|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jest sama
16.6.2011 20:22:39   
šimca
Še en nasvet rabim. Že od rojstva smo imeli problem s hranjenjem pri naši lumpi. In tudi pri uvajanju goste hrane komaj smo zadovoljivo lovili spodnjo mejo pri teži. Za vsako žlico smo se prigovarjali z njo. Zdaj pa je nastal problem, ker je stara 2 leti in jo še vedno hranimo, da kaj poje. Sama da v usta samo 1 žlico (dobesedno eno žlico) in to je to. Če jo hranim, potem še poje par žlic. Ne vem kako naj jo pripravim do tega, da bo jedla sama. Ko sem se nazadnje odločila, da ne popustim predno ne bo jedla sama (v smislu, če bo lačna bo že jedla) je shujšala 2kg. Zdaj si pa tako ne upam več vztrajat. Imate kakšen nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jest sama
17.6.2011 10:01:59   
Petka09
A hodi v vrtec?

Po navadi vrtec naredi čudeže, ker otroci gledajo en drugega, iščejo vzornike, se ravnajo drug po drugem.

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.6.2011 12:52:33   
šimca
Ne, ne hodi še v vrtec, Vrtec mi je še edino upanje. Gre jeseni. Pa sem si nekako želela, da bi do takrat "že" sama jedla. Pa ne kaže dobro.user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.6.2011 12:57:10   
Petka09
O ja, se bo tam naučila, če vam prej ne rata...
Kaj pa če ji kupiš kak zanimiv jedilni pribor, da ima svojo viličko, žličko? Svoj krožnik?
Pri nas je čudeže delal Hello Kitty krožnik user posted image  - sem rekla, da mora tako dolgo jest, da bo vidla Kitty spodaj na dnu (za takrat, ko bi tut ona samo eno žlico pojedla in šla od mize) - in je res palilo, da je tolikokrat dala v usta, da je pol vesela zaklicala: Kittyyyy!!! user posted image , ko jo je zagledala na dnu.

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2011 13:11:13   
lana38
Nekateri otroci pač nimajo ineteresa za hrano. Jaz sem večjega hranila še, ko je začel hoditi v šolo zjutraj. Manjši pa je zdaj star 3 in pol, pa šele dobra 2 meseca sam je, prej ga tudi ni zanimalo. Tako da pri 2. letih sploh ni panike, če še noče sama jesti. Otroci niso zloženi v nek okvir, da bi pri vseh veljalo vse enako. Eni prej, drugi kasneje. Meni se ne zdi nek problem, če mu pač jaz dajem žlice v usta. Važno, da otrok sploh kaj poje.
Če bo lačna, bo že jedla. To sploh ne pali pri otrocih. Ponavadi nimajo časa za hrano, kadar se igrajo. Včasih smo bili na kakem pikniku ali RD, pa je tavečji pri starosti okrog 9 let, prišel ves lačen domov. Tam je bilo pa hrane in vsega polno.
LP

< Sporočilo je popravil lana38 -- 17.6.2011 13:14:33 >

lana38

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2011 13:37:02   
KaOs
Ma ja pa sej se hecate....DA otroka hraniš še preden gre v šolo...uuuuhhhhh

Noče, seveda noče, če pa ji je lažje, da ji nekdo prinese hrano k ustom in se ne rabi sama martat, pa še pozornost tako vleče..

Sama imam sinčka, ki že od 15 mesca je sam. Nardili smo tako, da smo mu prvo pustili, da se je mal "igral" z žličko, potem pa smo ga nahranili mi. Tako je vedno jedel vsaj z enim od naju in naju pričel posnemati, da smo ga rabili vedno manj dohranjevati. Vse skupi ni trajalo niti 1 mesec, tako, da je sam jedel kot napisano pri 15 mesecih dovolj za en obrok.

No,pa da ne boste tole vzele kot napad...otroci so bolj brithtni kot pa jih očitno ve jemljete...popolnoma sposobni so sami jesti, pri tej starosti (2 leti), še več - vedo tudi, da če ne bodo jedli, jih boste ve nahranile....joj, joj, joj.

