|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:03:26   
afrika
Zadnjih 14 dni našega najmlajšega muči prebava (zaprtost, trdo blato v kroglicah, pa še to ne odvaja vsak dan, kot poprej), pa me zanima vaše mnenje, kaj od naštetega, kar je, bi lahko povzročalo težave (morda po vaših izkušnjah):

SADJE: jabolko, banana, hruška, melona, marelica, breskev, malina

ZELENJAVA: korenček, bučke, blitva, krompir, cvetača, brokoli, peteršilj

RIŽ in RIŽEVA ŽITNA KAŠICA

PIJAČA: razni sokovi, čaji, voda

+ DOJENJE

Danes se dobila inf., da je verjetno kriv riž. Pa banano in korenček zaenkrat umakniti iz jedilnika. Prosim svetujte, kaj bi še po vašem odpisala in kaj pripisala, da se zadeva uredi (sladke kamilice, čez noč v vodi namočena suha sliva, prestan donat....nič ni pomagalo).

HVALA:) za vsako idejo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:20:12   
štimana
Afrika,
večino stvari si že itaq sama poskušala. Probaj mogoče še frišno iztisnjen sok iz jabolk ali pa res zelo sladke kamilice.
Tudi mi smo imeli težave z rižem, ampak mi se ne dojimo. Je bilo pa krivo tudi korenje, banana in zvečer riž, tako da si je božček vse rito natrgal.

Držim pesti, da bo čim prej v redu. Dio

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:26:02   
afrika
Oj štimana... kako to misliš "rito natrgal":zmeden2:?

A dobesedno?

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:32:37   
Anonimen
Jogurt in nektarino mu daj noter, pa vse skupaj malo segrej v mikrovalovki, da bo toplo, ne hladno. Pri nas to naredi svoje, da že ropota oz. vre pri ritki kar v času hranjenja.:)

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:36:41   
afrika
Vau, a res:)? Hvala Blacky, take recepte "nucam"! Jutri zjutraj takoj poskusim. Upam, da bo tudi pri nas grmelo.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 21:48:30   
Anonimen
Upam, da res. Javi mi, me prav zanima. Še vedno pa mu lahko daš ful ful sladkano vodo, da se kar vleče (v lekarni kupiš sladkor v prahu - laktoza) in to na tešče navsezgodaj. To pa nam je priporočala pediatrinja, vendar takrat še nismo bili na gosti hrani.;) Pa je po 6 urah le kakal.

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 22:08:57   
viv_
afrika:

mi imamo prepovedano (iz seznama) banano, korenje, riž... to zapira. Probaj čim več svežega sadja. Jabolko mora bit sveže, če je naribano in že rjavo potem tudi zapira. Pije naj čim več, predvsem sadne sokove.

lp

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 22:51:32   
tily
Pozdravljena

Mi imamo tudi težave z našim 6 mesečnikom, ki pa jih odpravimo takole:
čez noč namočene 3 suhe slive, ki jih zjutraj zmiksam in zmešam z tisto vodo in mu dam jesti- (skoraj piti, ker je tekoče), na tešče.
V nekaj urah je že pridelek v plenici (sprva trdo, sledi pa mehko blato)

Pij tudi ti bebi čaj ali pa čaj pri dojenju. To tudi nam pomaga.

Upam, da se bo kmalu uredilo:)

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   zaprtost...trdo blato
18.8.2005 23:25:56   
BaniT
Pomaga (vsaj pri nas je) sveže grozdje. To mi je včeraj svetovala pediatrinja. 4 jagode olupi, odstrani košičke in pretlači, ter ponudi. Naša je bila zelo navdušena in je kar hitro prišla pošiljka:)-

Pri nas sta bila kriva banana in riž

Danes sem ji naredila pa še en dober miks: sveža hruška, 4 jagode belega grozdja in ena suha figa. V roku pol ure je že "pridišalo"

LP, Bani

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 0:42:11   
ma19teja
Oj, kako sem vesela tele debate. Jaz koza sem bila pa prepričana, da je našega 6,5 mesečnika zaprl aptamil 2.
Namreč pri 4,5 mesecih je prišla patronažna na obisk in mi svetovala naj mu začnem dodajati A2 namesto A1, poleg dojena. Prehod naj bi bil pol A1/pol A2, zvečer in zjutraj pa malo riževe kašice zraven. Malčka je tako zabilo, da cel teden ni kakal. Nič ni kaj dosti pomagalo, ne masaža trebuška, krčenje nogic, zelo sladke kamelice, kompot iz suhih sliv... Kupila sem tudi Comformil 2 in ga mešala z A1, pa nama ni nič kaj pomagalo, ker sem smotka dodajala riževo kašico. Niti na kraj pameti mi ni prišlo, da bi ga lahko riž zaprl.

Pomagalo je grozdje in suhe fige. (kot pri Bani) Naš je bil zelo, zelo navdušen nad obojim, pa še res je bila hitro pošiljka kakice.

