|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razgovor za zaposlitev
24.6.2011 10:59:18   
lotkla
Pozdravljeni,

po doooolgem času sem dobila vabilo na razgovor. Pred 14 dnevi sem poslala prošnjo za delovno mesto (knjigovodje,) za katero pa absolutno nimam nikakršnih izkušenj, a me to delo zanima (sem to navedla v prošnji). Sem res presenečena, da me sploh vabijo. Ponavadi so taka mesta že tako in tako zasedena. Vez nimam nobenih in tudi priporočil me ni nihče.
Vse kar sem napisala v prošnji je resnično, nič nisem "nakladala". Edina stvar, ki je nisem navedla je to, da imam enga otroka in da živim v izvenzakonski zvezi.

1. Zanima me ali je to zelo narobe?

2. Ker sem večkrat pesimist in se mi dozdeva da te službe pa jaz itak ne morem dobiti, bi vseeno rada naredila   dober vtis. Kako?

3. Kadar sem imela kakšen razgovor, sme vedno najpre dala roko in se predstavila, ter po koncu zopet dala roko in se zahvalila za čas, ki so si ga vzeli zame. Ali se to še dela oz.spodobi?

4. Na določena vprašanja  že nekako vem kako bom odgovorila, bojim pa se če me bodo vprašali (kar sicer praviloma ne smejo) če mislim imeti še kakšnega otroka? Res da že tri leta delava na tem in da so trenutno možnosti za zanositev nekoliko zmanjšane, ampak valda da ga hočem imeti. Ne morem kar rečt, ja veste jeseni me čaka samo ena laparoskopija, potem pa bomo videli. Kakšen odgovor se vam zdi tukaj primeren, da te takoj ne odpikajo?

5. Glede na to, da gre za javno ustanovo, se za plačno ne morem pogajat. Ampak v primerjavi z zdajšnjo službo slabša ne more biti + to da je delavnik tam enoizmenski od pon. do pet.( sedaj pa delam na 2 izmeni + tri sobote cel dan, ena fre, potem pride tudi občasno še kakšna nedelja, ki pa je edini dan da smo kot družina skupaj, saj sva z mojim stalno na kontra izmeno in se praktično med tednom skoraj ne vidiva).
Če me vprašajo koliko pričakujem in rečem da 900 - 1000 bruto, ali je to realno?

Za kakoršenkoli odgovor, pa tudi nasvet vam bom zelo hvaležna. Razgovor pa imam 30.6. in bi se do takrat res rada dobro pripravila.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razgovor za zaposlitev
24.6.2011 12:27:23   
DragonLady
Vidim in berem, da si zelo resnicoljubna...pohvalno! Ampak po mojem mnenju mogoče malce preveč za svoje dobro...ne mi zamerit, prosim. Sploh veš, kakšno prekleto srečo imaš, da si sploh dobila vabilo na razgovor? Jaz sem od cca 300 prošenj dobila mogoče 30 negativnih odgovorov in 2 vabili na razgovor, vse ostalo niso niti poslali ničesar, ne pozitivnega ne negativnega odgovora...pa še to so imeli razgovore samo zaradi zavoda za zaposlovanje (ker so pač morali povabiti na razgovor tudi kandidate, ki jih je napotil zavod za zaposlovanje).

Pusti sedaj moralo in pojdi na razgovor kot zmagovalka, psihično se prepričaj, da je to to.
Če te vprašajo, ali imaš otroka, jim pač povej (čeprav je že samo postavljanje tega vprašanja nezakonito), sigurno te bodo tudi vprašali, če imaš varstvo v primeru bolezni (mene to vsakič vprašajo)...povej jim, da imaš super babico in dedka, ki ti lahko otroka kadarkoli čuvata. Bojijo se namreč, da boš skozi na bolniški zaradi otroka...vsaj pri meni je bilo tako. V glavnem, prikaži se kot idealna kandidatka...kar verjamem, da si, le njih je treba prepričati v to...user posted image

Če oziroma ko dobiš pogodbo v podpis, si pa tako ali tako zmagala...le eno stvar bi ti povedala, če smem...glede na to, da načrtujeta s tvojim otroka, bi bilo mogoče smiselno malce počakati z zanositvijo, da dobiš zaposlitev za nedoločen čas. Razen, če te preganja EMŠO, je želja po otroku velika in nimata težav s preživljanjem družine s samo eno plačo. Midva z mojim težko preživiva z dvema plačama (je pa res, da so zelo zelo nizke, dejansko minimalne)...nisem nikomur fauš in vam privoščim res vso srečo tako z zanositvijo, z zdravjem, kot z zaposlitvijo.