Nikakor pa se ne strinjam z LANA38, da otroci nimajo interesa za hrano!!! Imajo, samo vse skupi mora biti zanimivo za njih, ne samo dejstvo, da pač ne bodo lačni. Mislim, da je Petka09 izbrala čudovito taktiko!!!

Najlepši dnevi mojega življenja-09.07.09 in 01.01.11!!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2011 12:42:40   
krtekxx
Nikakor pa se ne strinjam z LANA38, da otroci nimajo interesa za hrano!!!

O, jaz se pa še kako strinjam z Lano38. Mi imamo eno (od treh), ki nima velikega interesa za hrano - razen za kako čokoladico ali bombonček in se, da pač ni koščena (suhica je itak), malce pomatramo, da je - jo hranimo, pripravljamo tudi za oči prijetne obroke, jo podkupujemo (ko boš pojedla boš dobila bona...), ji dovolimo jesti pred TV,.... Načeloma naj to ne bi delali, ampak eni otroci so res trmasti za hranjenje in jim hrana zares ne pomeni veliko, jih ne privlači in niti niso pogosto lačni.
Za vrtec se ne sekiraj: vzgojiteljice dobro obvladajo te novince in na začetku pomagajo...potem pa večina otrok sama je.

(odgovor članu KaOs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 22:44:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2011 22:54:51   
Doll
user posted image Za večino ne velja da vrtec dela čudeže. je ravno nasprotni . v vrtcu v bistvu nič ne pojedo . Ko boste šli v vrtec povej vzgojiteljicam kaj je na stvari. Mogoče pa skupaj najdete rešitev

< Sporočilo je popravil Doll -- 20.6.2011 22:55:36 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2011 23:41:06   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

Nikakor pa se ne strinjam z LANA38, da otroci nimajo interesa za hrano!!!

O, jaz se pa še kako strinjam z Lano38. Mi imamo eno (od treh), ki nima velikega interesa za hrano - razen za kako čokoladico ali bombonček in se, da pač ni koščena (suhica je itak), malce pomatramo, da je - jo hranimo, pripravljamo tudi za oči prijetne obroke, jo podkupujemo (ko boš pojedla boš dobila bona...), ji dovolimo jesti pred TV,.... Načeloma naj to ne bi delali, ampak eni otroci so res trmasti za hranjenje in jim hrana zares ne pomeni veliko, jih ne privlači in niti niso pogosto lačni.
Za vrtec se ne sekiraj: vzgojiteljice dobro obvladajo te novince in na začetku pomagajo...potem pa večina otrok sama je.

Joj, same napake, za moje pojme!

Poglej, mi imamo doma dve, ki znata biti taka požeruha, da debelo gledaš (sami jesta od prvega rojstnega dne približno), a moramo vsake toliko časa udariti po mizi glede hranjenja. Štiriletnica včasih ni prav nič lačna, če mora nositi juho sama v usta, sploh kako zelenjavno. Zadnjič je rekla, da je ne bo jedla, potem se je slinila k moji žlici, jah je že lažje, če se samo nosi v usta. Za piko na i pa se je s palačinkami, ki jih obožuje, tako afnala, da si je prislužila kazen. Dveletnica pa je mojstrica oponašanja sestrice seveda.

Torej: brez muje se še čevelj ne obuje.
Udarite po mizi in od otroka zahtevajte, da se potrudi pri hranjenju sam, ne pa da mu vse k riti, oprostite - v usta prinesete. Ne prosite otroka, naj je, ne puščajte mu, saj bo jedel, ko bo lačen, recite, da jeste vsi in bo tudi on.

Veste, naši štiriletnici zna v vrtcu zmanjkati časa, da bi se pri kosilu najedla, mi je vzgojiteljica povedala.

