Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
je to samo razvojna faza? 26.8.2011 17:16:21
|
|
|
|
Perunika
|
Pri sinu opažam zadnja dva meseca eno zadevo, za katero ne vem, kam bi jo umestila. Čeprav sem prebrala tudi kakšno knjigo o razvoju in slišala kakšno predavanje, mi je nenavadno in niti ne vem ali je to normalno ali naj se obrnem na zdravnico oz. psihologa. Opažam namreč, da naš fant potihem ponavlja besede, ki jih sliši od nas odraslih. Prvi občutek mi govori, kot da besede ponavlja zato, da bi si jih lažje zapomnil. Kot npr., kadar se učimo besede v tujem jeziku. Po drugi strani pa me spominja na mojega starega ata, ki se je potihem "pogovarjal "sam s seboj. Prosim, če mi zna kdo razjsnit to reč.
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 26.8.2011 17:26:43
|
|
|
|
sramežljiva
|
Koliko pa je otrok star?
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 26.8.2011 17:29:49
|
|
|
|
Perunika
|
Sem pozabila napisat: star je 3 in pol.
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 26.8.2011 21:10:54
|
|
|
|
mateyka
|
naša se dostikrat pogovarja sama s sabo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.8.2011 23:34:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 6:10:58
|
|
|
|
sramežljiva
|
Mislim,da je to razvojna faza. Tudi pri nas se mala velikokrat pogovarja sama s sabo ali pa z igračami.Stara pa je pet let.
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 7:10:43
|
|
|
|
Perunika
|
Ja, to mi je znano, da ima otrok monologe naglas sam s seboj ali da igra vloge v svoji igri in da je to normalno. Nenavadno mi je to, da naš prav po tihem zašepeta, oz, zamrmra besedo, ki je nova, nenavadna, posebej kakšna dolga težje izgovorljiva beseda ali celo tuja beseda. Imam občutek kot da preizkuša zven besede in da si jo zavestno hoče zapomnit. Zase se ne spomnim, (čeprav imam vzelo močne spomine na otroštvo), da bi na tak način širila svoj besedni zaklad, razen kasneje v šoli.
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 8:24:08
|
|
|
|
josephine27
|
moj se če se igra sam skoraj vedno pogovarja sam s sabo. po moje je to pri tej starosti čisto normalno.
|
[Brisano sporočilo] 27.8.2011 11:21:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 11:50:25
|
|
|
|
josephine27
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower Ja, tudi moj sin se sam s sabo pogovarja, ko se igra... ampak avtorica ne govori o tem. Če te skrbi, najboljše, da vprašaš pediatrinjo.. ko sliši kakšno novo besedo oz. me vpraša kako se temu reče jo tud moj ponavadi ponovi na glas. včasih tudi večkrat po moje zato da si jo zapomni. pa ga zarad tega nimam namena vozit k pediatru .
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 16:17:45
|
|
|
|
SURF
|
...moja hčerka je stara 2 in pol,si tudi kdaj pa kdaj potihem ponovi besedo...
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 16:19:05
|
|
|
|
SURF
|
...in niti malo ne sumim,da bi bilo to kaj narobe...pride pa beseda potem tudi na plan
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 17:35:29
|
|
|
|
Leela
|
ma ne vem veliko strokovnih knjig piše, da smo ljudje slušni ali vidni tipi. On najbrž rabi še enkrat slišat besedo, ki mu je zanimiva itd. lahko bo skozi tako. jaz rabim stvari vidit. Moja sodelavka mi včasih pripoveduje službene zadeve-probleme, ki jih preprosto rabi naglas povedati, da jih sliši. mene na celem svetu to nič ne zanima ampak jo "poslušam" ker mi je vredu oseba.
< Sporočilo je popravil Leela -- 27.8.2011 17:37:55 >
|
|
|
|
RE: je to samo razvojna faza? 27.8.2011 17:36:52
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 nas se sam s sabo pogovarja pred spanjem moj tudi, vse si pove 5let
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.