picola1
|
Sama sem mnenja, da pri polni mizi še nihče ni umrl od lakote...Po moje je že res, da eni otroci ne čutijo tolk lakote, kakor drugi, zagotovo pa jo čutijo! Pa mi ja ne bo nobeden reku, da bo otrok tri dni brez hrane, ne da bi čutil lakoto, no... Gina bi znala prav super napisat na to temo...siljenje s hrano, podkupovanje in ne vem kaj še vse...to v otroku vzbuja samo še dodaten odpor do hrane. Čist normalen odziv. Kot da bi vas nekdo silil jest, če niste lačne. Vsak dan. Večkrat na dan...Plus to, da je pozornost na njih, ko se tak cirkus zganja za vsako žlico... Meni je tok grozno za mizo pri tašči, ko je njihov vnuk tam...(od svakinje mali) Pa to je skos neko pregovarjanje pa prošnje, grožnje, itd...Meni je prav mučno, ker sem zraven vsa nervozna...Nisem navajena od doma, da bi se za vsako žlico delal cel cirkus...Poleg vsega je star skoraj 7 let in ga še vedno velikokrat hranijo...on pa tačas gleda tv... Ok, zdej ne vem, kako je drugje...sam tukej pri svakinji na drugih področjih ni čist nič drugače kot pri hranjenju...(povsod eno samo pregovarjanje, grožnje, prošenje, manjka pa odločnosti in postavljanja meja) Torej če bi se to dogajalo samo pri hranjenju, mogoče še ne bi blo tok grozno...sam se mi zdi, da če tukej ne znaš postavit meje, da ti postavljanje meja dela probleme tut drugje...Moje mnenje... IZVIRNO SPOROČILO: šimca Ne vem kako naj jo pripravim do tega, da bo jedla sama. Ko sem se nazadnje odločila, da ne popustim predno ne bo jedla sama (v smislu, če bo lačna bo že jedla) je shujšala 2kg. Zdaj si pa tako ne upam več vztrajat. Imate kakšen nasvet? Mislim, da je petka dala fajn izhodišče...Poleg tega menim, da je za začetek treba naredit ozračje za mizo sproščeno. Ona čuti pritisk še preden se usede...Postavi ji krožnik na mizo in ji reci, da če želi, lahko je, če pa ne pa ne bo nič hudega...Da jo hranila več ne boš, morda ji boš pomagala zadnjih par žličk, če bo hotela...Ukini prigrizke-čips, smoki, piškote...vse vmesne obroke. Vsaj do takrat, dokler ne bo začela normalno jest. Mogoče zarad prigrizkov ne čuti lakote. Sam naj to ne bo kazen, ampak ji pač razloži, da je za njeno zdravje pomembno, da je dobro, zdravo hrano...in da lahko zboli, če bo jedla tako malo...(vse na lep način). Jaz vem, da pri naši pali tut to, da se hecamo...Npr. da ji korenček reče, če gre lahko v njen želodček...Ali pa da s smešnim glasom reče medvedek ali njena trenutna najljubša igrača, da bosta jedla skupaj, eno žličko ona, eno on...Ali kaj podobnega... Predvsem pa je ne sili več s hrano, ker se ji ravno zaradi tega upira. Mogoče bo res shujšala spet kako kilo, dve...sam slej ko prej bo začela sama jest...mogoče bo rabila par mesecev, da bo ugotovila, da je več ne silite... Pričakuj pa tut to in predvsem se sprijazni, da je tvoj otrok pač najbrž med tistimi, ki ne potrebujejo toliko hrane. Verjemi mi, da otrokovo telo ve, kdaj mora vnesti hranila, da bo preživelo...(drugače verjemi mi, ne bi ljudje prilezli iz jame, ampak bi tam notr tut pomrli) IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Ponavadi nimajo časa za hrano, kadar se igrajo. Včasih smo bili na kakem pikniku ali RD, pa je tavečji pri starosti okrog 9 let, prišel ves lačen domov. Tam je bilo pa hrane in vsega polno. Ampak, saj se ne igrajo ves božji dan...Torej slej ko prej že ugotovijo, da so lačni... IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Tako da pri 2. letih sploh ni panike, če še noče sama jesti. Otroci niso zloženi v nek okvir, da bi pri vseh veljalo vse enako. Eni prej, drugi kasneje. S tem se pa strinjam... In ja...nimam otroka, ki ne bi hotel jesti, torej je to samo moje mnenje, ki sem si ga ustvarila na podlagi opazovanj okolice, na podlagi kake prebrane knjige in na podlagi pogovorov z mamicami... Zatorej je čist možno da se motim, sam če bi imela neješčega otroka, bi UPAM, da ravnala tako in upam, da me ne bi strah pred tem, da mi otrok preveč shira, preveč ohromil in bi mi razum čist odpovedal...