In seveda, podkupovanje s sladkarijo, uhuhu. Lahko rečete, da kosilu sledi sladica, ki si jo je treba prislužiti, mora pa biti pametno izbrana, ne pa: boš dobila bona. Pri nas rečemo: če ne boš lepo jedla (torej tudi packanje odpade), pri atu (dedku) tudi ne bo sladoleda.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2011 6:56:09   
lana38
Ja, moj tavečji ne bi pojedel cel dan nič, če ga takrat ne bi hranila. Pa tudi v vrtcu je žal tako, da večina otrok, ki nimajo interesa za hrano pridejo čisto "zaglajeni" domov. Ker jih tam nihče ne hrani, pač sedijo ob hrani in mešajo ipd. Jaz sem se pač potrudila, da je otrok bil sit. Veliko več truda sem vložila v to, kot če bi jedel sam. To je pa res. Vidim zdaj pri drugem, ki ga zanima, da je sam. otroci niso vsi isti. Tiste, ki vam otrok sam je, nimate predstave, kako je, če noče jesti. To, da udariš po mizi, prav nič ne pomaga, če ne čuti lakote. Niso vsi enaki. Imam samo 2 otroka, pa sta kot noč in dan različna. Meni ni bilo nikoli težko, če sem več truda vložila v to, da je bil otrok sit.
Danes je večji star že 14 let. Odličen v šoli, med nadarjenimi učenci. Hodi na državna tekmovanja, osvaja priznanja, trenira plavanje in dobiva tudi medalje. Prav nič mu ne manjka, čeprav sem ga včasih hranila zjutraj, tudi ko je že hodil v prvi razred. Verjetno je celo dosti boljši od drugih, ki so pri 2 letih jedli sami, ker so pač bili samostojni. Danes pa jih vidiš cele dneve na ulici in spadajo med problematične primere, jih poznam osebno. Samostojnost je lahko včasih tudi nevarna. Pa da ne bo zamere, ne mislim, da bodo tudi vaši otroci takšni, ker zdaj jedo sami pri 2 letih. Samo pokazati sem hotela, da mu nisem nič slabega naredila s tem, ker sem mu pač dala kako žlico več v usta, kot bi bilo treba po "merilih" razvoja.
LP

< Sporočilo je popravil lana38 -- 21.6.2011 7:02:59 >

lana38

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2011 7:08:38   
krtekxx
Se kar podpišem pod to, kar je Lana napisala. Mi imamo 3 - prva dva sta pri 1 letu imela po dobrih 12 kg in niso bili obroki nikoli problem. Če kdaj kaj tečnarita okoli hrane jima mirne duše rečem, da pa ne bosta jedla. Ta mala je pa pri 1 letu imela 8 kg, pri 9 mesecih je njena pediatrinja predlagala, da ji začnemo stvari sladkat (npr kašice, razne grese...), da ji rahlo posolimo...Enim otrokom v resnici ni mar za hrano...vendar po moje tega ne veš, dokler takega otroka sam nimaš.
Šimca, pri nas v vrtcu naši punčki, če npr. nekega obroka noče, priskrbijo kruh (tega skoraj vedno še kar rada je) ali pa ji dajo več tiste stvari, za katero vidijo, da jih poje. V bistvu imajo zelo veliko posluha za take tegobe.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.6.2011 12:50:36   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: šimca

Ne, ne hodi še v vrtec, Vrtec mi je še edino upanje. Gre jeseni. Pa sem si nekako želela, da bi do takrat "že" sama jedla. Pa ne kaže dobro.user posted image

Mi mamo enak problem. Star 2 leti in ga se vedno pitamo. Pa ne zato, ker bi nehotu jest, ampak zato, ker ga  tok vse zanima, da enostavno nima casa jest, ker ma mravljince v riti in ne more sedet 5 minutuser posted image  Da v usta ar zlic sam in potem gas naprej, razen ce ga futras in ga vrzes na finto da se s poganjalcem vozi okrog mize in vsakic ko pride okol dobi se eno zlico v ustauser posted image  Tud mi gremo jeseni v vrtec in mam upanje da ga bojo tam zdresirali kokr je treba...