Hvala vsem za moje "razsvetljenje".:ups:

Noč,

Mateja

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 7:41:27   
Tasika
Ma punce ve ste zlate:bravo::bravo::bravo:, sem ravno hotla vprašat kaj bi bil vzrok za precej trdo blato mojega Lukca. Ni še kriza:((, ampak je pa že kar hudo. Pa tudi papcamo riževo kašico zvečer. Grem takoj skuhat kamilice, še preden se zbudi.
Meni pa :kava:, ha ha...

Lp

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 9:24:13   
afrika
Res tisočkrat hvala za vse predloge:). Jaz jih bom kar vse po vrsti uporabila (seveda ne naenkrat:)-).

No, Blacky, tvoj recept smo ravnokar poskusili. Le namesto nektarine (ker je nimam doma) sem dala breskvo. V času hranjenja je mali sicer jamral in se napenjal (pa dobro mu je bilo... prvič je poskusil jogurt:bravo:), zdaj pa zatišje... upam, da pred nevihto. Čakam........čakam..................

Vidim, da nismo edini s to težavo in verjetno je res riž:hudicek: prvi na spisku, ki ga moramo zaenkrat vsi črtati iz jedilnika. Popoldanski rižek v zelenjavi ni problem črtati. Kaj pa je najbolje dajati zvečer namesto riževe kašice? Mi smo jo zdaj nadomestili s polnozrnatimi žitaricami (malemu je ravno tako zelo všeč). Upam, da bo ta večerjica ok, saj vsebuje občutno več balastnih snovi, ki so več kot zdrave, sploh v naših primerih, saj vzpodbujajo delovanje črevesja in pospešujejo prebavljanje.

Čarobni recepti pa so še vedno dobrodošli.....hvala

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 10:13:04   
asso
Mi smo ta problem rešili s kahlico.
Ko se je prvič fajn napenjala za kakat in je prišla ven samo "ščinka":)- sem po nasvetu iz RR-a jo posedla na kahlico in se je lepo pokakala.
Od tistega dne imamo vsak dan pred previjanjem na seznamu kahlo in nimamo več problemov z zaprtjem in kakanjem:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Tako, da jaz to priporočam, pa še manj problemov s pravnjem pokakane rite je in več suhe rite s bolj suhimi plenicami.

Lp asso

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 10:29:52   
Anonimen
Enako kot asso (po njenem nasvetu) - in ne boste verjeli - že en mesec kakamo v kahlico (sicer ne vsak dan, vsak drugi pa). In ni šanse, da kako drugače - :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 10:44:09   
afrika
ASSO, RAHO... ne me hecat... kahlica??? A že?

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: za vajine srčke.
Bomo tudi mi poskusili, samo jo moramo najprej nabaviti.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 12:28:02   
Anonimen
:rozica::rozica::rozica:Tudi jaz sem najprej mislila, da me asso heca, ampak, ko ni šlo več nikakor drugače... Sem poslušala tudi njen nasvet - in glej ga zlomka... Prav je imela!!! Najlepše hvala asso :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 12:30:59   
asso
Že, že. In glede, da ima tvoj že 7 mesecev lahko brez problemov poiskusiš, nimaš kaj izgubiti. Če se ne bo strinjal s kahlico boš premestila na kasneje.
Mi imamo kahlico iz Ariela Baby OK in se mi zdi nekako med najboljšimi.
Pri nas res lula in kaka noter, seveda tudi v pleničko, ampak...

Poiskusi in sporoči kako je šlo.

Najbolje je, da ga daš gor, ko vidiš, da se napenja za kakat in boš videla...

Lp asso

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   zaprtost...trdo blato
19.8.2005 16:52:13   
Anonimen
Afrikaaaaa, a že kaj smrdi pri vas??:)-:)-

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   zaprtost...trdo blato
20.8.2005 22:08:33   
afrika
Blaky...
Mahhhhh.... nič ni bilo potem z nevihto. Se je uspelo le par trdih lorbekov ven prebit, pa danes enako. Čeprav pridno poizkušam vaše rececte. Upam na bolje. Pa kahlice še nimamo. V pon. gremo v nabavo! Sem šla kupit tudi laktozo, pa mi je farmacevtka rekla, da naj dajem kar v tekočino (kar pač pije) v smislu sladila, da zadeva ureja prebavo in mehča blato, v gosti različici pa mi je odsvetovala. Kakšno razmerje pa je tebi svetovala pediatrinja?

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   zaprtost...trdo blato
20.8.2005 23:20:10   
Anonimen
Nam je rekla v 1 dcl vode 2 mali žlički laktoze. Pa malo segret vodo, da je mlačna.

Upam, da bo pri vas kmalu ful smrdelo in da boste do kolen v dr.....:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   zaprtost...trdo blato
21.8.2005 8:12:14   
afrika
Hvala za čokoladne želje :)-:)-:)- in da misliš na nas:)!

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?