|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ostanki hrane
6.9.2011 9:37:15   
pikica78
Pri nas v družini imam en kup izbirčnih ritk. Zato mi tudi ostaja veliko hrane. Skuham tako in tako zmeraj preveč, ker nimam nobene mere. Potem se pa še otroci zmišljujejo, včasih pojedo vse, drugič nič, potem spet hočejo repete in ker so v bistvu vsi neješči, kuham več, če jih pikne, da bi jedli, da slučajno ne zmanjka. Ja vem, razvadili smo se, ampak kaj čmo, takle mamo user posted image

Kar me v bistvu zanima, je, kako "reciklirati" hrano in jo uporabiti še naslednji dan v kakšni drugi  obliki.
Iz starega kruha spečemo šnite, ostanke testenin uporabim za hladne solate, mineštre, golaži, inp. je za več dni....in tukaj se kmalu neha moje čaranje s hrano.

Predloge, prosim user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 10:08:05   
pomar*ANČA*
kruh lahko uporabiš še za drobtine, narediš kruhove cmoke za v škrinjo... potem se pa tudi meni že ustavi. sem pa ista, vedno skuham preveč!

(odgovor članu pikica78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 10:17:00   
HHH
Nimam idej. Vse kar sem kdaj shranila, da bomo pa pozneje pojedli, sem naslednji dan vrgla stran. Ali pa celo pozabila za par dni v kakšni zaprti posodi v hladilniku. Tega pri nas nihče noče več jesti in srce se mi trga, ko mečem hrano stran. Moj recept je: skuhaj / pripravi rajši manj, pa naj to pojejo. Očitno nam še vedno preveč dobro gre, da bi imeli pravi odnos do hrane.user posted image

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 11:02:38   
TomTaylor
Naučila sem se skuhat ravno prav - če pa kdaj slučajno zmanjka, si pa mogoče vzememo še jogrut iz hladilnika ali pa kkšno jabolko za čez. Včasih naredim še kkšno sladico (sadna kupa, puding, skutina pena,..) in če je kosilo komu premalo pač poje sladico in je ravno prav, v nasprotnem sladica mirno ostane še za večerjo.

Če se zgodi, da ostane kaj, kar lahko "predelam":

- krompirjev pire - v svaljke
- testenine - v testenine v pečici s skuto
- zelenjava - v zelenjavno mineštro, zelenjavno rižoto, zelenjavni narastek s skuto
- golaž (ki ga ni dosti več kot za 1 obrok) - v golaževo juho s krompirjem
- dušen krompir - v ocvrte krompirjeve polpete z drobtinami
- koščki šunke, salam,.. - omaka za testenine s smetano
- kuhan riž (vedno ga samo malenkost osolim ravno zaradi možnosti predelave) - v mlečni riž za večerjo ali rižev narastek (odvisno koliko ga ostane)
...



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 11:35:53   
Hope2
Kuham tolk kolk pojemo. Redko kaj ostane in če ostane, je to minimalna količina. Če je meso gre psu ali v zmrzovalnik- tudi za psa. Če ostanejo testenine ali krompir gre v smeti- ostane res minimalno in po enem kosilu se mi ne da še drugo pripravlja. Kruh kupim, ga narežem na manjše kose, en kos ostane zunaj, ostalo v zmrzovalnik.
Praktično nič ne recikliramo. Nam postana hrana ne potegne, ap ne zaradi okusa, temveč bolj iz razloga, ker oksidira, spremeni barvo, strukturo, ker po parih urah nastane pravo leglo bakterij....

Golaž, bograč, pasulj, jota, zrezki v omaki, bolonjeze omaka..... take stvari pa namerno več skuham in dam zamrznit.