Karkoli se odločiš, se odloči na podlagi tvoje in partnerjeve odločitve in želje, ne pa nas tu na ringaraji. Vse prevečkrat se namreč najdejo primerki, ki iz lastne frustracije in faušarije brez razloga lajajo po forumih, svetujejo pa tak nič pametnega.

Srečno na razgovoru!user posted image

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2011 13:38:16   
enkratna
Najprej super za razgovor! Si naredila vtis s ponudbo, čeprav nimaš delovnih izkušenj (sama sem nekoč tudi izbirala kandidate in vem, da mi nikoli niso bile samo izkušnje pomembne!).

1. Ne, ni narobe. Lahko pa - za mirno vest - to omeniš na razgovoru, ko/če te bodo spraševali o prostem času, hobijih...
To je za delodajalca popolnoma nepomemben podatek - vsaj za zaposlitev na določeno delovno mesto. To postane pomembno šele, ko se organizira Dedek Mraz v firmi :)))

2. Name si že zdaj, s tem postom naredila vtis. Če boš tako pristna na razgovoru, potem nimaš kaj skrbeti.

3. Tudi sama to počnem, naj je zastarelo ali ne. Pristen stik s človekom je pomemben (in sodi v kategorijo "narediti vtis" - vsaj meni).

4. Sama sem nekoč bila tako na razgovoru iskrena. Prvega otroka sem dobila 8 let kasneje (!!!).  Vsi vemo, da te zakonsko potencialni delodajalec tega ne sme vprašati. A če te že bo, potem hm... Ne vem. Mogoče bi bilo tukaj primerno reči le "že imam enega krasnega otročka, ki se mu veliko posvečam". S tem ne rečeš ne ne, ne ja. Če ti bi pa še naprej postavljali podvprašanja, so pa res bizgeci :)

5. Glede plače jaz nikoli ne rečem željene cifre. Moj odgovor je vedno "prepričana sem, da mi boste glede na vašo sistematizacijo in pričakovanja ponudili primerno plačo". Je pa res, da sem na zadnjem razgovoru na koncu tega stavka dodala še "trenutno imam na tem in tem delovnem mestu toliko in toliko". (je pa res, da sem bila v poziciji, da so me želeli"). Če ti ta stavek ni povšeči lahko npr. rečeš, da si informirana, da se plače knjigovodij začetnikov v javnih ustanovah gibljejo od-do (če si res o tem informirana)... pri plači je vedno odvisno od tega, kdo si želi bolj zasedbo delovnega mesta: ti ali tvoj potencialni delodajalec, ker ti to daje pogajalsko (ne)moč. To, da si začetnica oz. brez tovrstnih izkušenj, ti avtomatično znižuje plačo (no, vsaj to se v bankah počne).

Sama imam do služb vedno tak odnos, da če mi zasedba nekega delovnega mesta veliko pomeni, potem sprejmem ponudbo (plačo) kot mi jo ponudijo. Ker vem, da sem dobra in zanesljiva in da bom upravičila kmalu napredovanje, nagrade... Zame je "nižja" plača tudi t.i. investicija v mojo dodano vrednost. Brez teh delovnih izkušenj (da me nekdo zaposli kot začetnico na neko pomembnejše delovno mesto) ne bi bila danes tako vsestranska, kot sem.

Srečno na razgovoru - jaz sem te že zaposlila ;)

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2011 21:38:27   
lotkla
DragonLady nič ti ne zamerim. Tudi jaz sem poslala ogromno prošenj (sploh jih ne štejem več). Večinoma sem dobila zavrnjeno po 2 ali 3 mesecih, ali pa sploh nič, kaj še le da bi prišla do kakšnega razgovora. Spraševala prijatelje, znance če vedo za kakšno službo. Zato sem toliko bolj presenečena, da sem dobila vabilo.

Enkratna: iz tvojih ust v božja ušesa.

Hvala obema za odgovor, super sta.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?