|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krema za dvomesečnika
8.6.2011 10:33:11   
funšterc
Naš mali ima suho kožo in potrebujem vlažilno kremo, čimbolj naravno. Zato izbiram med tema dvema in se ne morem odločit. Pri Weledi me moti alkohol na četrtem mestu. Tiste, ki se spoznate na sestavine krem, prosim svetujte. Ali imate še kakšen predlog??

Mleko za dojenčke in otroke - Weleda
voda, mandljevo olje, sezamovo olje, alkohol, glicerin, glicerid maščobne kisline, izvlecek iz cvetov ognjiča, milo čebeljega voska, xanthan, mešanica naravnih eteričnih olj.
Ingredients (INCI):
Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Glyceryl Oleate, Calendula Officinalis Extract, Sodium Beeswax, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*. *from natural essential oils
Buds – krema za novorojenčke
Sestavine: Aloe barbadensis leaf juice*, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, macadamia (macadamia ternifolia oil*, plukenetia volubilis seed oil*, ****litylglucoside, anhydroxylitol, ****litol, parfum/perfume, glyceryl undecylenate, olea europea (olive) leaf extract, lavandula angustifolia (lavender) oil*, cananga odorata (ylang ylang) oil*, pelargonium (geranium) graveolens oil*, rosmarinus officinalis extract, phytuc acid.*sestavine so plod ekološke pridelave, **pridobljeno iz eteričnega olja 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:06:27   
BarbaraO
Kreme so za novorojenčke povsem nepotrebne in obremenjujoče. Raje kupi v lekarni olivno ali mandljevo olje, ki ga po nekaj minutah namakanja dojenčka v kadi dodaš v vodo, malo premešaš, ga s krpico še nekajkrat zmočiš (poliješ) in je koža dovolj naoljena. In pomembno je, da pri suhi koži ne uporabljaš nobenih mil. Mi pri prvi nismo uporabljali pri kopanju ničesar do 3. leta (alergija in posledično suha, občutljiva koža), pa je vedno prijetno dišala. Vso ostalo kozmetiko reklamirajo le korporacije, ki na teh izdelkih enormno služijo.

Odločitev je pa seveda tvoja.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu funšterc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:09:00   
Doll
Za kopanje uporabljajte oljno kopel. Za kremo pa povprašajte v lekarni.Imajo tudi naravne kremeuser posted image

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:18:28   
mate0ja
Meni je tako zdravnica kot dermatologinja odsvetovala mazanje z oljem v primeru suhe kože, saj olje kože ne vlaži ampak jo masti in otežuje dihanje le te. Sprobali smo 1001 kremo, tako na recept kot tudi zelo drage kupljene. Najbolj učinkovita pa je ravno od Walede, ognjičeva http://apoteka-natura.si/weleda-negovalno-mleko-iz-ognjica-p-909.html. Učinkovita je tudi avene cold cream, ki jo dobiš v lekarni. 

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:26:34   
Luni
Oljna kopel Linollafett ter krema sta zakon!!!

_____________________________



(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:30:10   
funšterc
Kremo kupujem po nasvetu pediatrinje, ker ima fantek res suho kožo, zaenkrat mi je predpisala lekarniško. Ne smem ga mazat z mastnimi kremami, ker bo koža bolj suha. Za kopel imam olivno olje. Vem, tudi sama  nasprotujem mazanju dvomesečnika. Naj omenim, da prvega otroka nisem mazala do tretjega leta z ničemer pa ima sedaj suho kožo, ki potrebuje dvakrat dnevno skrbno nego. Zdravnici zaupam, ker je imela pri vseh dermatologih na koncu ona prav.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 11:32:42   
funšterc
Mateja, točno o tem mi je govorila pediatrinja, še dobro, da ima še ena tako mnenje, ker sem že pričakovala spet eno morje protestnih postov user posted image . Na linollafett sem pa pozabila, luni hvala za idejo.

(odgovor članu funšterc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 18:32:44   
PinkyGirl
Jaz sem moji user posted image  zmešala 100% karitejevo maslo in mandljevo olje, sem na enem forumu našla. CCA 50 g masla in dobro žlico olja, ko je bila večja pa še malo eteričnega olja sivke. Super mazljivo, ji ful paše, ker ima tudi bolj suho kožo. Maslo pa dobiš na http://www.mediterranea.si/ jaz sem ga kupila pa na sejmu v Piranu lani poleti, mislim da je vsako 3. soboto user posted image  v mesecu.

(odgovor članu funšterc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krema za dvomesečnika
8.6.2011 19:14:16   
m_o_i
olja za nego koze se VSA nanasajo na VLAZNO KOZO in potem z brisaco samo potapkas, ne zbrises.
z baby oljem (sanosan moder) in s tem postopkom sem jaz svojo suho kozo, ki se mi je dnevno luscila, spremenila v normalno kozouser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu PinkyGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Zobje
Nezy85

Ali bi šle med nosečnostjo(nekje v 8mesecu)na puljenje modrostnega zoba?

da (21%)

ne (79%)


Število vseh glasov: 369

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!