Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 14.6.2011 11:09:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Če imaš s.p. ti nobena banka nebo odobrila kredita tebi kot fizični osebi ... tebi kot s.p.-jevcu pa ... za moje pojme ni logike
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 14.6.2011 13:27:46
|
|
|
|
zmajaz
|
To je malo preveč splošno vprašanje - kaj se najbolj splača je odvisno od številnih dejavnikov, sploh od tega, s čim bi se sploh rada ukvarjala. T.i. "Popoldanska obrt" pa se v resnici od "navadnega" s.p.-ja razlikuje samo od tega, da jo to oblika S.p.-ja, kjer plačuješ samo pavšalne prispevke, ker imaš drugače prispevke že plačane iz naslova delovnega razmerja - kar pomeni, da je predpogoj, da si zaposlen za polni delovni čas.
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 14.6.2011 13:38:08
|
|
|
|
liliana
|
Če nimaš 7.500 EUR, ti ostane samo s.p. ali "popoldanska obrt"......
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 14.6.2011 16:11:25
|
|
|
|
Čebel@
|
odprla bom trgovsko podjetje,bolj natančno internetno prodajo se katera spozna kako je s popoldansko dejavnostjo?-imam redno službo pri popoldanski dejavnosti je samo s.p., d.o.o. pa ne?
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 14.6.2011 19:52:25
|
|
|
|
orhideja75
|
če si redno zaposlena, potem je najbolje odprt popoldansko obrt oz. sej zdej imenuje dopolnilna dejavnost. in plačuješ samo pavšalne prispevke ... če rabiš karkoli v zvezi s tem, me lahko kontaktiraš na zs. imam tudi računovodski servis, če te bo zanimalo kaj v zvezi z vodenjem in podobnimi stvarmi. svetujem brezplačno
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 22.6.2011 12:46:32
|
|
|
|
Čebel@
|
orhideja hvala za ponudbo še imam vprašanja -kaj vse rabim za odprtje popoldanske obrti? -je lahko nosilec firme npr. mož,ki nima izobrazbe primerne za prodajo? -koliko pa znašajo pavšalni stroški? -glede na to,da gre za internetno prodajo,so stvari kaj drugačne,kot normalna pota? hvala vam za pomoč
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 23.6.2011 6:19:20
|
|
|
|
Antilopa
|
-kaj vse rabim za odprtje popoldanske obrti? Odvisno za kakšno dejavnost gre... v glavnem nič posebnega... za določene dejavnosti le dokazila o ustrezni izobrazbi. -je lahko nosilec firme npr. mož,ki nima izobrazbe primerne za prodajo? Nosilec dejavnosti mora imeti ustrezno izobrazbo, ki se zahteva za poslovodjo oz. lahko tudi zaposli osebo, ki izpolnjuje pogoje. -koliko pa znašajo pavšalni stroški? Kaj točno misliš s tem? Če prispevke, potem je to trenutno 35,97€. -glede na to,da gre za internetno prodajo,so stvari kaj drugačne,kot normalna pota? Ni tako "strogo" kot za običajno prodajalno. Ni potrebno imeti prodajalne z ustreznim uporabnim dovoljenjem, niti ni potrebno prijavljati obratovalnega časa prodajalne. Morate pa imeti na razpolago skladišče in ustrezen prostor za pakiranje. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo... Sem ravno pri študiranju, pa mi pride ravno prav
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 27.6.2011 19:19:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ orhideja hvala za ponudbo še imam vprašanja -kaj vse rabim za odprtje popoldanske obrti? -je lahko nosilec firme npr. mož,ki nima izobrazbe primerne za prodajo? -koliko pa znašajo pavšalni stroški? -glede na to,da gre za internetno prodajo,so stvari kaj drugačne,kot normalna pota? hvala vam za pomoč Predlagam v branje Zakon o trgovini, Zakon o varovanju potrošnikov (vračilo blaga v primeru internetne prodaje - s tvojega vidika predvsem zaradi dodatnih stroškov), v Zakonu o sodnem registru (ne me držat za besedo, mislim, pa da je ta) piše, kaj moraš imeti na spletni strani (podatke o podjetju, davčna številka, naslov ipd.), Zakon o gospodarskih družbah,... pa še kaj bi se našlo.
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 27.6.2011 19:30:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa - glede na to,da gre za internetno prodajo,so stvari kaj drugačne,kot normalna pota? Ni tako "strogo" kot za običajno prodajalno. Ni potrebno imeti prodajalne z ustreznim uporabnim dovoljenjem, niti ni potrebno prijavljati obratovalnega časa prodajalne. Morate pa imeti na razpolago skladišče in ustrezen prostor za pakiranje. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo... Sem ravno pri študiranju, pa mi pride ravno prav Antilopa, a se po novem zakonu o trgovini (iz leta 2008) obratovalni čas ne določa kakor komu paše? Po prejšnjem je bilo določeno, da mora trgovec obratovalni čas prijaviti na UE, vendar je potem ta člen Ustavno sodišče razveljavilo. Tudi ko sem spraševala na pristojnih uradih, so mi rekli, da tega ni več, da morajo obratovalni čas prijavljati le še gostinci. Ali pa sem napačno razumela, kar si napisala?
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 27.6.2011 19:32:04 >
|
|
|
|
RE: kaj se najbolj splača odpreti? 28.6.2011 20:23:25
|
|
|
|
Antilopa
|
Ja, Ankica, imaš prav. Nisem čist iz trgovskega foha ;) Sem pa preverila in ni treba prijavljati, le držati se je potrebno tistega, kar imaš objavljeno npr. na vhodu.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?