|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   psi v nosečnosti
8.9.2011 12:31:31   
rafaelica
Zanima me, če me moja dva psa lahko okužita s katero od bolezni npr. toksoplazmo. Oba psa drugače vsako leto cepim tudi proti pasji kugi.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: psi v nosečnosti
8.9.2011 13:05:34   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: rafaelica

Zanima me, če me moja dva psa lahko okužita s katero od bolezni npr. toksoplazmo. Oba psa drugače vsako leto cepim tudi proti pasji kugi.

okužiš se lahko tudi, če sploh nisi v bližini živali.

Kako se zaščitimo pred okužbo?
  • Po vsakem stiku z zemljo, peskom, surovim mesom ali neoprano zelenjavo, si moramo dobro oprati roke.
  • Meso moramo pred zaužitjem dobro toplotno obdelati (meso ne sme biti rožnato in sok mora biti bister).
  • Mesa ne smemo jesti dokler ni kuhano.
  • Zamrzovanje mesa več dni pred kuhanjem zelo zmanjša možnost okužbe.
  • Po vsaki uporabi dobro operemo nože, deske in vse pripomočke, ki so prišli v stik s surovim mesom.
  • Sadje in zelenjavo vedno operemo in / ali olupimo.
  • Pri delu na vrtu uporabljamo rokavice. Roke po končanem delu dobro operemo.
  • Izogibamo se pitju neobdelane vode, posebno na potovanjih v manj razvite kraje.
http://www.zzv-go.si/index.php?id=72

preberi si.

jaz imam 2 mački in psa.

< Sporočilo je popravil Tanik -- 8.9.2011 13:06:27 >

(odgovor članu rafaelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2011 14:17:50   
josephine27
kolikor vem psi niso prenašalci tako kot mačke. sicer pa je že predhodnica napisala na kaj je treba biti pozoren.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2011 15:29:37   
Felicita
mačke dobijo toxo od glodalcev, ki so njeni primarni gostitelji, prenaša se pa tudi z njihovimi (mišjimi, podganjimi,...) iztrebki (od tukej potem pride tudi v meso). psi se načeloma ne prehranjujejo z glodalci (načeloma ker sem že zalotila našo psico z mišjo v gobcu, ji jo je maček prnesu za 'darilo' očitno), zato tudi načelno niso prenašalci toxe.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2011 11:47:11   
girly

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

mačke dobijo toxo od glodalcev, ki so njeni primarni gostitelji, prenaša se pa tudi z njihovimi (mišjimi, podganjimi,...) iztrebki (od tukej potem pride tudi v meso). psi se načeloma ne prehranjujejo z glodalci (načeloma ker sem že zalotila našo psico z mišjo v gobcu, ji jo je maček prnesu za 'darilo' očitno), zato tudi načelno niso prenašalci toxe.

se podpišem.mi imamo psa, smo ga imeli že med prvo nosečnostjo in se nisem okužila.če nimaš doma tudi mačke, ki bi psu prinesla "darilo", je skoraj nemogoče, da bi se okužila preko psa. je veliko večja večjetnost, da se okužiš, če ješ slabo oprano solato z vrta. to naj te bolj skrbi kot, da te bo okužil pes.pa srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2011 21:49:48   
marjetica8
mi mamo psa in 5 mačkov, pa ni blo nič narobe. Izogibala sem se menjanju mačjega stranišča, kar je bil edini ukrep. Glede psa pa ni težav - pes ne prenaša toksoplazme. Edino kar bi jst svetovala da ju navadiš na prisotnost dojenčka že prej ku rodiš. Mi smo to delali tako da smo postavljali dojenčkove stvari po stanovanju in mu vsakič znova povedali kaj je to in za kaj se bo uporabljalo, kaj se v zvezi s tem lahko in česa se ne sme. Pa je kuža razumel in ratal otrokov najboljši prijatelj. Baje lahko nepripravljenost psa na dojenčka izzove hudo ljubosumje...

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2011 22:05:54   
marjetka1975
Tud ja imam dva psa in je bilo vse ok. Tako da brez panike in srečno!

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2011 10:05:02   
trmica
Kar brez panike. Vse bo vredu user posted image

(odgovor članu rafaelica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?