Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian Jaz ti lahko povem našo izkušnjo (januarja letos, Maribor). Smo ga doma lepo pripravili na to, da bo šel na operacijo grla in da bo treba en dan v bolnici prespat. Kaj večjega bavbava pa nismo delali iz tega. Seveda je pri otroku bil prisoten strah, ampak bolj zaradi spanja v bolnici se je meni zdelo No, na koncu smo lepo izpeljali. Smo bili z njim ati in jaz pa še nekaj mesečna sestrica. Smo kar cel dan bili skupaj v bolnici. No, da začnem od začetka Sprejet je bil en dan pred operacijo, vendar smo prosili, če lahko gre domov spat in ga potem zjutraj pripeljemo. Pa ni bilo problema. Edina težava je bila, da je moral biti tešč. Tudi piti ni smel, kar je bilo najhuje. Ampak smo zdržali. Zjutraj smo lepo prišli na oddelek, sine je dobil pižamo in kar hitro po zdravnikovem pregledu je prišla sestra z narkozo. Je hitro delovalo in mali je bil kot totalno pijan ali pa od česa drugega zadet. Se je kar nekaj smehljal in nam nekaj govoril, ampak se mu je jezik tako motlal, da itak ničesar nismo razumeli. In potem so ga tudi že peljali v operacijsko. Čez dobre pol ure je že prišel nazaj in se malo jokal, da ga boli grlo. Pa smo ga hitro pomirili, da naj ne joka, ker bo prej zacelilo. Eno uro potem še ni smel piti, potem je bil pa čisto tastari spet. Nekaj noreti mu seveda še nismo smeli dovoliti, ampak tisto dopoldne so bili kar štirje otroci operirani in so se lepo potem skupaj igrali. Sem pa jaz z malo bila tudi do večera v bolnici, tako da sta potem z atijem samo prespala v bolnici, zjutraj pa sem že prišla po njiju, smo počakali pregled zdravnika in že smo lahko šli domov. V glavnem, vse je lepo steklo in ni nobenih posledic. Straha pred bolnico pa tudi ni. Pač malo je treba otroka pripravit na to, da bo operiran, ampak ga nič strašit. Saj je to za njegovo dobro, mu bo samo pomagalo. In da boš ti ves čas zraven - to je otrokom ponavadi pomembno, da vedo, da niso sami, da jih boš čakal, ko pridejo iz operacijske. Pa veliko "sreče" vam želim. Kot bi opisala našo izkušnjo. Mogoče bi dodala še to, da je na ORL-ju proti pediatriji, soba pravi luksuz, z veliko igralnico in Tv-jem. Sin je sicer dobil svečko, da je postal malo omotičen, samo kake je pa vzganjal...sem se res do solz nasmejala, saj je bil dobesedno zadet in govoril kar nekaj . Ko so ga odpeljali v op sem šla v trgovino in ravno ko sem sedla nazaj na posteljo so sina že pripeljali s tem da je še 2 uri spal in nič jokal. Smo pa morali na op žrelnice zaradi slabšega sluha.
|