|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slovenska mama
31.7.2011 12:14:36   
Nocturama
Članek Mihe Mazzinija, ki mi je dal misliti:
http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2011/06/mazzini_slovenska_mama.aspx

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slovenska mama
31.7.2011 12:27:04   
Felicita
še kontra pogled: http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2010/07/mazzini_mamini_sincki.aspx

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Nocturama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2011 12:44:49   
Kerensa*
Edino, kar pozabijo omeniti pri teh 40-letnikih, ki še vedno živijo "s starši", je to, da v več kot polovici primerov to niso samski 40-letniki, ki živijo v istem stanovanju, kakor najmanj eden od staršev, temveč so to zaposleni in poročeni 40-letniki z npr. po dvema otrokoma, ki skupaj s svojo ženo živijo v hiši staršev, a v ločenih prostorih. Strogo statistično gledano tako dva odrasla, zaposlena 40-letnika (mož in žena) živita pri starših, ko pa dejansko pogledaš, pa ugotoviš, da sta v bistvu popolnoma samostojna (čustveno, materialno, itd.), samo naša preljuba Slovenija jima pač tudi ob povprečni plači in izobrazbi ne omogoča nakupa lastne nepremičnine, saj je le ta krepko predraga za njun žep (novogradnja, kakšen km stran od mene, 3-sobno in 2-etažno stanovanje z večjim balkonom stane z DDV-jem vred nekaj čez 400.000€, pa za moje pojme ni luksuzno).

Zakaj je torej statistično toliko 40-letnikov "pri starših"? Simpl k pasulj - ker so stanovanja predraga. End of the story.

Če bi odšteli vse zgoraj omenjene, bi ostala kakšna četrtina.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2011 13:38:29   
jakipaki83
Se podpišem pod Keransko. Mi živimo pri njegovih doma, ampak ločeno. Položnice na pol, svoj vhod, svoje kosilo, nikoli ne predvidevam, da ima tašča kar čas paziti na otroke... Za hišo žal ni denarja, v stanovanje v blok si ne želimo. ZAto varčujemo in živimo, kjer pač živimo.

Glede vedno trpeče cankarjanske slovenske mame. Se strinjam, da je takih mam veliko in da je to obupno. Ena od njih je tudi moja tašča (moja mama HB ne, ker bi znorela). Ampak imeti tako mamo ni izbira otroka. In je tudi zanj težko (no, nekaterim je najbrž všeč).  Težko je pa ženski, ki prav uživa v em, da se "žrtvuje za otroke" dopovedati, da naj že enkrat neha. In da naj, če že sama izbere "žrtvovanje", potem  vsaj ne stoka, kako ji je hudo in kako gara za otroke, ki ji ne vračajo. Ker v takem sadomazohizmu vsaka prava cankarjanka uživa. Njene žrtve pa velikokrat ne.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2011 14:15:20   
ZARA
Misel gospoda Mihe z linka:

Ženske so dragocene, saj jim dozori eno samo jajčece v luninem mesecu; spermijev je pa povsod dovolj in nobene škode ni, če jih kakšna milijarda pogine, z lastnikom vred.

user posted image user posted image user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2011 17:59:53   
HHH
IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83

Glede vedno trpeče cankarjanske slovenske mame. Se strinjam, da je takih mam veliko in da je to obupno. Ena od njih je tudi moja tašča (moja mama HB ne, ker bi znorela). Ampak imeti tako mamo ni izbira otroka. In je tudi zanj težko (no, nekaterim je najbrž všeč).  Težko je pa ženski, ki prav uživa v em, da se "žrtvuje za otroke" dopovedati, da naj že enkrat neha. In da naj, če že sama izbere "žrtvovanje", potem  vsaj ne stoka, kako ji je hudo in kako gara za otroke, ki ji ne vračajo. Ker v takem sadomazohizmu vsaka prava cankarjanka uživa. Njene žrtve pa velikokrat ne.

Yes! Kako boleče pa to drži!!
Kot da imava isto taščo.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2011 20:00:44   
polnost
IZVIRNO SPOROČILO: HHH

[Yes! Kako boleče pa to drži!!
Kot da imava isto taščo.

Še bolj boleče pa je, če to mama. user posted image user posted image  Ampak tako pač je, nič se da pomagati...sem pač nabolj hudoben, nehvažen otrok na svetu in to samo zato ker po 30. letu ne dovolim več da vodi moje življenje.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.8.2011 0:24:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu polnost)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2011 1:14:58   
liliana
Mene so vedno fascinirali ti ameriški miti o srečni družini in srečnih penzionistih (če so zdravi seveda)........ter o super stilu življenja......

Ameriški družinski mit je opisuje srečo nekako tako: predmestna hišica (da je "kartonska" in da njena izolacija ne stane 30.000 EUR ni pomemben podatek) z zelo urejenim vrtom in lepim dovozom...osebni avto, nasmejana mož in žena, dva ali trije otroci......to je vidno v vseh filmih, nadaljevankah, reklamah......in američani se počutijo izgleda zelo udobno, če se enačijo s temi liki.....

Stil življenja Američank......kot dojenček v svoji svoji sobi že od prihoda iz porodnišnice....srednja šola, super lepa poroka, 2-3 otroci, po koncu srednje šole zadnjega otroka zaposlitev ameriške matere, prej se posveča družini, plačevanje davkov in seveda veliko varčevanje za penzijo.....v penziji najem avtodoma in potovanje po Ameriki z njim (ostali svet itak ne obstaja).....vmes pa, ko otroci odrastejo, enkrat na leto božično kosilo za vso družino (ali pa večerja za zahvalni dan)....drugače pa živi vsak svoje življenje, eden mimo eden drugega.....in vprašaš 19 letnega američana, koliko je stara njegova mati, pa ti ne zna odgovoriti.......družina pa je tako opevana na vsakem koraku......

In ko tako ameriško mater vprašaš karkoli je odgovor vedno "Great.".....ker, če bi povedala, da pogreša otroke, da bi jim z veseljem zlikakala kako majco, da bi rada vnuke večkrat popestovala in kaj podarila, da bi rajši preživela čas z otroci kot potovala z avtodomom.....takrat bi že bil mit o super družinskem slogu in sreči porušen.......tako pa je vedno vse super.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 1.8.2011 1:16:10 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

sindarin

Kaj je vaša najbolj pogosta prva odločitev pri nakupu igrače?

izberem igračo (48%)

določim okvirno ceno (24%)

izberem trgovino in potem poiščem igračo (15%)

drugo (14%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!