pelin
|
Če hoče, naj pa to pokaže: to pokažemo tako, da človeku stojimo ob strani tudi, kadar se nam zdi, da dela narobe. Mu povemo, kaj si mislimo o njegovi odločitvi,potem mu pa pomagamo - v tem je fora ljubezni - da pač lahko računaš na nekoga. če tega ni, ne moreš prisilit. IZVIRNO SPOROČILO: ronja včasih imaš pa pri nekaterih res občutek , da so komaj iz jame prilezli...pa še takrat dvomim, da so se moški do nosečih žensk tako ogabno vedli...Za dejanja, ki jih je kriv tvoj dragi, po moje ni nobene pametne razlage ali razumnega vzroka...Po moje gre tu, seveda poleg pomanjkanja ljubezni, do čisto preproste nečlovečnosti...Gledaš nosečo žensko, ki rine ali dviguje težak tovor, pa se v prepričanju, da je pač za svoje stanje kriva sama, obrneš stran...feeej... Osebno bi ti svetovala, da se malo ozreš nazaj v vajinem razmerju...če je on tako nečloveški ali lahko bi rekla sebičen, potem gotovo ni tak od včeraj...Tisto o jezi in šoku, ker si kljub njegovemu nasprotovanju zanosila, je meni bolj tako-tako. Gotovo je njegova nečlovečnost že večkrat udarila na plano, pa sama tega mogoče nisi opazila...Tudi midva z mojim se večkrat okrog kakšne zadeve ne strinjava in ponavadi jaz trmoglavo gonim svojo...Moj sicer ni navdušen, vendar me vedno podpira če zaradi moje trme potegnem ta kratko. Enkrat sem recimo v službi pozabila neke dokumente in sem jih kao nujno potrebovala doma (po pravici povedano ni bilo tako nujno, vendar sem hotela stvar čim prej rešiti). Zunaj je bil pravi snežni metež, jaz pa sem sredi tega obsedenega stanja hotela v službo, ki je mimogrede od doma oddaljena 30km. Moj me je prepričeval naj ne rinem ven in da bo vse skupaj počakalo,jaz pa ne bi bila jaz, če ne bi trmoglavila po svoje...Pa sem šla...Po poti sem po kakšnih 10 km zaradi divjanja in snega cepnila v kanal in tam lepo obstala...Skesano sem potem klicala mojega, ki je nato prihitel pome...Seveda mi pedagoško predavanje ni ušlo, ampak priznam , da sem si ga zaslužila... Ti in s tabo tudi nerojen otrok, pa si takšnega ravnanja niti pod razno ne zaslužita...Vse noseče ženske bi morale biti deležne še posebne pozornosti in pomoči...Res da pri nosečnosti ne gre za bolezen, gre pa seveda za posebno stanje, kjer je velikokrat brez partnerjeve pomoči in podpore precej težko...
|