|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim si tretjega sončka
13.6.2011 12:59:43   
Teya D.
Pozdravljene!

Sem mamica dveh majhnih sončkov, starih 3 in 4 leta.
V zadnjem času se je v meni porodila velika želja po še enem družinskem članu.
Vedno sem si želela tri otroke, vendar se mi je želja nekako zdela neizvedljiva, zato sem jo potlačila v sebi in skušala uživati v tem kar imam. Moja sončka sta popolna, tudi partner je, tako kot za marsikatero od vas tukaj verjamem.
Sem študentka, saj sem sklenila, da mi bo pridobljena izobrazba prišla prav. Kljub naporu in vsemu nam uspeva, zmoremo več, če smo skupaj. So vzponi in padci, vendar brez teh ne gre v življenju kolikor vem. Imam še dobro leto do konca študija in še polovico zraven do diplome, vendar...želja po otroku je vsak dan večja. Pravijo, da ko čutiš kaj takšnega je najbolje da imaš, vendar ni tako preprosto. Rada bi dokončala študij, šele potem imela otroka. Zdaj so se začele sanje...Sanje kako rodim in pestujem otroka. Od vsega skupaj se mi že meša. Partner ga bi imel takoj, vendar je tudi on mnenja, da je najbolje počakati, narediti študij do konca in šele potem delati na tem. Najbolj kar me pesti je pa tudi zaposlitev. Nimam namreč redne zaposlitve, saj sem nazadnje ko sem iskala delo obupala, saj sem dobila ogromno priložnosti, za katere pa nisem imela izobrazbe.
Kaj menite tiste, ki imate tri otroke in več?
Kako zmorete? Kako je finančno? Tudi večji avtomobil sledi potem takem a ne? Verjamem, da je perila ogromno, vendar nimam strahov s tem. Tudi zaposlim otroka, ki zelo radi pomagata kar se tiče hišnih opravil. Tudi partnerja morem pohvalit, mi je tukaj in drugje zelo naklonjen.
Hvala za vse odgovore, tako nasvete kot graje user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim si tretjega sončka
13.6.2011 13:23:27   
Anonimen
kjer je volja je tudi pot!
če si otročka oba tako zelo želita, boš zmogla kljub vsemu kar še imaš za postoriti. user posted image drugače pa se vedno najdejo neki izgovori, zakaj še nebi imela in potem se začne želja odlagati in ni več tako močna želja, nakonc ti pa že ni več do tega! Če imaš res močno željo vama bo uspelo!! user posted image user posted image

(odgovor članu Teya D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želim si tretjega sončka
13.6.2011 23:23:20   
Urša
Tudi jaz sem imela podobne pomisleke, potem pa se je kar zgodilo, še danes ne vem kako. user posted image user posted image user posted image  In zdaj imam 3. Čudovito je! user posted image  Malo se čudno sliši, ampak meni je bilo z dvema bolj naporno.

