|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pralni stroj
22.8.2011 21:58:43   
J.L.
imam 1lero star pralni stroj in opažam, da mi med pranjem bombažnih cot, te strga!

je to možno, da so luknje od stroja? ker druge razlage namreč nimam!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
22.8.2011 22:45:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pralni stroj
22.8.2011 23:21:47   
luka jan
Pa ti trga vse, ali samo nekatere? Tudi meni se je to dogajalo na enih parih majčkah, pa sem potem ugotovila da so kvalitetno te majčke poden od podna.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2011 7:23:19   
tintin
ja možno. tudi meni kdaj strga kako cunjo...neredi mini luknijico, pa ni odvisno od kvalitete...sem pa ugotovila, da se to zgodi zaradi preveč obratov, cunja se zatakne med boben in vratca in ko vrti jo strga...rešitev? kake bolj delikatne zadeve perem na nižjih obratih ali pa dam v vrečko za perilo, čeprav je v 7 letih uporabe stroj strgal že kar nekaj zadev....

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2011 7:31:22   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: luka jan

Pa ti trga vse, ali samo nekatere? Tudi meni se je to dogajalo na enih parih majčkah, pa sem potem ugotovila da so kvalitetno te majčke poden od podna.user posted image
ne vse, večina otroških, pa to okaido ali s. oliver:( bombažne

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2011 7:32:22   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

ja možno. tudi meni kdaj strga kako cunjo...neredi mini luknijico, pa ni odvisno od kvalitete...sem pa ugotovila, da se to zgodi zaradi preveč obratov, cunja se zatakne med boben in vratca in ko vrti jo strga...rešitev? kake bolj delikatne zadeve perem na nižjih obratih ali pa dam v vrečko za perilo, čeprav je v 7 letih uporabe stroj strgal že kar nekaj zadev....

perem res na najvišjih obratih, morda je res to.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2011 7:32:40   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Možno je tudi, da imaš v omari molje. user posted image Precej pogosta zadeva, nič sramotnega. user posted image
tega sigurno ni:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2011 7:47:57   
josephine27
če skoz pereš pri 1600 obratih svetujem da mal znižaž, ker tud za ležaje pri stroju to ni dobro. tud pri 1200 pride ven čist ok. meni se pri "novih" cunjah nikol niso delale luknice, pa ne kupujem samo nekih znamk. ne rečem pri kakšni stari majci. sem pa zadnjič v HM kupila nove kavbojke in ko sem jih prvič oprala so se na hlačnicah kar začele cufat. tako da so mogoče res tud materiali krivi user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2011 7:49:35   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

če skoz pereš pri 1600 obratih svetujem da mal znižaž, ker tud za ležaje pri stroju to ni dobro. tud pri 1200 pride ven čist ok. meni se pri "novih" cunjah nikol niso delale luknice, pa ne kupujem samo nekih znamk. ne rečem pri kakšni stari majci. sem pa zadnjič v HM kupila nove kavbojke in ko sem jih prvič oprala so se na hlačnicah kar začele cufat. tako da so mogoče res tud materiali krivi user posted image

perem na 1200 vrtljajih, to je na stroju najvišja jakost, manj je pod 1000.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2011 8:02:06   
ona

pa zadnjič v HM kupila nove kavbojke in ko sem jih prvič oprala so se na hlačnicah kar začele cufat. tako da so mogoče res tud materiali krivi user posted image

Meni se otroške cunje iz te trgovine vse strgajo in uničijo hitro, majčke postanejo luknjaste, pajkice isto, kavbojke tudi z luknjami ...tako,da jaz v H&M raje ne kupujem več user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2011 8:18:53   
diva 4
Jaz sem tudi ugotovila ,da se majčke iz HM trgovine trgajo v pralnem stroju.Zgleda pa tak kot da bi jih molji požrli - majhne luknjice. sem pa tam kupovala predvsem za otroke, no zdaj nič več user posted image .

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2011 10:16:02   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: ona

pa zadnjič v HM kupila nove kavbojke in ko sem jih prvič oprala so se na hlačnicah kar začele cufat. tako da so mogoče res tud materiali krivi user posted image

Meni se otroške cunje iz te trgovine vse strgajo in uničijo hitro, majčke postanejo luknjaste, pajkice isto, kavbojke tudi z luknjami ...tako,da jaz v H&M raje ne kupujem več user posted image

jaz sem tam veliko kupovala dokler je bil majhen ( do leta in pol) ker so mi bile cunjice všeč. pa moram reč da nisem imela kakšnih težav oz. so se vse kar dobro obdržale. zdaj pa bolj redko kaj kupim, ker mi za večje niti nimajo lušnih stvari tako da je bila to prva taka neprijetna izkušnja.

kar se tiče obratov pa mislim da tud  900 še nekak gre ( vsaj pri mojem storju gre 1600, 1200, 900, 600..) če daš pa manj pa zelo mokro ven pride in jaz uporabljam sam za bolj občutljive stvari. mogoče tud vreča za perilo ni slaba ideja če pereš kaj takega da se lahko zahaklja.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2011 10:30:08   
J.L.
ja saj ravno zato erem pri višjih obratih, ker drugače smrdijo oblačila po vlagi če niso dobro ožeta. pa to so večinoma majčke, zadnjič celo oblekica in moje kr hlačeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2011 10:56:39   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

ja saj ravno zato erem pri višjih obratih, ker drugače smrdijo oblačila po vlagi če niso dobro ožeta. pa to so večinoma majčke, zadnjič celo oblekica in moje kr hlačeuser posted image

