snorlax
|
Punce, jaz vam pa iz svojih izkušenj povem, da je večji problem težo obdržat, kot pa shujšat. Shujšala sem že enkrat 25 in drugič 30 kg in vse dobila nazaj. To pa zato, ker sem po hujšanju mislila, aha, zdaj sem pa šlank, pa lahko vse jem. Napaka! Če hočeš ostati vitek, moraš spremeniti prehranjevalne navade za celo življenje. Zato zdaj prvič poskušam s to 30 D dieto, ker mi je fino to, da lahko ješ vse. Pri prejšnjih dietah (obe sta bili pod zdravniškim nadzorom), sem morala črtati vse ogljikove hidrate in ravno teh se mi je potem najbolj luštalo. Res je, da na ta način hujšaš s svetlobno hitrostjo 2 kg na teden ali pa še več, samo to je na kratek rok. Veliko je tudi v metabolizmu. Moj mož npr. poje vsaj 3x več kot jaz, rad ima mastno hrano, ki je jaz ne maram, pa je celo življenje suh. Vse kar poje, sproti pokuri, če se pa slučajno malce zredi, par dni malo manj je in je spet isti. Pa še nekaj bi rada rekla v zvezi z debelostjo. Punce, ki ste vitke in nimate preveč problemov z ohranjanjem svoje teže, ne obsojajte debelih ljudi. Kajti mi te poglede čutimo in bolijo. Res je, da je vsak kriv, koliko kg nosi na sebi, ampak za prekomerno težo se često skrivajo drugi, bolj resni problemi, ki pa jih marsikateri skrivajo (-mo), tako da se obdamo s plaščem lažne varnosti. Upam, da nam bo vsem uspelo! L.p. :metulj:
|