scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Kako naj pomagam svoji hčerki, da bi vzljubila vrtec? Sicer nikol ni kej preveč rada hodila (še najboljš je blo prejšnje leto, ko jo je imel njen najljubši vzgojitelj), sam to, kar je pa zdej, je pa groza...vsak dan joka, ko jo oddam, vsak dan zvečer mi pravi, da ona jutri ne bi šla v vrtec, itd... Letos je zamenjala vrtec (ni blo druge izbire), vzgojiteljice in večino sovrtičkarjev, tako da jo po eni strani razumem...in komej se je mal navadla, so pršle počitnice in zdej je spet vsa razštelana... A ima katera kej izkušenj s tem...kako naj ji pomagam, da ji bo lažje? Se mi zdi, da mi jo je blo lažje zjutraj oddat ob uvajanjuv vrtec (prvo leto) kot pa zdej... A mislite, da jo s tem, ko jo včasih pustim doma (če imam možnost), še bolj zmedem in ji je potem še težje? Hvala za vsa mnenja... Pomoje je res najboljša rešitev, kot je napisala Mateyka, pogovor. Da zveš, kaj ji vrtec tako zelo ni všeč. Kar se pa tega tiče, da je včasih doma, je pa tako ... če se ti odločiš kak dan prej, da bo ostala doma, potem je to ok. Če pa tamala zjutraj joče, da ne bi šla, pa ti rečeš, ok, pa ostani doma, pa ni ok. Ker to potem vodi do še več joka (ker bo mogoče spet lahko doma), pa taki otroci, ki jim uspeva takole izsilit take stvari, so ponavadi v vrtcu precej zmedeni. Je pa poleti težko za tiste otroke, ki težko prenašajo spremembe ... vzgojiteljice se menjajo, skupine se združujejo, ni kakih vodenih aktivnosti ... to zna biti res težko, če ne maraš sprememb, tako da jo poleti kar brez slabe vesti imej čimveč doma (če pač lahko). No, sicer poletja ni več veliko pa vseeno