Jaz vedno perem samo na 700 obratih, pa mi perilo nič ne smrdi. user posted image Meni to ustreza, ker perilo ni zmečkano in ga samo lepo obesim in mi potem ni treba likat. Edino belo perilo (sp. hlače), brisače ipd. perem na 1000, da se hitreje posušijo. Aja, pralni stroj mi ni še nikoli strgal oblačil, niti od tamalega, ki se res nonstop perejo, pa naj bodo iz HM, Okaidi ali pa iz poceni KIK-a.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.8.2011 11:21:26   
tintin
ja tud jaz imam max možno obratov 1200 in isto mi trga H&M, S Oliver :S in valda bombažne zadeve skoz perem na 1200...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.8.2011 12:08:27   
LERO
Jaz imam pa eno drugo težavo s pralnim strojem. Velikokrat imajo cunje sive mastne madeže (kot nekak loj, madeži pa niso kot packe, ampak kot različne debeline črte). Mislila sem, da je kriva guma, zato smo jo menjali. Sedaj se enako dogaja, pa čeprav jo redno čistim. Sumiim, da bi lahko pri višjih obrati cunje povleklo kam med boben in gumo. Je pa čudno, da jih ne strga.
Kaj bi to lahko bilo?

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.8.2011 12:24:38   
TomTaylor
Moje dolgoletne študije:

- perilo smrdi zaradi funkcije ekonomične porabe vode (novejši stroji);  pere s čimmanj vode (13-15 l) in na koncu samo malenkost izplakne. Rešitev: funkcija dodatnega oz. dvojnega izplakovanja, oz. pranja na programu za občutljivo kožo ali dolivanje vode skozi dozirnik za prašek (Natankaj v kad 13 litrov vode in v njej operi 8 kg perila in nato splakni vse skupaj z 2 litra vode. Logično da pol smrdi)
- trganje cunj - tukaj sta dva dejavnika - kvaliteta in centrifuga. Jz dam na višje obrate recimo posteljino, brisače,... Za majčke in fine cote pa med 800-1000 obrati.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.8.2011 12:27:56   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

Jaz imam pa eno drugo težavo s pralnim strojem. Velikokrat imajo cunje sive mastne madeže (kot nekak loj, madeži pa niso kot packe, ampak kot različne debeline črte). Mislila sem, da je kriva guma, zato smo jo menjali. Sedaj se enako dogaja, pa čeprav jo redno čistim. Sumiim, da bi lahko pri višjih obrati cunje povleklo kam med boben in gumo. Je pa čudno, da jih ne strga.
Kaj bi to lahko bilo?

Imaš starejši stroj, ne? user posted image 2x daj prat prazen stroj na 90 stopinj. V dozirne posode nalij kis za vlaganje ali varekino. Postopek ponavljaj vsake pol leta.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.8.2011 12:28:54   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

ja tud jaz imam max možno obratov 1200 in isto mi trga H&M, S Oliver :S in valda bombažne zadeve skoz perem na 1200...

max za te zadeve naj bo 1000 obratov user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.8.2011 12:40:19   
LERO
Stroj je star 6 let. To se dogaja že 4 leta. Bom upoštevala tvoj nasvet. Hvala.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.8.2011 13:21:12   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

Meni pa nič ne dišijo več po mehčalcu, če so preveč ožete. Če jih dam na 800 obratov mi ful lepo dišijo.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.8.2011 13:25:50   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Moje dolgoletne študije:

- perilo smrdi zaradi funkcije ekonomične porabe vode (novejši stroji);  pere s čimmanj vode (13-15 l) in na koncu samo malenkost izplakne. Rešitev: funkcija dodatnega oz. dvojnega izplakovanja, oz. pranja na programu za občutljivo kožo ali dolivanje vode skozi dozirnik za prašek (Natankaj v kad 13 litrov vode in v njej operi 8 kg perila in nato splakni vse skupaj z 2 litra vode. Logično da pol smrdi)

Perilo smrdi tudi ker se v stroju naberejo glive zaradi vlage. Pomaga če večkrat pereš manjšo količino cunj na 90, ali pa če prazen stroj zalavfaš na 90 in daš noter 1 kg soli. Pa da bobna ne zapiraš popolnoma kadar ne pereš, da se lahko zrači. Nam je to pomagala, prej so pa cunje smrdele kot kaka mokra marela.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.8.2011 9:00:58   
tintin
v mullerju se dobi tud čistilo za pralne stroje (jaz sem kupila de beckmann, imajo pa še druge)...z njim spucaš predal za prašek in gumo, ostalo pa vliješ notri in na 90 praznega zalavfaš....super. pri nas ne smrdi več, tud ko se je "čistilo" se je v peni videlo polno malih delčkov..nevemčesaše

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?