Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:13:53
|
|
|
|
Nika v službi
|
Pa ne mi rečt, da babice obiskujejo 6-mesečnega dojenčka in mu gledajo zobe oz. dlesni? Jaz pa pravim, da imamo strokovnjake, ki se spoznajo na specifiko. Ne more vsak zdravnik ali babica soditi in presojati stomatoloških zadev. Osebno se mi zdi taka praksa prav fajn - kot starš si še pravočasno opozorjen na stvari, na katere mogoče ne bi bil tako pozoren.
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:23:42
|
|
|
|
Leela
|
Pri nas na notranjskem te čudno gledajo, če hočeš pripeljat otroka pred 3-tjim letom k zobarju. nam je pa babica v materinski šoli razlagala o negi zob do šole ( ). No tista babica, ki je potem na obiske prišla ni nič gledala.
|
|
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:26:12
|
|
|
|
Nika v službi
|
Pri 1 mesecu tudi nimaš česa posebnega videt v dojenčkovih ustecih. Očitno pa so prakse različne, od kraja do kraja, od ZD do ZD. Kar, milo rečeno, kaže na neurejenost države. Na Švedskem imajo to poštimano.
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:43:27
|
|
|
|
Leela
|
Saj je prišla tudi pri 6m in pošteno povedano tudi če ne bi. Prvi sin je šel pri 3 letih k zobarju zaradi zobobola in potem je hodil vsak mesec, da so mu zobe zavarovali, ker so slabe kvalitete (so malo rumeni zaradi dekalciziranja in bi se mu prehitro uničili). Drugi sin pa pri dveh letih še ni videl zobarja. 0509d očitno je tvoja tamala že preveč pretrpela zaradi tega zoba in preprosto ne prenese več šarjenja po zobeh. Obljubi ji, da je to zadnji poseg (na tem zobu) in da potem dobi darilo, nekaj kar si želi.
|
|
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:44:26
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Pa ne mi rečt, da babice obiskujejo 6-mesečnega dojenčka in mu gledajo zobe oz. dlesni? ne. ti greš tja na sistematski pregled in cepljenje. švedski sistem je precej drugačen od našega. tam ne vidiš ginekologa, če nisi bolan. vse preglede in brise ter celo nosečnot, porod IN sistematske pri dojenčkih, delajo babice (ki imajo btw veliko bolj kompleksen program izobraževanja kot naše babice). 1x na vsake kvatre uleti not še pediater da počekira extra, drugače pa vse one rihtajo. tam so babice carice.
< Sporočilo je popravil mateyka -- 21.7.2011 14:48:55 >
|
|
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 14:46:47
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Na Švedskem imajo to poštimano. you bet`ya baby
|
|
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 15:31:58
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Na Švedskem imajo to poštimano. you bet`ya baby Skandinavski model(i) - pa ne zgolj zdravstva - so mi itak že precej všečni, čeprav npr. v Stockholmu ne bi mogla živeti. Čeprav je krasno mesto. Ampak mnogo preveč teme oz. polteme in preveč vse striktno (beri parkiranje), nobene improvizacije kot npr. na jugu. Glede na mojo mentaliteto in temperament bi na severu težko shajala. Že poslovno potrebujem ogromno samokontrole.
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 21.7.2011 20:25:36
|
|
|
|
mateyka
|
Nika, ne veš kaj govoriš - Stockholm, haha, malo morgen pa tema. moj mož (in posledično mi) je iz Norrbotten province, tam kjer je Božiček doma in laponci in severni jeleni v golažu in za sankami - tam je tema.. Stockholm - I wish.. mogoče čez kake par let, vsaj tak je plan. prvo gremo pa medvede gret. smo pa živeli eno leto pri severnem povratniku. no, to je pa še hujš od "navadnega" severa nekak tako - navaden sever je Luleå (spodaj), severni povratnik je pa tam kjer rabiš čebeljo opravo, da greš ven in loviš ribe:
|
|
|
|
RE: strah pred puljenjem zoba 22.7.2011 13:30:53
|
|
|
|
Nika v službi
|
Mateyka, v Stockholmu sem bila vedno v zimskem času, januar, februar in vedno je bilo tako, da je bila tema, ko sem zjutraj odhaja iz hotela (torej okoli 8:00, 9:00)in enako je bilo, ko sem odhaja s sejmišča ali s sestankov popoldan. Enkrat smo šli vmes ven na kosilo okrog 14:00 in je bil mrak. Zame je to tema non-stop. Je bilo pa po drugi strani romantično - povsod lučke, pa čiste ceste in pločniki, takrat sem prvič izvedela, da so ogrevane.... O, lepi spomini.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?