Sebe nauči kuhat v zmerni količini, ostali pa si naj ne zmišljujejo ali pa si naj sami kuhajouser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: pikica78

Pri nas v družini imam en kup izbirčnih ritk. Zato mi tudi ostaja veliko hrane. Skuham tako in tako zmeraj preveč, ker nimam nobene mere. Potem se pa še otroci zmišljujejo, včasih pojedo vse, drugič nič, potem spet hočejo repete in ker so v bistvu vsi neješči, kuham več, če jih pikne, da bi jedli, da slučajno ne zmanjka. Ja vem, razvadili smo se, ampak kaj čmo, takle mamo 



Če so neješči, potem se repete zgodijo redko in zakaj bi potem vsak dan pretiraval s hrano. Čisto nič jim ne bo, če zmanjšaš količino hrane in tisti dan ko pojejo več, pač vzamejo kaj drugega. Seveda jih razvajaš in oni to še kako razumejo in izkoriščajo. Ko spremeniš taktiko, se bo tudi njihov tek spremenil. Dokler bodo riti polne in razvajene, bo pa pač tak kot je.





(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 12:32:54   
josephine27
jaz sem kar dolgo porabila da sem se naučila kako skuhat da ne ostane veliko. izhajam iz velike družine in ko sva začela z možem živet skupaj sem vedno 3krat preveč vsega skuhala.user posted image

juhe, mineštre, golaž, zrezke in podobni pri nas vedno skuhamo tako da ostane še za naseldnji dan. zamrzovanje nam nekako ne potegne. za ostalno pa tud jaz nimam prave ideje. meso, testenine al pa riž če ostane manjša količina ponavadi poje kužek. ostalo gre stran.

tašča in tast pa imasta to navado da kar ne pojesta za kosilo jima ostane za večerjo (razen če je kaj takega da pač ne more počakat )


_____________________________



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 12:43:33   
poli*
Kot so ti že ostale svetovale se nauči kuhat zmerne količine, fine riti pa se bodo kmalu privadile (moja dvoletnica ima tudi svoja obdobja, ampak sem se naučila čim manj pozornosti dajati na to).
Pri nas skoraj nikoli ne mečem hrane stran (zelo redko), ker vem koliko poje mož, koliko jaz in koliko mali ščurkec. Če je slučajno premalo (kakšen dan si pretirano lačen), si na koncu vzameš še kaj- kruh in sir/jogurt/ipd... Je pa moja mama čisto nasprotje in vsak dan skuha tolko, kot bi bila 3 članska familija, je pa samo oče (že nekaj časa sta sama, pa se še ni privadila). Pretirava v nulo, da slučajno ne bo lačen- bošček user posted image . Bo konec sveta, če po kosilu reče, da je še malo lačen... zdej sm pa malo zašla user posted image .
Uglavnem, zmernost in nič pretitavat!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 13:10:41   
ronja
Skuham tako in tako zmeraj preveč, ker nimam nobene mere.Potem se pa še otroci zmišljujejo, včasih pojedo vse, drugič nič, potem spet hočejo repete in ker so v bistvu vsi neješči, kuham več, če jih pikne, da bi jedli, da slučajno ne zmanjka. Ja vem, razvadili smo se, ampak kaj čmo, takle mamo

Stehtaj oz izmeri, koliko pojeste. In se pusti prepričat, da ljudje pojejo enega živila, pripravjenega na en način veliko več kot istega živila, pripravljenega na drug način. Malo pa odvisno še od prilog in od tega, kaj so prej jedli in koliko so delali. Moja mami se je vedno jezila, kako da pojemo enkrat krompirja tako malo, drugič pa toliko - ja, mami, pomfrija pač pojemo več kot krompirja v oblicah - face it!user posted image

Sama imam dokaj namerjeno, koliko česa pojemo. Testenin od 280 do 450 g - odvisno od tega, koliko je lubi lačen (če je bil cel dan na terenu in je to njegov prvi obrok, pa bo zraven samo zelenjava, potem bo zg. meja, če je v službi jedel ornk kosilo, ker so sodelavke spet prinesle lazanjo, potem bo spodnja meja).
Riža ne pojemo veliko - nikakor ne 100 g na osebo! Pojemo 1 dobro skodelico riža oz. če je v rižoti malo več. To je cca 180 g, če se ne motim - za vse 4.
Amaranta, kuskusa, bulgurja in teh reči, pojemo še malo manj.
Ajdovih žgancev pojemo pol tamale pakunge, če smo siti in 3/4, če smo lačni. Ajde v zrnju pojemo manj kot eno skodelico.
Krompirja pojemo pol kile kuhanega, kilo pečenega in 1 kilo in pol pomfrija.njokov pojemo pa iz več kot kile krompirja, če so z zelenjavno omako oz. iz približno 1 kile, če so s sirovo omako.
Če je zraven kaj nasitnega (ribe, meso,...), potem pojemo manj tega. Če je zraven samo zelenjava (kar je navadno in vse zgoraj preračunano je na zelenjavo, ker pač to v gl. jemo), potem pa seveda več. Če se mi zdi vsega malo malo (recimo da stresem testenin, kar jih še imam v posodi, pa se mi ne da kombinirat, potem dam pač zraven malo več sira v omako, da je bolj nasitna.

