pedenped
|
jaz imam še ne 7 mesecev starega fantka. nekje okrog 2.meseca so mi povedali, da so se spremenile smernice uvajanja goste hrane, vendar se jaz nanje pri uvajanju nisem opirala. za kakšno idejo sem vprašala sorodnici, ki imata 2 leti stari punčki, potem pa ravnala po svoje, tako kot se je meni zdelo prav. v posvetovalnici pri 4m, nama je rekla pediatrinja, da okrog 5m lahko začneva uvajati GH, a zato, ker je bila mnenja, da mu bo samo moje mleko premalo-mali je grozen jedec in posledično tak štrukelček;) res sem začela okrog 5m uvajati, tudi zato, ker je že nekaj časa kazal zanimanje za GH, a sem vse skupej malo zavlačevala. mali je v štartu jedel kot ta velik, nobenih problemov z alergijami na določeno hrano,...začela sva z zelenjavo (doma kuhana in večinoma tudi pridelana), nato pa počasi še malo sadja (tu se malo zmrdušuje mali in doma pripravljene noče, bom poskušala zdj z marelicami in breskvami oz. ostalim sezonskim sadjem). smo imeli pa vmes krizo s prebavo in takrat ni hotel odpreti ust niti se dojiti. po parih kakanjih pa se je umirilo, a jaz sem ga nekaj dni samo dojila. edina stvar, kjer sem upoštevala smernice, je bil gluten, ki sem ga uvajala en teden pred dopolnjenim 6m. trenutno sva nadomestila dva obroka-en sadni in en mesno-zelenjavni (čeprav meso mu niti ne gre), a če mu ne paše jesti GH in se hoče dojiti, nič ne kompliciram ampak ga pristavim. tako ali tako se bo kmalu nehal dojiti, že teh 7m je minilo kot blisk hitro. opazovat je treba otroka in mu dati tisto kar mu v tistem trenutku paše. lp
|