ronja
|
Kvalitetno......user posted image Kakor kdaj, danes sem ju peljala v bolnico, recimo (ni z njima nič narobe, samo ju nisem mela kam dat vmes). Jima je ful dogajalo. Resno. Sicer pa: na morju smo barvale naplavine, slikale, izdelovale in pisale kartice za vse babice, dedke, strice, tete, prijateljčke... Se hodile kopat, z Ronjo sva se malo učili plavat (ne še dokončno), risali sta po tleh s kredami, pihali velike milne mehurčke, z Lejlo sva delali njoke, balinčkali, vsak večer popoldan in zvečer itak obvezna pravljica pred spanjem, Ronja je tudi hotela risat črke, pa reševat neke naloge iz knjigice, ki jo je dobila od dedija za rd... Tega se trenutno spomnim, prav razmišjlat se mi pa ne da. Je pa to vse dokaj prosto po Prešernu - nimamo nobenega urnika (razen rutina s pravljico pred spanjem, ostalo je optional) ali plana, da bi morali delat toliko in toliko stvari skupaj - jaz delam svašta in potem se itak vedno zraven priključita - nekatere stvari res naredim prav zanju, večinoma pa recimo kuham zato, da ne bosta lačni in je to, da kuhamo skupaj pač samo stranski učinek. - odvisno, koliko se mi da oz. koliko imam še energije za to. Tako da letos od poletja dalje se ne ukvarjam več toliko z njima, ker mi ne znese. Saj bo boljše, itak se morata pa navadit, da bo malo manj časa zanju. Sicer maš pa milijon idej na netu, sama sicer poznam bolj ustvarjalne in "znanstvene", je pa tudi veliko gibalnih igric (v Bežigrajski knjižnici imajo ene fajn knjige na to temo, slo. avtor). jaz kadar naletim na kaj zanimivega, si navadno to napišem kot idejo v en zvezek in potem, kadar sta zdolgočaseni in se mi da ali kadar sta ful pridni in bi ju rada mal pocartala ali pa kadar se meni lih ful nekaj ustvarja, takrat potem pogledam, kaj bi danes in nekaj zberem (glede na čas, potrebščine, itd...)