|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj naj začno jesti sami?
9.8.2011 12:29:48   
natasarobi
Pozdrav!

Sin je dopolnil 1 leto in že nekaj časa pred 1 letom je sam grabil žličko, si jo nosil v usta, zajemal iz skledice. Nikoli ga nisem ovirala, vedno sem mu pustila in ga spodbujala, razen, ko se je začela packarija res na veliko ali ko se je kam mudilo (kar pa je bilo zelo redko).

Sedaj pa je tega konec. Sploh noče vzeti žličke, da bi sam jedel, tudi, ko mu dam na mizico hrano in žličko. Sedaj v vsako hrano daje roke, vendar v usta gre zelo malo, iz krožnika vse obrne na glavo,.... 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj naj začno jesti sami?
9.8.2011 12:56:20   
Tutan
Zakaj pa mu ne pustiš, da je sam - z rokami. Kar je seveda bolj naravno, žlico naj dobi kasneje. Pa tudi krožnika se kamot izogneš, jaz sem našemu kar na pladenj od stolčka narezala jabolka (in drugo sadje) na koščke (ne premale), da ga je prijel in nesel v usta, raziskoval, malo odgriznil. Žemljico je dobil kar precej pred 1 letom (okoli 8meseca), enako kakšne žitne rezine od Hippa... tako se počasi navadijo....
Da je pa znal sam lepo nest žlico v usta pa 100% po letu in pol.... da sem mu dala krožnik in not kosilo....

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2011 13:28:14   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Zakaj pa mu ne pustiš, da je sam - z rokami. Kar je seveda bolj naravno, žlico naj dobi kasneje. Pa tudi krožnika se kamot izogneš, jaz sem našemu kar na pladenj od stolčka narezala jabolka (in drugo sadje) na koščke (ne premale), da ga je prijel in nesel v usta, raziskoval, malo odgriznil. Žemljico je dobil kar precej pred 1 letom (okoli 8meseca), enako kakšne žitne rezine od Hippa... tako se počasi navadijo....
Da je pa znal sam lepo nest žlico v usta pa 100% po letu in pol.... da sem mu dala krožnik in not kosilo....

Jst sem isto tko delala, pa je lepo jedu koščke z roko kmal po enem letu. To je še vedno. Ma ko smo se začeli učit s žlico, se je uprl da on to ne bo in kazal name "mama". Silt ga nisem hotla, da ne bi dobil odpora in sem ga pač futrala v upanju da mu bo enkrat potegnlo in b hotu sam. Ma se to do danes še ni zgodilo (2 leti). Z vilco je lepo sam, s žlico pa vemo da zna, ker včasih nese par žlic v usta, ma ponavadi hoče da ga futramo. Se ne sekiram - jeseni gre v vrtec in tam bo itak moral sam jest.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2011 13:58:13   
natasarobi
Saj mu pustim, da je z rokami. MU naštimam, samo potem on meče na tla, mečka, v usta pa ne da skoraj nič.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2011 14:19:31   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Saj mu pustim, da je z rokami. MU naštimam, samo potem on meče na tla, mečka, v usta pa ne da skoraj nič.

Kaj pa če recimo ješ z njim? Vsak vzameta en košček in ga neseta k ustom? Kot igra?

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2011 14:44:03   
barbara_s
Ali jeste skupaj za mizo? Pri naši mali se (še vedno, pa je že precej nad enim letom :) ) to precej pozna. Če se vsi skupaj usedemo za mizo in jemo, poje normalno; kadar je pa sama, ji pa kar ne gre in ne gre. In podobno je bilo, ko je bila tam okrog enega leta - če smo jedli skupaj za mizo, pa sva se midva z možem lepo počasi pogovarjala in jedla zraven, je ona tudi lepo počasi pojedla svoj obrok - brez pretiranega packanja in pregovarjanja. Seveda smo ji še malo pomagali, ampak večinoma je pa sama pojedla (ja, najrajši z rokami...)

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2011 7:36:10   
natasarobi
Bom poskusila, še kot je Tutan predlagala. Sicer ga velikokrat vodim oz. mu kažem, jeva skupaj, pa je kakor kdaj.

Če ga jaz hranim po žlički je zelo lepo. Kot sem rekla, ne izrazi pa več želje, da bi sam nosil žličko kot je to počel. Bomo šli pa na roke.

Res pa je, da ko več nas je za mizo raje je in je ful priden.

(odgovor članu barbara_s)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2011 13:26:36   
t5t6
Mi jemo vedno skupaj, če je le možno, stolček ima tak, da jo lahko normalno posedem za mizo. Enako kot ostali člani dobi svoj prtiček, svoj krožnik vilice in žlico, kozarec. Po mojem to ful pomoga, ker oponaša ostale člane, sedaj ima 20 mesecev in je popolnoma sama, tako pa je pričela nekje pri enem letu, s tem, da sem ji na začetku kak grižljaj dala tudi jaz v usta, tako mimogrede, da sploh ni šla za tem. Seveda je okrog tudi popacano in tudi potleh se kaj najde ampak to ni pomembno. Ko pa za nalašč kaj vrže iz krožnika ji zelo strogo povem, da se to ne dela, saj otroci od 1 leta naprej vse razumejo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2011 13:47:58   
lana38
Naš je začel sam jesti šele po 3. letu. Prej sem si pač morala vzeti čas in ga hraniti. Šele kasneje je pokazal interes, da bi jedel sam. Zdaj pa ni več problema.user posted image

lana38

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2011 14:45:54   
aprilčica07
Ne bom glih vzpodbudna user posted image  naš ta velik je začel jest sam, ko je šel v vrtec, pri  dopolnjenih 3 letih. Prej ni blo govora, ma ni hotel niti provat. Pa smo provali marsikašno finto, pa ni vžgalo.

Tamala je pa bolj pridna, pri skoraj 2 letih je že zeloo lepo sama. In hoče sama  jst za razliko od bratca, ki se še zdaj rad  pošlepa user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2011 14:53:22   
uškinamama
http://otroska-trgovina.blogspot.com/2011/03/otroski-jedilni-pribor-bager.html

mogoče bo kateremu malčku v vzpodbude.

Ne ni reklama. user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2011 14:59:55   
Katy78
Naš je bil/je tudi bolj trd oreh za to. Njemu se je enostavno vedno tako mudilo jesti, da se je začel jokat, če mu ni nekdo pomagal. Šele tam okoli leta in pol (mogoče malo prej) je začel sam jesti z žlico, kasneje pa tudi z vilico. Je pa tako, da ga trenutno izmenično pazita obe babici in onidve ga še vedno radi "popedenata" kar se tiče tega in mu pomagata, jaz sem pa bolj "neusmiljena". user posted image V bistvu je tako, da če je na mizi nekaj, kar ima rad, bo brez problema sam jedel, če pa mu ne diši preveč, se pa pusti popedenat. Ampak septembra gre pa v vrtec in tam bo moral vedno sam, če ne bo pa lačen - saj hitro skapirajo kako in kaj. user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?