In če se ne moreš odločit, daj rajiš malo manj not, kot malo več "za vsak slučaj", če bojo pa slučajno lih danes imeli lačni dan. Če bojo lačni, lahko še vedno jejo kako sadje po kosilu ali si v skrajni sili vzamejo kruh ali jogurt ali sladoled. Torej: ko boš dala v posodo za tehtanje toliko, kolikor misliš, da boste pojedli, vzami eno pest stran.
Dopovej si, da ni čisto nič narobe, če se kdaj za kosilo ne napokamo do mrtvega. Ok, če zmanjka, pa pač naredimo še nekaj za čez ali če se nam ne da, se znajdemo s suhimi rezervami (že našteta hrana, ki je ni treba pripravljat).

Kar me v bistvu zanima, je, kako "reciklirati" hrano in jo uporabiti še naslednji dan v kakšni drugi obliki.

- Jaz včasih nalašč oz. na njegovo željo naredim več in potem ima lubi še za naslednji dan za malico. Enostavno si pogreje v mikrovalovki.
- Če je hrane za cel obrok za vse 4 (to se zgodi edino namerno pri jedeh, ki se fajn zmrzujejo), potem drugo polovico zmrznemo in imamo za enkrat, ko ni časa za nič. Če ostane samo za enega človeka in vem, da bomo šli kaj k očetu ali bo on prišel sem, zmrznem to zanj in mu dam, ko se vidimo (živi sam in se mu ne da vedno kuhat za enega, pa mu prav pride).

Kar se pa recikliranja tiče:
- kruh: najpopularnejši so pri nas kruhovi cmoki, lahko pa ga zmelješ v dobtine, narediš grmado, šnite/francoski toast, lahko narežeš na kocke in popečeš na maslu ali olivnem olju, da dobiš croutone, ki so zelo dobri namesto zlatih kroglic v juhi (še boljši bojo, če jih boš malo natrla s česnom ali začinila s čim drugim)... malo morje idej
- palačinke: lahko jih narežeš v juho, lahko drug dan narediš skutine palačinke, ki se pečejo v pečici, lahko narediš palačinkovo torto...
- testenine: lahko narediš fritato (z jajcem in zelenjavo jih zmešaš in popečeš, da se naredi hrustljava skorjica), lahko jih daš na koncu kuhe v juho ali enolončnico, lahko narediš drug dan narastek, če vam jih je toliko ostalo, pa seveda kot si že omenila v testeninske solate
- riž: lahko ga daš v kruh, če ga je dovolj, naredi pečeni riž, ker je salamensko dober, nekateri ga tudi zmrznejo in potem dajo v juho, kadar jo pač delajo (mi nismo toliko na te bistre juhe, tako da navadno riž lepo odmerim s šalico in ga pojemo toliko kot ga skuham), tudi riž lahko uporabiš v riževih solatah, tudi kak rižev narastek bi lahko naredila iz njega...
- krompir: pire lahko porabiš v kruhu, lahko pa iz njega narediš krompirjevo testo in iz njega cmoke ali svaljke, njoke... Lahko se še bolj zabavaš in narediš vojvodinski krompir (tiste rozete iz obogatenega krompirjevega pireja, zapečene v pečici ali ocvrte). Enako lahko porabiš kuhan krompir, iz tega lahko narediš tudi restan krompir ali krompirjevo solato. Pečen - no, ta je malo težja, ampak ta navadno niti ne ostaja.
- zelenjavne priloge: lahko zmešaš s testeninami ali rižem, preliješ z jajci in smetano, posipaš s sirom in zapečeš v pečici - imaš zelo dober narastek (lahko pa začneš s surovo zelenjavo, če želiš).
- paradižnikovo omako s testeninami lahko tudi spremeniš v fritato, če jim dodaš stepeno jajce in popečeš iz obeh strani v ponvi.
- če ti ostane testo za kruh, lahko en dan počaka v hladilniku. Testo za testenine razvaljaj, razreži v rezance in posuši (če ti ostane od lazanje).
- meso in ribe lahko daš tudi v sendvič za večerjo. Iz mesa lahko narediš kake polpete ali pa ga flikneš v vok na koncu.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pikica78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
6.9.2011 13:40:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 13:42:44   
TomTaylor
ej, ronja, a veš kaj me zanima? Koliko ti porabiš časa za en post?

