|
RE: Privat varstvo, kako začeti? 18.10.2011 8:53:13
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Hope, za tvoj zadnji del posta bi samo napisala, da se načeloma ne strinjam. Najtežje je čuvati svoje otroke, bratce. Ok, to se sliši zdaj malo hudo. Hočem povedati, da gre zaradi čustev veliko več energije " varstvo" kot če čuvaš kakšnega drugega otroka. Jaz sem zadnjič čuvala 2 moja + 2 sosedova (različni sosedje). In moram povedati, da so se otroci tako lepo igrali skupaj, poslušali, da sem jim komot naredila kosilo. Še moja dva sta bila tiho . Nekak jim je lažje (otrokom) in tudi nam Tak, da ne dvomim, da bi bilo v 8 urah, kaj manj kvalitetno opravljeno delo. Gospodinji lahko, ko otroka spita. Skupa pa tudi lahko vmes. Saj otroka ne bosta zdržala, da bi se nekdo z njima ukvarjal 8 ur. Prosto pa tudi morajo imeti. To jaz dobro vem. Vsaka mama je lahko sposobna počuvat, skuhat, pospravt, ap še marsikaj drugega naredit. Ampak je mama je mama, od nje noben ne pričakuje, da bo vzgajala po nekem urniku, ki ga drugi določi, da bo kuhala in pospravljala, kar ti drugi naloži. Ko imaš slab dan in bolj naporen, boš pa skuhal kaj na izi, otroku kdaj daš tudi risanko ali vsuješ igrač ena tla, ap se zamoti, ti pa kaj narediš. Če nimaš časa, bo pospravljanje tudi počakalo. Drugo je tudi ali ti čuvaš svoje in sosedove otroke 1 dan ali 1x na teden ali pa vsak dan po 8+ ur- verjemi, da potem tudi sosedovi otroci ratajo kot bratci in naveličani eni drugega. In tudi pravim, da si vsak razlaga kakovost, zahtevnost... po svoje. Ne veš ne kolk zahtevna sta, kaj sploh to pomeni zahteven in kaj se vse pričakuje od te varuške. Pa nekdo bo naredil z levo roko vse to, drugemu se bo zmešalo- saj obstajajo že tu na RR super mame, ki zmorejo vse otroke spedenat, skuhat, pospravt, v službo hodit in take manj super, ko imajo pomoč gospodinje, tašče, mame.... In take, ko se zgražajo nad vrtcem in vzgojiteljicami, ker je otrok prišel z malo buško domov ali s tujimi štunfi, pa bi zato najraje izpisale svoje zaklade iz vrtca in take ko jih nič ne moti v ta istem vrtcu
|
|
|