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2011 17:20:08   
picola1
Sama sem mnenja, da pri polni mizi še nihče ni umrl od lakote...Po moje je že res, da eni otroci ne čutijo tolk lakote, kakor drugi, zagotovo pa jo čutijo! Pa mi ja ne bo nobeden reku, da bo otrok tri dni brez hrane, ne da bi čutil lakoto, no...
Gina bi znala prav super napisat na to temo...siljenje s hrano, podkupovanje in ne vem kaj še vse...to v otroku vzbuja samo še dodaten odpor do hrane. Čist normalen odziv. Kot da bi vas nekdo silil jest, če niste lačne. Vsak dan. Večkrat na dan...Plus to, da je pozornost na njih, ko se tak cirkus zganja za vsako žlico...
Meni je tok grozno za mizo pri tašči, ko je njihov vnuk tam...(od svakinje mali) Pa to je skos neko pregovarjanje pa prošnje, grožnje, itd...Meni je prav mučno, ker sem zraven vsa nervozna...Nisem navajena od doma, da bi se za vsako žlico delal cel cirkus...Poleg vsega je star skoraj 7 let in ga še vedno velikokrat hranijo...on pa tačas gleda tv... Ok, zdej ne vem, kako je drugje...sam tukej pri svakinji na drugih področjih ni čist nič drugače kot pri hranjenju...(povsod eno samo pregovarjanje, grožnje, prošenje, manjka pa odločnosti in postavljanja meja) Torej če bi se to dogajalo samo pri hranjenju, mogoče še ne bi blo tok grozno...sam se mi zdi, da če tukej ne znaš postavit meje, da ti postavljanje meja dela probleme tut drugje...Moje mnenje...

IZVIRNO SPOROČILO: šimca

Ne vem kako naj jo pripravim do tega, da bo jedla sama. Ko sem se nazadnje odločila, da ne popustim predno ne bo jedla sama (v smislu, če bo lačna bo že jedla) je shujšala 2kg. Zdaj si pa tako ne upam več vztrajat. Imate kakšen nasvet?

Mislim, da je petka dala fajn izhodišče...Poleg tega menim, da je za začetek treba naredit ozračje za mizo sproščeno. Ona čuti pritisk še preden se usede...Postavi ji krožnik na mizo in ji reci, da če želi, lahko je, če pa ne pa ne bo nič hudega...Da jo hranila več ne boš, morda ji boš pomagala zadnjih par žličk, če bo hotela...Ukini prigrizke-čips, smoki, piškote...vse vmesne obroke. Vsaj do takrat, dokler ne bo začela normalno jest. Mogoče zarad prigrizkov ne čuti lakote. Sam naj to ne bo kazen, ampak ji pač razloži, da je za njeno zdravje pomembno, da je dobro, zdravo hrano...in da lahko zboli, če bo jedla tako malo...(vse na lep način).
Jaz vem, da pri naši pali tut to, da se hecamo...Npr. da ji korenček reče, če gre lahko v njen želodček...Ali pa da s smešnim glasom reče medvedek ali njena trenutna najljubša igrača, da bosta jedla skupaj, eno žličko ona, eno on...Ali kaj podobnega...
Predvsem pa je ne sili več s hrano, ker se ji ravno zaradi tega upira.
Mogoče bo res shujšala spet kako kilo, dve...sam slej ko prej bo začela sama jest...mogoče bo rabila par mesecev, da bo ugotovila, da je več ne silite...
Pričakuj pa tut to in predvsem se sprijazni, da je tvoj otrok pač najbrž med tistimi, ki ne potrebujejo toliko hrane. Verjemi mi, da otrokovo telo ve, kdaj mora vnesti hranila, da bo preživelo...(drugače verjemi mi, ne bi ljudje prilezli iz jame, ampak bi tam notr tut pomrli)

IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Ponavadi nimajo časa za hrano, kadar se igrajo. Včasih smo bili na kakem pikniku ali RD, pa je tavečji pri starosti okrog 9 let, prišel ves lačen domov. Tam je bilo pa hrane in vsega polno.

