajalo 2 leti, se mi glih utrga!

Sem se pa pogovarjala na morju z eno mamico, katere starejša hči se ni nikoli navadila vrtca in je ves čas jokala - vsa leta, ko je bila not. Vendar oni niso probali zamenjat, jaz na tvojem mestu bi probala, ker če se v 2 letih ni navadila in še kar vsak dan joka, potem vprašanje, če se bo zdaj navadila. Mogoče ji bi bilo lažje vse na novo, mogoče se res ne ujame s to skupino, ne vem...

Pogovori se z njo, če bi bila za, da gre v drug vrtec. POvej ji, da v en vrtec bo morala hodit, ker pač vidva morata v službo in da ni nujno, da ji bo drugi vrtec ful všeč, ampak da če se tu ne ujame, si pripravljena probat zanjo. Pa boš videla, kaka bo reakcija.

Imam možnost jo dati v drug vrtec, ki je malo oddaljen od nas...pa me je strah kar tako prepisovati, kaj če ne bo bolje, po drugi strani tudi slabše ne more biti?

Če imaš možnost in če skoraj ne more bit slabše, po moje nimaš dosti za pomišljat... Prepis vrtca je gotovo traumatičen za otroke, ki so se v prejšnji skupini dobro ujeli. Za tiste, ki se pa niso, je pa verjetno vseeno boljši... Nimam nobene izobrazbe s tega področja, ampak tako po tem, kar si napisala, bi rekla, da probaj, saj zgubit nimaš kaj... Mogoče bo kaka vzg. kaj več vedela... Vprašaj pelin.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2011 11:52:42   
pety78
Se strinjam z Ronjo. In seveda si ne morem predstavljati, da ŽE 2 leti joka? user posted image Kako ste pa do sedaj? Pa je to res vsak dan? Da se tako oklepa vrat...user posted image Meni bi srce počlo in dvomim, da bi 2 leti čakala na spremembe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2011 12:26:21   
kajajaka
SE STRINJAM Z rONJO IN pETY78...IZGUBITI NIMAŠ KAJ - LAHKO JE LE BOLJE (ups, oprosti črke...)

Pri nas sedaj eno leto hodi v vrtec in je zjutraj vedno malo jamranja, jokala je lani do novega leta, ampak tole 2 leti je pa res odločno preveč. Poskusi z drugim vrtcem, če imaš to možnost ali pa s privat varstvom - kjer so manjše skupine. Morda ji pa kakšen otrok v skupini ne odgovarja - se ga boji... ker praviš, da jo vzgojiteljice lepo sprejmejo... Kaj pa sama pravi? Sedaj najbrž že kaj pove zakaj ne bo šla v vrtec...
Uboga punčka. Upam, da bo drugje kmalu bolje.
srečno!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2011 12:35:12   
ajataja
Takoj probaj s drugim vrtcem ne čakat še dve leti,boga revica ,jaz ne bi mogla tako dolgo gledat otroka kako vsako jutro joče ma ne vem če ne bi rajš službe pustila.Mogoče bi pa bilo še bolje če bi jo dala v privat varstvo,kjer je manj otrok,ne vem recimo tja kjer ima kaka gospa dva tri otroke in se lahko vsakemu bolj posveti.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2011 12:58:25   
mate0ja
Mi smo letos menjali vrtec. Sicer je bilo v prejšnjem BP, včasih je sicer zjutraj pojokcala ampak čez dan je bla pridna, je sodelovala, z nekaterimi drugimi otroci so bili pravi prijatelji.

Vrtec smo menjali, ker nam je bil prejšnji zelo odročen, letos smo pa končno dobili mesto v tem ki ga imamo zraven doma. Me je ful skrbelo, sploh zaradi prijateljčkov, vendar je tamala v novem vrtcu doživela pravo razsvetljenje. Komaj čaka da gre v vrtec in jezna je, če jo prideš prezgodaj iskat. Prej je pač hodila, zdej hodi pa z velikim veseljem. To je razlika pri nas.

Če bi imeli pa take probleme, kot jih imate vi pa sploh ne bi ugobala, takoj probat kaj drzgega, sploh če je možnost.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2011 13:33:49   
yenny
Naša je še zadnji dan v varstvu zjutraj tako kot vedno jokala in je en očka,ki je pripeljal svojo hčerkico tako lepo previdno vprašal,če sva novi,če se uvajava!?user posted image
No,potem sem mu povedala,da nisva novi in da se bova pa res naslednji dan uvajali,ker gre v vrtec.
Tako,da iz tega lahko sklepate,da me je pošteno skrbelo,kako bo to zgledalo.
Kako je to zgledalo,oziroma kako to zgleda-naša madam je v vrtcu kot bi bila tam že od nekdaj!user posted image
Nobenih problemov,nobenega joka,zjutraj mi da poljubček,pomaha,v usto dudo in gremo!
Tako,da jaz sem prišla do zaključka,da očitno jo je tam nekaj motilo,nekaj iritiralo,pač nekaj ji ni pasalo in je bil jok vsak ljubi dan.
Probaj,kaj lahko zgubiš!?

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 23:00:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.9.2011 23:15:14   
aknela123
ja, poznam situacijo. moja je lani vsako jutro jokala, kričala, brcala, ko sem jo zjutraj peljala v vrtec, ko sva prišle do igralnice pa samo še milo jokala in se me držala kot parazit. celo leto pred tem pa je brez težav hodla v vrtec k drugi vzgojiteljici. res je, lani smo imeli smolo z vzgojiteljico, ki je že navsezgodaj kregala otroke, da jo je bilo slišat po celem hodniku (sem se pritožila čez njo pri vodji vrtca, pa ne vem, če se je kaj spremenilo).
konec junija smo začeli z uvajanjem v zasebnem vrtcu s koncesijo, čez poletje je bila doma, letos pa jo vozim tja, čeravo je bolj oddaljen, ampak to, da zjutraj gre brez joka in z nasmehom na obrazu v igralnico, mi odtehta vsak prevožen kilometer in nekaj denarcev več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.9.2011 8:07:53   
ThinkPink
Hvala vsem za odgovore. V ponedeljek greva na obisk v novo skupino, drug vrtec. Sama se že veseli, pa bomo videli, kako bo. Smo pa v tem vrtcu imeli že veliko razgovorov s socialno delavko, vzgojiteljico, pa enostavno nič ni pomagalo. Razmišljala sem seveda tudi o privat varstvu in iskala oglase po netu, vendar sem dobila samo negativne vtise. Npr. 65 let stara gospa pazi 6 otrok od 2-5 let... ne vem no....ali pa neka  mlajša ženska, ki sploh ni znala komunicirat z mano, kako bi šele z otrokom. Vsako sleherno stvar sem mogla vleci iz nje...ali pa študentka, brez svojih otrok....kaj vem, danes je zainteresirana, jutri pa bo rekla, da več ne more...Najbolj ziher varstvo je torej vrtec. Joj, res upam, da o ta kalvarija z jokom minila...

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?