user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 13:51:00   
ronja
Jaz 10 prstno slepo tipkam, ker sem igrala klavir in ker mi je mami dovolila igrat se z njenim pisalnim strojem samo pod pogojem, da uporabljam vseh 10 prstov (hvala mami) - tako da se mi tega nikoli ni bilo treba učit in pišem tako hitro kot govorim (lubi pravi, da še hitreje). Tako da ene tok časa kot da ga ti preberešuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 13:57:18   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

ej, ronja, a veš kaj me zanima? Koliko ti porabiš časa za en post?

user posted image



user posted image user posted image user posted image

TT, jaz dolge kar preskočim, pa hitro berem...user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________



(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 13:59:45   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz 10 prstno slepo tipkam, ker sem igrala klavir in ker mi je mami dovolila igrat se z njenim pisalnim strojem samo pod pogojem, da uporabljam vseh 10 prstov (hvala mami) - tako da se mi tega nikoli ni bilo treba učit in pišem tako hitro kot govorim (lubi pravi, da še hitreje). Tako da ene tok časa kot da ga ti preberešuser posted image .


Ja, kaj pa to, ko še boldaš, pa citiraš? user posted image Jaz tudi dokaj hitro tipkam, pa tudi na monitor gledam, ko tipkam, sam citiranje, pa boldanje pa vzameta kar nekaj časa, no. Al pa jaz ne znam. user posted image


_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 14:03:18   
ronja
Boldanje ne vzame veliko časa in se da na slepo naredit: Ctrl+B - pritisneš Ctrl z mezincem in B s kazalcem, pa je, ctrl je itak čist spodaj v kotu, ga ne fališ;). Citiranje je pa malo bolj zamudno, ker moraš vsakič počakat, da odpre okno. Ampak jaz medtem lepo dalje pišem, kar bom odpisala temu, kar citiram, pa je. Ko pa kopiram iz novega okna pa spet samo ctrl+a in crtl +c pa je.user posted image Izi.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 16:01:28   
luka jan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz 10 prstno slepo tipkam, ker sem igrala klavir in ker mi je mami dovolila igrat se z njenim pisalnim strojem samo pod pogojem, da uporabljam vseh 10 prstov (hvala mami) - tako da se mi tega nikoli ni bilo treba učit in pišem tako hitro kot govorim (lubi pravi, da še hitreje). Tako da ene tok časa kot da ga ti preberešuser posted image .



Svaka čast da ti to uspe tako hitro napisat, jaz bi tudi...user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 20:03:27   
Vijoličarka
Jaz ronji čisto verjamem. Zato, ker sem sama ista. Destprstno, slepo, tolčem kot strojnica, skoraj tako hitro, kakor mislim in mislim zel ohitro. Boldat ni noben problem, ker tudi na miško in iz miške hitro skačem.

