piromanka
|
Pozdravljeni. Ubistvu nevem več kam naj se še obrnem. S fantom že od meseca maja delava na zanositvi pa do sedaj še nobenega uspeha. Najprej smo čisto naključno lani jeseni pogruntali , da imam PCO. Levi je še posebej cistično obdarjen Moja prekrasna ginekologinja (dr. Ziljana Križaj) mi je to povedala kot da bi prišla v trafiko in mi sporočila da nimajo danajšnjega časopisa in me na hitro odslovila.Vmes je še dejala, da to ni nič in to je bilo zanjo to. Jaz seveda nisem dojela zakaj se gre, niti nisem vedela, niti slišala prej za PCO. menstruacijo sem potem dobila po pol leta in potem se je spet ponovilo, da je izostala. Zopet sem se odpravila h ginekologinji, ki pa mi ni dejala ničesar drugega kot to da naj shujšam (110/170cm). Ok, tega se vsi zavedamo, da sem pretežka, ampak tudi po -10 kg ni bilo nobenega uspeha. Menstruacije še vedno ni bilo. Povedala sem ji da se trudiva zanositi (pri njej sem bila nekje junija) in je samo odmahnila z roko, da se vedno čaka leto dni, potem pa šele karkoli praskajo. Ampak kako naj čakam leto dni, če pa obstaja zelo velika možnost, da zopet polleta ne bom imela menstruacije?Ali pa, da bo izostala in se pojavljala neredno, ne bom (nevem) niti kdaj so ovulacije....Seksat pa pač ne morem vsak dan eno leto. In počasi obupujem. Saj vem, da obstajajo še hujši primeri, ampak mene ta trenutek zelo bega in tišči, da nisem slučajno med njimi in da bodo vsi poskusi neuspešni že od nekdaj sem se vsega tega bala, niti upala razmišljat in se postavljat v kožo tistih žensk, ki ne morejo zanositi. In zdaj se mi dogaja podobno. Tudi ginekologa sem probala menjat, preklicala nevemkoga vse in nihče ne sprejema. In še to je dodatna kriza, ker pri tej ginekologinji, ki očitno nima niti kančka sočutja, niti ne razloži nič, niti se ne potrudi opravljat svoje delo kot bi morala, res ne morem več ostati. berem, da ostale dobivajo tablete, hodijo na preizskave, jaz pa naj se trudim in čakam eno leto z dvema ovulacijama? Zadnje čase ugotavljam, da me levi jajjčnik (tisti ki je bolj cistast) zateguje ko naprimer nahitro ustanem, ali pa tudi če samo ležim/sedim. Niso to ogromne bolečine, je kot nekakšen mini krč. Ampak ne zgine. Prosim za kakšnekoli nasvete, za kakršenkoli dvig upanja, kakšen kontakt ginekologa v LJ in okolici (s koncesijo ker sem študentka) ki še sprejema paciente. vedno sem čakala, na tisti plusek da se registriram na ringarajo, eto, pa sem se še prej iz neprav prijetnih razlogov lp, piromanka
|