|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   H kateri športni dejavnosti naj vpišem sina
20.8.2005 23:45:08   
nejcko
Naš hipermotorični mulc bo jeseni star 4 leta, in ker ima energije za izvoz, sem se odločila, da ga vpišem h kakšni športni dejavnosti. Sicer ga bom po vsej verjetnosti vpisala kar h klasični telovadbi, razmišljam pa tudi o drugih športih, samo niti ne vem, če kakšne takšne aktivnosti za tako male otroke sploh obstajajo. Recimo nogomet, ker naš je nor na žogo in zelo spreten z njo (pa še dosti denarja se v tem športu obrača, haha). Pa recimo kakšen judo ali karate, kjer bi se lahko naučil reda in discipline (tega mu definitivno primankuje), čeprav meni ti športi niso ravno, no.
Taka klasična telovadba se mi zdi za tako majhnega otroka še najbolj primerna, ker v bistvu spoznava vse sorte gibalnih dejavnosti, pa tudi ne obremenjuje samo enega dela telesa, ki v bistvu še ni popolno razvito. Vseeno pa bi rada slišala vaše izkušnje in mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
20.8.2005 23:46:46   
Anonimen
Jaz bom Tioborja tudi vpisala na telovadbo, saj za drugo ne vem, če sploh že je za toliko stare. Plavanje vem, da je od štirih let in pol naprej.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2005 23:49:31   
Anonimen
Tudi moj Jan je hiperaktiven (z zdravniškim potrdilom). Lani je hodil samo k nogometu, letos pa bo poleg tega še h karateju.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2005 23:53:37   
lan
Hokej.Tam se bo "zgonil" do konca:)-

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2005 0:08:36   
nejcko

Počakaj malo, Lan. Drugo leto pridejo na vrsto rolerji, potem drsalke in če bo mali za, se gre lahko tudi za pakom gonit, če če. Mislim pa, da bi užival - veliko prerivanja, pa še čelada povrhu!!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2005 1:28:38   
Annny
Jaz bi priporočala karate- tam se bo navadil tudi reda in discipline, pridobil na samozavesti. No, mogoče čez leto ali dve, zdaj je verjetno res še premajhen.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2005 10:40:45   
CatJa
Karate ni primeren za otroke mlajse od 7 let. No, vsaj moj oce tako majhnih ne sprejema na trening. Ker so tam samo za zgago delat :)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2005 11:16:29   
Gina
Za karate je premajhen, tam rabiš zelo dobro razvito motoriko - celo 7-letniki so v bistvu premajhni, vendar jih jemljejo zaradi velikega zanimanja in zaradi denarja, ki ga prinesejo.

Telovadba je prav fajn. Na rolerje ga komot že zdaj postaviš, naša Lana je šla nanje s 3. leti, pa se je kar odrolala, brez pomoči, pa nič kaj ni padala pri tem. Sicer pa lahko vprašaš v vašem kraju, kakšne dejavnosti imate. Mislim, da 4-letnike že sprejemajo v Tivoliju na plavanje - naučijo jih, imajo tečaje, potem pa lahko nadaljuje, če hoče, ali pa ne, če mu ne paše - imata pa tam dva kluba to - Olimpija in Ljubljana, cena pa je bila pred leti skoraj enaka pri obeh.
Lahko vprašaš tam nekje imajo tudi rolarske tečaje, pa drsanje (:)- za hokej prav pride), drugega se pa ne spomnim...za športe z žogo je še majhen, za atletiko in kakšno smučanje po moje tudi (no, kakšne zagrizene smučarje poznam, ki so pri teh letih otroke že vpisali v klub).
Aja, če si v bližini Lj. imajo na Drenikovi tisto telovadnico, v kateri tudi gimnastičarji trenirajo, ne vem, kako se imenuje že društvo, vsekakor imajo tam kup različnih dejavnosti za otroke in odrasle, pa tja pokliči, kaj imajo, ti bodo svetovali.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2005 11:36:31   
kofetek2010

naš je hodil pri 4 in 5 letih na telovadbo za malčke v Šport Siti v BTC, nato je pri 5,5 začel trenirat fuzbal (ga še zmeraj) in pri 6,5 karate (za eno leto, pol ga je minil), aja pe še košarko je lani (pri 7,5 letih) pol leta treniral pri KK Olimpiji :zmeden2: pa pr 6 letih je še z atletiko afne guncal :zmeden2:

kr neki si zmišljuje vsako leto, kot da mu ni 3x na teden dovolj fuzbala v klubu in še 2x na teden v šoli :zmeden2:

le kaj si bo za letos umislil :zmeden2: mogoče balet :zmeden2:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2005 12:45:30   
babylove
Predlagam plavanje, ker je najbolj kompleten in najbolj zdrav sport.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.8.2005 14:06:06   
HuAnita
Od kod pa si, nejcko? Moj :love: izvaja v vrtcih športno vadbo za najmlajše, mali so navdušeni!
Sicer pa judo in karate niso mimo - sem 2 leti trenirala karate v OŠ (sme imela noge kot srnica do 24. leta;)), moja frendica je pa celo sodnica v judu... Ker to ni pretepanje, pač pa šport...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.8.2005 16:13:42   
Anonimen
HuAnita, a tako kosmate :zmeden2: Nogice, namreč.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.8.2005 16:52:03   
Anonimen
Plavanje je lep šport za ušesa, drugače je mater. Če se plava, se ne počne nič drugega. Plava se zjutraj, plava se zvečer, plava se v soboto, plava se v nedeljo. Nobenih izletov, nobenega morja (vsaj do srede avgusta ne). No, ne pri 4 letih, pozneje pa.
Moj oče je po izobrazbi trener plvanja, to počel profesionalno, pa je meni takrat, ko sem se odločila za ta šport, postavil vse možne finte, da sem nehala. Če si pripravljen podrediti življenje družine temu športu, potem je to v redu, drugače se pa ne sezide.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
21.8.2005 17:41:13   
Annny
Kaj res, CatJa, jaz sem karate poučevala tudi mlajše, ampak trening je bil seveda prilagojen in pristop drugačen. Vse je odvisno od kluba, koliko nudi.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.8.2005 17:45:38   
Annny
Kar se pa 'zaresnega' karateja tiče, so itak primerni samo otroci od 14. leta dalje. Sicer je pa to najcenejši možni šport in verjemi, Gina, da na račun njega pri nas še nihče ni obogatel :)-:)-

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.8.2005 17:58:07   
babylove
Splisni, plavanje kot hobi, ne pa zagrizeno treniranje. Plavanje je najbolj zdrav sport, koristen za celo telo in vse njegove funkcije. Ce se ga trenira na vrhunski ravni, pa postane skodljiv, tako kot vsak drug vrhunski sport.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.8.2005 18:09:19   
Anonimen
Drugače pa se mi zdi, da največ mišic vključuje veslanje, tako da ... čoln napihnit, pa na sredi sobe in že gremo!:)-

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.8.2005 18:11:49   
Anonimen
Rekreativne vadbe plavanja za otroke od sedmega, osmega leta naprej pa sploh ni. Ali je "na šus", ali pa nič. Je pa bolje kot nič. Tu ni debate. Otrok se mora z nečim ukvarjat. In pri plavnju se otroci naučijo garanja, nučijo se, da se morajo truditi, če hočejo sploh pregurati. Pa časa jim ne ostane za traparije, to je res.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.8.2005 19:01:05   
Annny
U, pa še nekaj je fajn- športno plezanje:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.8.2005 19:44:56   
CatJa
Anny, res je razlika v pristopu.
Pri nas smo res bili bolj tekmovalna skupina. Sama sem izpit za 1. dan polozila pri stirinajstih in od takrat tudi asistirala pri treningih. Zato vem kaksne kalibrcke lahko dobis, ceprav starsem odsvetujes, da tako majhne otroke vpisujejo. In prav imas, karate je res eden najcenejsih sportov, je pa resnica, da se ga vecina hitro navelica, ko ugotovi, da ni vse tako kot prikazujejo razni filmi ala Bruce Lee. In takrat je tudi se tako majhen strosek za starse prevelik.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.8.2005 22:05:17   
Gina
Jaz ne vem, kakšne so cene rekreativne vadbe pri vas, ampak pri nas je karate eden najdražjih športov. Plačuje se vsak mesec se mi zdi od 5000.- naprej. Ker ne živim v Lj. (kjer praktično ni zastonj rekreacije), je pri nas vse na ravni šole ali občine - klubov. V okviru šole ne plačaš nič, oz. se mi zdi da 2000.- na leto, v okviru klubov pa tudi nekaj malega (cca 4000.- 2x na leto!). Plačaš pa potem, če se otrok začne resno ukvarjati s tem športom, za opremo, ki pa je seveda pri večini dražja, kot pri karateju. Pa še tam so klubske cene, ki so nižje od tistih v trgovini. Aja, pa seveda postane vsak šport drag, če se otrok slučajno začne ukvarjati aktivno s športom, ko začnejo potovat. Vendar ta potovalni strošek nastane pri čisto vseh športih, tako da tu ne more biti ravno velike razlike. No, razlika nastane še pri tistih športih, pri katerih treningov ne morejo imeti doma (npr. smučanje...). Tisto pa postane potem res drago.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?