Poka
|
Prva stvar, ki te jo bom vprašala,a se ti zavedaš, da je tvoja DOLŽNOST, da takega delodajalca prijaviš inšpekciji? Kar se dogaja, se ne bi smelo dogajat, a vam niso dovolj vse zgodbice, ki jih vidite v medijih in vam iz prve roke povem, da so še hujše kot dejansko kažejo??? Halo, pa obstaja tudi zakonodaja, ki jo sploh kot vodilni moraš poznat, kjer so zapisane določene pravice delavcev, na osnovi katerih jih lahko v primeru kršitev tožiš - ampak očitno kamu pa sploh mar v tej državi, itak vsi vemo,da je nepravna. Ampak enkrat se bo moralo končat in ker sva z mojim lastnika podjetja, tudi upam, da se bo kamlu kaj naredilo, ker v takem okolju, neprimernem za pošteno poslovanje, se enostavno ne da več delat. Ti tudi povem, kaj želijo naredit - jasno kot beli dan - hočejo najt eno naivno osebo, ki se bo pustila izkoristit in če gre za kako gradbeno podjetje v razsulu, imaš velike šanse, da ti bodo kot vodilnemu še kaj podtaknili. Če sprejmeš službo, ki je itak ne moreš, ker nimaš rešitve, kam z otrokom, si jim itak že dala znak, da lahko s tabo pometajo kolikor hočejo. Podobno so hoteli naredit z mojim v enem večjih gradbenih podjetij,ki je zdaj že propadlo Bilo je prav strašljivo, na kakšen način, ampak moj si je prišel gor in službe ni sprejel. Vse je bilo v strogi tajnosti. Potem so ga pustili pri miru, ker so videli, da ni naiven. Našli so nekega drugega osla, ki so mu zadevo podtaknili, zadeva je prišla v medije in človek ima probleme. Verjemi mi, da nočeš tega doživet, s tako stvarjo si lahko uničiš življenje, od tega pa ne boš imela nič, ker verjemi, da je plen že pobran. Če je res kako tako podjetje, vezano na ta sektor, mi lahko pišeš na ZS, pa ti mogoče povem. Poznam bolj kot ne vse na tem področju. Da se tudi preverit podjetje, če poznaš kakega računovodjo, ki ima dostop do podatkov o psolovanju, sam včasih določene stvari niso zanesljive. Vsekakor bi jaz to naredila, če kandidiraš za vodilno delovno mesto te stvari itak moraš poznat, ampak tudi če je vse idealno, je verjetnost, da se opečeš.
|