Večinoma se potem, kot neham 'streljat', kar za glavo primem, ko vidim, koliko sem naložila. user posted image

Aja. Ostanki hrane. Imam 'pogruntano' mero, kuham take stvari, ki so naslednji dan dobre ali še boljše. Kar se reciklaže tiče, sta ta pa že TT in ronja povedali oziroma ronja je 'nastreljala'. user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ostanki hrane
6.9.2011 20:16:51   
nananaja
Jaz sem se mere naučila v študentskih letih, ko sem nekajkrat skuhala toliko enolončnic, da sem jedla od ponedeljka do petka ali pa sem po dveh dneh vrgla. Sem si veliko pomagala s telefoniranjem mami.
Po poroki je tudi mož hitro ugotovil, da je bolje skuhati manj kot preveč, tako sedaj kuha le enolončnice (vedno jih kuha on) v večjih količinah, da je za dvakrat ali vsaj še zanj za tisti teden, ko dela popoldne. Juho nalijeva v 6 porcij in jo zamrzneva. Velikokrat sprašujeva drug drugega po količinah - riž, testenine, krompir, če se ne spomniva :) sva pa taka, da pojeva za večerjo, če je še dobro.
Se pa vseeno, da se kdaj kaj vrže stran, a malokrat ali pa le malenkosti, ki jih hčeri valjata po krožniku. Suh kruh damo tudi mami za kokoši. Iz palačink narediva peruške - zavijeva sir in šunko in spanirava, čeprav ponavadi narediva namenoma toliko palačink.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ostanki hrane
7.9.2011 7:23:12   
pikica78
Hvala vsem za predloge user posted image  bodo prav prišli. Vem, da je rešitev zmanjšanje porcij, samo kaj ko nismo zmeraj enako lačni user posted image  moram, tako kot Ronja pogruntat dragega in stopnjo lakote user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ostanki hrane
7.9.2011 12:24:26   
ronja
Svaka čast da ti to uspe tako hitro napisat, jaz bi tudi...

Vaja dela mojstrauser posted image . Lej, koliko jaz vadim... Pa računaj, da še v službi veliko pišem... Se sodelavke vedno čudijo, kako "mi gre", meni se zdi, pa da se ful matram kaj napisat (v službi, ne tu, tle je iziuser posted image ).

Večinoma se potem, kot neham 'streljat', kar za glavo primem, ko vidim, koliko sem naložila.

I guess I'm not the only one... with this emotion...user posted image

sva pa taka, da pojeva za večerjo, če je še dobro

Lubiju to tudi ni problem - ali pa za malico naslednji dan. Meni pa nikakor ne potegne jest isto za večerjo kot za kosilo. Sem tak mali gurmanuser posted image .

moram, tako kot Ronja pogruntat dragega in stopnjo lakote

jaz ga kar vprašam - in potem vidiš - predvsem po tonu glasu, a je tisto "ne preveč" res sito ali bolj "še nisem začel mislit na hrano, ampak ko bo gor, bom pojedel vse, kar mi daš"user posted image . Pomaga, če veš, koliko je jedel prej - če ti recimo pove, da so meli v službi en rojstni dan in je nekdo prinesel pol odojkauser posted image ali pa če veš, da je cel dan delal ko utrgan in nosil ne vem kake težke reči sem pa tja, pa ni mel časa za jest - to se pa navadno vidi takoj, ko skozi vrata stopi. Pri malih je težje, ker ni odvisno samo od fizične aktivnosti in vnosa hrane, ampak tudi od rastnega skoka in kakega eventuelnega slabega počutja, itd... Ampak otroci ipak ne pojejo toliko, da bi bil tak problem.

Na začetku je res fajn merit stvari, ker sicer te ful hitro zanese - riž in razne kaše, kuskus,... se da vse super na skodelice zmerit. Krompir pa včasih kar stehtam, kadar nisem ziher (ker ga ne jemo dostikrat in ker je krompir zelo različno velik, včasih nimam občutka, koliko je 1 kila).

Pa zapomni si, katere jedi so "omiljene", torej da jim vedno grejo v slast - tega lahko narediš več, ker bojo itak vse požrli ko kobilice. Pri nas lahko naredim ogroooomno lazanjo, pa je pojemo za 8 ljudi (to predvsem na njegov račun, čeprav je tudi tamlidve res veliko pojesta)... Mlečnega riža pa lubi ne bo pojedel za eno osebouser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?