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želim si tretjega sončka
14.6.2011 8:28:03   
Teya D.
Tinymaliny..tudi jaz tako pravim! Stvari, ki jih prelagaš sem in tja, prej ko slej gredo v pozabo ali se spremenijo. Res si želim dokončati šolanje, vsaj to, da mi pade z ramen in se lahko posvetim potem otroku in nosečnosti. Sem bolj trmaste narave in vem da mi slej ko prej uspe doseči kar si zadam, naj bo pot še tako trnova. Želja po sončku je tako močna, ne mine dan brez sanj. Svoja majhna sončka imam rada in bi zanju dala življenje ampak imam občutek, da nekaj manjka. Zadnje čase sem tako 'jokajoče narave', da je dovolj že majhno nestrinjanje in se lahko razjočem. Ne, nisem noseča. Isto je bilo pri prvem otroku. Dr. je rekel, da zaradi težav z jajčniki in ostalimi stvarmi mogoče ne bom mogla imeti otrok. Skoraj se mi je podrl svet, ko sva prvo pikico delala pol leta, do takrat pa ni in ni bilo pozitivno. Vem, nekateri starši se trudijo še dlje in si lahko predstavljam kako je to hudo, kaj šele da traja leta in leta. Druga je prišla nenačrtovano, slabe tri mesece takoj za porodom sem zanosila in zdelo se mi je kot čudež.
O splavu ni bilo govora, bila sem le prestrašena in na veliko sem razmišljala kako bomo zmogli. Danes sta najboljši prijateljici, ne moreta ena brez druge in neznosno se pogrešata, ko se cel dan ne vidita. Imele sta tudi tedne, ko sta vsem razlagale, da bomo imeli bratca. Rekle sta, da ga hočeta ( v vrtcu se namreč igrajo tudi v mlajših skupinah in obožujeta mlajše otroke ), vsi prijatelji so mislili, da smo v pričakovanju user posted image , pa vendar še čakamo.
Urša...kako se je zgodilo? A sta si rekla, če se zgodi se zgodi ali sta malo ponačrtovala? Kaj se je spremenilo od poroda dalje? Vem, finance skočijo, vendar kjer so štirije se po moje tudi peti lahko naje. Sploh pa otrok na začetku ne poje ogromno, največji strošek so plenice, robčki in te zadeve, vsaj koliko nazaj mi seže spomin. user posted image Čakanje me ubija, priznam user posted image . Najraje bi zaščito opustila že danes in čez kak mesec veselo poročala, da sem srečka nosečka.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želim si tretjega sončka
14.6.2011 8:56:57   
pety78
Teya D, glede na to, da imaš partnerja, ki ti je v oporo in tudi v veliko pomoč, jaz ne vidim zadržkov. Do konca študija imaš še dobro leto, kar pomeni, da je potem samo še diploma. Če veš, da bi uspela študij dokončat tudi s trebuščkom, vsaj predavanja in izpite, lahko diplomo malenkost preložiš in jo seveda delaš doma tudi ob dojenčku. Pač malo bolj počasi. user posted image
Jaz bi opustila zaščito, če imaš tabletke, bi res pazila še nekaj mesecev, potem pa brez obremenitev, če bo bo, če ne bo, ne bo. Prišel bo ob pravem času, verjemi. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želim si tretjega sončka
14.6.2011 9:30:15   
Teya D.
Pety78...tudi že v to smer sem razmišljala..letošnje leto gre proti koncu, kmalu, upam, ga bom uspešno zaključila.
A je kaj narobe, če se po tabletkah takoj zanosi? Mislim, da prej kot po enem mesecu sploh ne moreš, nekako tako.
Zelo si želim, tudi moj partner. Postajam prav tečna že s tem in zgolj zaradi tega sem prav slabe volje.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želim si tretjega sončka
14.6.2011 9:58:52   
pety78
Ja ene tri mesece po tabletkah menda ni dober. Je fajn, da se v tem času telo mal popuca, ti pa pridno začni s tefolom, potem pa v akcijo. In ne preveč paničarit okol tega in si preveč želet, ker se zna zgoditi, da psiha naredi svoje.
Raje uživaj dan za dnem, pridno delaj faks in bodi vesela mamica. Tretji bo prišel ob pravem času. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želim si tretjega sončka
14.6.2011 13:40:01   
Urša
Nisva načrtovala, se je malo zalomilo, hehe. Pa smo zdaj ful veseli, da ga imamo, naše malo bitjece. Starejša dva ga imata tako rada in velikokrat se kar vsi skupaj cartamo na veliki postelji. Zaenkrat glede financ še ni tak poskok, to pride kasneje. Kaj naj ti rečem, če si res oba želita, kar v akcijo!user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želim si tretjega sončka
15.6.2011 11:57:00   
Dadi
Če povem svojo izkušnjo.
Tudi sama sem imela dva otročka ko sem bila še študentka-absolventka. Bila sta eden za drugim, noben hudo načrtovan, a oba zaželjena. Z moževe in moje strani.

Potem sem ko je bil mali star eno leto dobila službo-še vedno brez diplome- Vmes sem pisala diplomo (predvsem zvečer in ponoči), pa še potem ko sem bila pol leta doma, brezposelna sem uspela diplomirati. Bila sem zelo vesela, ker sem uresničila tisto kar je bil moj cilj.

Jah pa se je začelo...službe za ndč ne dobim, letos bom stara 31. Zmeraj flikam porodniške, bolniške. Ampak smo si želeli še kakšnega otročka. Tako da imamo zdaj 7 letnico, skoraj 6 letnika in 6 mesečnico.user posted image  

Nič nam ne manjka, delava novo hišo-počasi, jaz pa zdaj v tretje na polno uživam v porodniški. (Vsaj v tretje imam porodniško kot se gre user posted image ) Posvečam se naši štručki, prva dva pa sta zelooo vesela,navdušena. Najstarejša mi velikokrat reče: Mami, hvala ker si rodila Manco.user posted image
Mislim, da je s tem vse povedano.

PS: Pa verjetno bomo meli še kakšnega. Služba pa tudi en dan bo.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želim si tretjega sončka
17.6.2011 13:22:26   
Teya D.
Hvala vsem za lepe nasvete. Zelo si želim, res. Vem, da bi se s tem marsikaj spremenilo in marsikdo se bi obregnil v nas. Naj povem, da sem izgubila mnogo prijateljev, ki to pravzaprav sploh niso bili. Ko sem bila prvič noseča, sem bila dokaj mlada in name so gledali z viška. Ne vem ali je bilo to predvsem lubusumje, ker sem vseeno uspevala na področjih, ki so bili moj cilj da jih dokončam ali pa so se preprosto odločili odstraniti iz mojega življenja. Nič me ne moti, vsak izbere svojo usodo, žal mi je za njih, saj mislim, da bodo kaj takega okusile tudi same, če niso že, saj nekatere imajo zdaj majhne sončke.
Zdi se mi zelo egoistično, da ti nekdo obrne hrbet, ker si se odločil za družinsko življenje. Hvala bogu, da sem imela svoj jaz in hrbtenico in sem šla tudi skozi to. Sem mnenja, da se odraslost ne gleda po letih temveč po tem kako se določena oseba razvije, na kak način razmišlja in kdaj odraste. Četudi imam samo 5 prijateljev, sem vesela da jih imam, saj so to pravi prijatelji, takšni, ki ti pomagajo in stojijo ob strani ko potrebuješ pomoč.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Idealna razlika med sorojenci
jagodka7

Kolikšna je po vašem idealna starostna razlika med sorojenci?

1 leto (11%)

2 leti (45%)

3 leta (29%)

4 leta (7%)

5-8 let (7%)

Več kot 9 let (2%)


Število vseh glasov: 396

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!