Ampak, saj se ne igrajo ves božji dan...Torej slej ko prej že ugotovijo, da so lačni...

Tako da pri 2. letih sploh ni panike, če še noče sama jesti. Otroci niso zloženi v nek okvir, da bi pri vseh veljalo vse enako. Eni prej, drugi kasneje.

S tem se pa strinjam...

In ja...nimam otroka, ki ne bi hotel jesti, torej je to samo moje mnenje, ki sem si ga ustvarila na podlagi opazovanj okolice, na podlagi kake prebrane knjige in na podlagi pogovorov z mamicami...
Zatorej je čist možno da se motim, sam če bi imela neješčega otroka, bi UPAM, da ravnala tako  in upam, da me ne bi strah pred tem, da mi otrok preveč shira, preveč ohromil in bi mi razum čist odpovedal...

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.6.2011 22:11:57   
picola1
Našla še eno podobno temo...:

http://www.ringaraja.net/forum/m_5701655/mpage_2/key_/tm.htm

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.6.2011 22:56:23   
pelin
Danes je večji star že 14 let. Odličen v šoli, med nadarjenimi učenci. Hodi na državna tekmovanja, osvaja priznanja, trenira plavanje in dobiva tudi medalje. Prav nič mu ne manjka, čeprav sem ga včasih hranila zjutraj, tudi ko je že hodil v prvi razred. Verjetno je celo dosti boljši od drugih, ki so pri 2 letih jedli sami, ker so pač bili samostojni. Danes pa jih vidiš cele dneve na ulici in spadajo med problematične primere, jih poznam osebno. Samostojnost je lahko včasih tudi nevarna.

user posted image user posted image jooj kako si pa eni oči mažete...človek kar ne bi verjel, če ne bi  prebral...Vsak otrok je pri dveh letih sposoben sam jesti in pika...Sposoben pravim...seveda, pa ne je, če je bolj izbirčne sorte in če mu en daje v usta kot bi bil jukebox...Po možnosti še tekate za njim po sobi z žlico...žal že videno in smo vsi prisotno skoraj dol popadali...Pa tista bučnica, da otroci nimajo časa jesti...seveda na raznih piknikih in podobnih druženjih jim je bolj pomembna druščina kot hrana, vendar to ne more veljati doma...obrok naj bi bil ritual nekako tako  kot spanje in podobne zadeve...lahko je tudi čisto prijetno druženje ob mizi s hrano...definitivni pa ne moreš pričakovati, da bo otrok kazal velik interes za hrano ob prižgani televiziji, računalniku, ali pa če ga siliš s hrano sredi najbolj zanimive igre...Lana škoda si lagati...ti na umeten način delaš otroka prizadetega in nesamostojnega in niti pod razno ni boljši kot njegovi vrstniki, če si ga še kot šolarčka hranila...Pogosto naletim na take starše, ki dobesedno dušijo otrokov razvoj...kot bi podzavestno želeli imeti otroka ves čas pod kontrolo oz. kot bi želeli, da bi bil vedno odvisen od njih...In žal ob takih starših tudi vrtec ne dela čudežev, ampak je tam pač  red, ki otroku nekako omogoča da postane bolj samostojen, česar pač v domačem okolju ni mogel razviti  ...Tam nihče ne more skakati za takimi velikimi otroki in jih hraniti , če imaš v skupini še veliko  mlajše in motorično manj sposobne otroke...Pravim ne moreš in hkrati nočeš, kajti otroka, ki je normalno telesno razvit in motorično sposoben, niti pod razno ne bom hranila....sploh pa ne dneve in tedne...mesece...Če   pričakujete od vzgojiteljic, da bodo podpirale otrokovo lenobo in vaše zgrešeno ravnanje, je bolje da je otrok doma... Za božjo voljo, ne delajte otrok retardiranih, če to v resnici niso...

