tulpek
|
Pri nas se je nekje pri enem letu začelo, pa še traja.... (ima skoraj 2 leti) je približno 10 stvar (kruh, točno določen namaz, makarone (z olivnim/repičnim oljem), riž z oljem, pire krompir, točno določen jogurt, banano, mlečni gris, nariban (!!!) sir, točno določeno mlečno-žitno kašo, palačinko (jajca, malo mleka in moke, sladkorja- ena jaca, ena palačinka) in AM). Gris in sir je začel jesti v zadnjih dveh mesecih. zdravje? v celem leti je v vrtcu manjkal 4 dni (!!!) pa so imeli vmes veliko virusov na pohodu in celo vodene koze. tak da ni vse v hrani očitno. Najprej sem tudi sama izgubljala živce, pediatrinja mi je rekla, naj mu v pire zmiksam meso ali v špinačo, ki jo je takrat še jedel, pa je bil rezultat ta, da špinače še sedaj ne je, pireja pa 3 mesece videt ni mogel... tak da sedaj pač je, kar mu paše. vsake toliko pa kaj doda (zadnjič rezance v juhi, ampak še ni ponovil). Pri sladkarijah pa takoj zagrabi. Se je pa pri nas začelo z zobki (3kami, s 4kami ni bilo problemov) in skoraj sočasnim uvajanjem v vrtec. Silim ne, ker je samo še slabše, najprej sem mislila, da bo tako šlo, ali pa če cel dan ne bo jedel, da bo zvečer že pojedel... pa ne bo, bo raje lačen. Dokler je zdrav in živahen se ne bomo sekirali. Je pa že toliko napredoval, da sedaj vsaj vgrizne v sadje in pljune ven, včasih niti videt ni smel
|