ronja
|
Sem mislila, da si napisala, da si danes zasledila ta primer - jaz sem ravno danes brala, ko je ena napisala, da je narkomanka rodila s 26 tedni in so morali otroku dat nekaj, če nisem kaj pomešala. G mi je samo rekla da ga nizko nosim in me poslala na bolniško. Meni to veliko pomeni saj je še en teden za nama:) V katerem mesecu si pa ti, če smem? Jaz še nisem tam, komaj čakam, da bom. sem 20 tednov noseča, tako da moram še dober mesec zdržat, da bo imel Svit realne možnosti. Imam pa še precej bolj zoprno diagnozo kot ti, pa vseeno upam,d a bo konec dober, vse dobro . Sicer pa to, da nosiš nizko, ni tak problem - nekatere niti ne grejo na bolniško za to. Ne se toliko sekirat - saj čutiš detece, ko brcne, ne? Torej je živ in glede na to, da na morfologiji ni bilo nič narobe (sem prepričana, da bi napisala, če bi bilo), je po vsej verjetnosti tudi zdrav. Vse bo ok! Nizko nosenje ni neka strašna reč in se v veliki večini zelo lepo konča, tako kot vse ostale nosečnosti. Ampak če te pomirijo tedni: zdaj ima dete že možnosti, da preživi in če bi se rodil, bi ga takoj dali na ie in probali vse, da bi preživel (in pri nas imamo zelo dobre p. v p); z vsakim tednom se mu možnosti večajo. Po 30 tednu so že precej lepše, po 33 tednu so že možnosti, da ne rabi niti inkubatorja, ampak so spet zelo male (navadno če se kaj zmotijo v datumih m.), če je zelo razvit. PO 35 že dostikrat ne rabijo inkubatorja. Po 37 tednu ni več nedonošen. Po 38 tednu pa je še občutno manj zlatenice (ki pa ni smrtna in jo ima veliko novorojenčkov). A sem te kaj pomirila? Načeloma gre v veliki večini nosečnosti vse v najlepšem redu. Pa ne zanašaj se vedno na forume, ker je logičo da so mamice, ki imajo kakršnekoli težave bolj aktivne na forumih (imajo več vprašanj in tegob, ki bi jih rade delile z drugimi. POdpis. Pa v službo ne smemo, pa doma ne smemo delat kaj bolj pametnega...