|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je to samo razvojna faza?
26.8.2011 17:16:21   
Perunika
Pri sinu opažam zadnja dva meseca eno zadevo, za katero ne vem, kam bi jo umestila. Čeprav sem prebrala tudi kakšno knjigo o razvoju in slišala kakšno predavanje, mi je nenavadno in niti ne vem ali je to normalno ali naj se obrnem na zdravnico oz. psihologa. Opažam namreč, da naš fant potihem ponavlja besede, ki jih sliši od nas odraslih. Prvi občutek mi govori, kot da besede ponavlja zato, da bi si jih lažje zapomnil. Kot npr., kadar se učimo besede v tujem jeziku. Po drugi strani pa me spominja na mojega starega ata, ki se je potihem "pogovarjal "sam s seboj.  Prosim, če mi zna kdo razjsnit to reč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: je to samo razvojna faza?
26.8.2011 17:26:43   
sramežljiva
Koliko pa je otrok star?

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2011 17:29:49   
Perunika
Sem pozabila napisat: star je 3 in pol.

(odgovor članu sramežljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2011 21:10:54   
mateyka
naša se dostikrat pogovarja sama s sabo.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.8.2011 23:34:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.8.2011 6:10:58   
sramežljiva
Mislim,da je to razvojna faza.
Tudi pri nas se mala velikokrat pogovarja sama s sabo ali pa z igračami.Stara pa je pet let.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.8.2011 7:10:43   
Perunika
Ja, to mi je znano, da ima otrok monologe naglas sam s seboj ali da igra vloge v svoji igri in da je to normalno. Nenavadno mi je to, da  naš  prav po tihem zašepeta, oz, zamrmra besedo, ki je nova, nenavadna, posebej kakšna dolga težje izgovorljiva beseda ali celo tuja beseda. Imam občutek kot da preizkuša zven besede in da si jo zavestno hoče zapomnit. Zase se ne spomnim, (čeprav imam vzelo močne spomine na otroštvo), da bi na tak način širila svoj besedni zaklad, razen kasneje v šoli. 

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.8.2011 8:24:08   
josephine27
moj se če se igra sam skoraj vedno pogovarja sam s sabo. po moje je to pri tej starosti čisto normalno.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
27.8.2011 11:21:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.8.2011 11:50:25   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Ja, tudi moj sin se sam s sabo pogovarja, ko se igra... ampak avtorica ne govori o tem. user posted image

Če te skrbi, najboljše, da vprašaš pediatrinjo..

ko sliši kakšno novo besedo oz. me vpraša kako se temu reče jo tud moj ponavadi ponovi na glas. včasih tudi večkrat po moje zato da si jo zapomni. pa ga zarad tega nimam namena vozit k pediatruuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.8.2011 16:17:45   
SURF
...moja hčerka je stara 2 in pol,si tudi kdaj pa kdaj potihem ponovi besedo...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.8.2011 16:19:05   
SURF
...in niti malo ne sumim,da bi bilo to kaj narobe...pride pa beseda potem tudi na planuser posted image

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2011 17:35:29   
Leela
ma ne vem veliko strokovnih knjig piše, da smo ljudje slušni ali vidni tipi. On najbrž rabi še enkrat slišat besedo, ki mu je zanimiva itd. lahko bo skozi tako. jaz rabim stvari vidit. Moja sodelavka mi včasih pripoveduje službene zadeve-probleme, ki jih preprosto rabi naglas povedati, da jih sliši. mene na celem svetu to nič ne zanima user posted image ampak jo "poslušam" ker mi je vredu oseba.

< Sporočilo je popravil Leela -- 27.8.2011 17:37:55 >

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2011 17:36:52   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

nas se sam s sabo pogovarja pred spanjem user posted image

moj tudi, vse si pove user posted image 5let

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2011 8:37:07   
Najaa
To tudi naša tavečja dela. Ko sliši kaj novega, me celo po 3x vpraša, kaj sem rekla in potem sama pri sebi ponavlja in kasneje uporablja pri igri. Ni nič takega, če mene vprašaš in zarad tega otroka ne bi vozila h P. Če te skrbi, pa vprašaj na sistematskem ali ko boš naslednjič pri P.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.