< Sporočilo je popravil pelin -- 23.6.2011 23:10:29 >

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.6.2011 23:25:55   
pelin
Šimca...tako kot pravi Petka...čim več motivatorjev v obliki zanimivega pribora, posode, zanimivo pripravljene hrane...poskusi deklico vključiti pri pripravi hrane v smislu da ti "pomaga"...otroci namreč hrano, ki jo pomagajo pripraviti  najraje jedo...kakšna knjigica na temo prehrane ( jih je na tone), porabi jo, da ti pomaga pripraviti mizo, mogoče prižgeš svečko in jo lahko vpihne, ko dovolj poje, skupaj izberete kaj boste tisti dan kuhali, poiščeš zgled zanjo v osebi, ki jo občuduje in ji je draga, v smislu "vidiš Tinček pa zato tako fino vozi kolo, ker sam je..."...takšne in podobne motivacijske zadevščine ponavadi pomagajo otrokom s slabšim apetitom ali pa tistim, ki so bolj lene sorte pri prehrani...Nikakor pa deklice ne pitaj  v nedogled...S tem ji delaš slabo uslugo, ker bo reva boga, kadar te ne bo zraven in bo čakala, da bo namesto nje v njena usta nosil žlico nekdo drug...In večja bo, manj možnosti bo imela, da bo to namesto nje počel nekdo drug...

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.6.2011 14:06:06   
rozilu
Še moje mnenje, sicer ne preveč kompetentno, ker naša pupa (20 mesecev) NIMA problemov s hranjenjem, je prav lepo zalita punčka. Ampak nekaj časa se mi je zdelo, da ne bo nikoli znala in hotela sama jesti, zdaj pa vse obvlada...

1. Med obrokom in medtem ko pripravljam hrano ona sedi v stolčku za mizo in ne more pobegnit (sej niti noče user posted image ) npr. se igrat (če ne more počakat, ji dam kako knjigico). Pri zajtrku vedno dobi najprej sadje - tako smo vsi v družini navajeni - ki ga sama pogloda, ali ji ga pa narežem (itak ga obožuje)... ko pridem s kruhom, sadja že ni več. Če ji ne gre, ji pomagam, če noče, sklepam, da ni lačna in ne silimo. Ko je obrok torej sedimo za mizo in jemo. Pa nisem nek diktator, ampak je tako navajena že od nekdaj in tudi midva jeva za mizo (na kavču samo zvečer, ko sem preveč crknjena, da bi sedela za mizo in seveda mala ne vidi user posted image ).... tekanja naokoli in pitanja nisem nikoli marala (na žalost je taka praksa pri babici).

2. Ko ji žlica pa vilica še nista šle... sem ji pač dajala stvari v koščkih in je jedla z roko. Stvari so letele naokoli, po njej, stolčku in po tleh, ampak ne zanalašč... zato nisem komplicirala (še zdej je pri nekateri "težji hrani" tako). Sem ugotovila, da dostikrat noče jest, ker ji pač ne gre - tudi kaj gostejšega, npr. gres), pa sem jo jaz pitala. No, maja me ni bilo 8 dni in je bila tudi v oskrbi pri moji mami... ko sem prišla nazaj je z žlico jedla juho user posted image . Pač pustila jo je... in ko je mala ugotovila, da ji gre, ji je bilo ful zabavno....

Torej če strnem: verjamem, da tvoja punčka zna sama jest, samo mogoče so okoliščine take, da jo to ne zanima. Ko je obrok sedimo za mizo in ne počnemo drugih stvari, niti TV ni kul. Če ni navdušena nad vso hrano ji daj stvari, ki so dobre, zdrave in bolj kalorične (npr. banane, drugo sadje - mogoče zanimivo narezano, za kosilo kaka zanimivo oblikovana pašta s fino omako - take oblike da jo lahko je tudi z roko...; na gres ji npr. potreseš kakav in potem naj poje vsaj vrhnji del s kakavom...). Ja, finte pač :P Če res pali zabavno oblikovana hrana je v Odprti kuhinji (od Nedela) nekaj zanimovih receptov, nekaj je tudi v Veliki paparici... No, pa dober tek. user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?