|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prevelika, da bi ostala v vrtcu?
7.6.2011 13:58:03   
rumena
Pozdravljeni!

Hčerka je sicer oktobrska, pa smo vseeno dali odlog o šolanju na podlagi mnenja strokovnjaka. Na šoli je teste za ugotavljanje šolske zrelosti opravila zadovoljivo po mnenju šolske socialne delavke. Obvestila iz šole še nismo dobili. Me pa muči nekaj drugega. Je izredno velika, največja v skupini in ne vem kako bi to vplivalo nanjo, če bi še eno leto ostala v skupini. Njeni prijatelji bodo veliko manjši in me skrbi, da bi se počutila nelagodno. Nekaj sedanjih prijateljev bo tudi še eno leto ostalo v vrtcu.
Kaj ve mislite, ali je še katera imela podobne izkušnje?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevelika, da bi ostala v vrtcu?
7.6.2011 15:08:15   
kajalin*
Če je strokovnjak podal mnenje potem ne vem,zakaj bi bil problem,...

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2011 15:18:46   
pety78
Hja, kaj pa vem...Kaj pa vi menite?  Res, da je strokovnjak podal mnenje. Bi bilo isto, če bi mnenje podal še drugi strokovanjak?

Jaz osebno sem bila kar malo nesrečna v prvih letih šolanja, ker sem bila največja od punc. Ampak sta se kasneje še dve potegnili, da smo bile tri, hvala bogu. user posted image

Ampak dvomim, da je pri tvoji takoooo zelo očitna razlika med otroki, recimo za celo glavo, sploh sedaj, ko so še v vrtcu. user posted image

Nimam pametnega nasveta...Jaz mislim, da če je dobro za hči, da ostane v vrtcu, naj ostane še eno leto, pa konc. user posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2011 15:18:49   
hubi
Kakšni so pa vaši zadržki, da bi preložili šolanje?

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2011 16:19:56   
vesna.com
Tudi moja je oktoberska, je šla v šolo, zdaj zaključuje prvi razred. Imela je kar občutne težave z govorom, dve leti sva obiskovali logopeda, pa sem vseeno se odločila za šolo. Odločitev je bila super, saj ji je šola zelo pomagala in je decembra z logopedom zaključila, se je -ne znem drugače povedat-, prav razcvetela, ji gre odlično. Pa po domače povedano do pet ni znala štet, zdej pa raztura :). Tko da po moje kr v šolo.Razen če so proti res kakšni konkretni razlogi?

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2011 17:05:08   
pelin
Hčerka je sicer oktobrska, pa smo vseeno dali odlog o šolanju na podlagi mnenja strokovnjaka. Na šoli je teste za ugotavljanje šolske zrelosti opravila zadovoljivo po mnenju šolske socialne delavke.
IZVIRNO SPOROČILO: rumena

Pozdravljeni!

Hčerka je sicer oktobrska, pa smo vseeno dali odlog o šolanju na podlagi mnenja strokovnjaka. Na šoli je teste za ugotavljanje šolske zrelosti opravila zadovoljivo po mnenju šolske socialne delavke. Obvestila iz šole še nismo dobili. Me pa muči nekaj drugega. Je izredno velika, največja v skupini in ne vem kako bi to vplivalo nanjo, če bi še eno leto ostala v skupini. Njeni prijatelji bodo veliko manjši in me skrbi, da bi se počutila nelagodno. Nekaj sedanjih prijateljev bo tudi še eno leto ostalo v vrtcu.
Kaj ve mislite, ali je še katera imela podobne izkušnje?
Lp

Osebno sem mnenja da tisto kar sem zgoraj poudarila dosti pove. Strokovnjaki tudi ne talajo strokovnih mnenj kar v tri dni oz. raje koga prehitro označijo da je sposoben za šolo kot ne...
Mislim, da imaš trenutno pomisleke glede velikosti bolj ti kot hči in mislim, da tudi v prihodnje ne bo to igralo ne vem kakšne vloge. Že v predšolcu so otroci tako različno veliki, šola je pa sploh država zase... Strokovnjaki je gotovo niso tako ocenili zaradi pretirane velikosti...mislim da to tudi ti veš...zanesi se na svoje občutke...ponavadi so ti pravi...

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2011 20:37:33   
BarbaraO
Se absolutno podpišem pod Vesno. Če so res tehtni razlogi za še eno leto v vrtcu, ja, sicer pa raje v šolo. Mogoče ji bo do novega leta vse malo čudno, počasi pa se bo sigurno vživela veliko bolj, kot če ostane v vrtcu, kjer ji bo postalo dolgčas. Naslednje leto bo med skoraj leto mlajšimi tudi v šoli med največjimi. S tem ji potem najbrž tudi ne delaš usluge.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2011 21:38:11   
darja72
Naš prvošolec je visok toliko kot povprečen tretješolec in nima kakih posebnh težav s tem. Mogoče jih je imel malo na začetku šolskega leta, ker se je skoraj vsak obregnil v njegovo velikost. Zdaj je pa že čisto vajen, da pač po velikosti izstopa.
Ne delaj si prevelikih skrbi okoli velikosti in uživaj v dodatnem letu brez šole!

< Sporočilo je popravil darja72 -- 7.6.2011 21:40:41 >

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2011 11:43:31   
Naja31
Strokovno mnenje (če so res tehtni razlogi) prevlada nad dejstvom, da je punčka visoka.

Če ima težave s fino in grobo grafomotoriko, če je čustveno nezrela, ...., potem je to razlog za odlog. Ne pa višina otroka.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2011 12:21:45   
rumena
Če bi hčerka ostala še eno leto, bi prijateljčke prekašala za eno glavo. Mnenje strokovnjaka je socialno čustvena nezrelost. Drugače pa je obisk psihologa in teste dobro opravila.
Lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2011 12:34:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rumena

Če bi hčerka ostala še eno leto, bi prijateljčke prekašala za eno glavo. Mnenje strokovnjaka je socialno čustvena nezrelost. Drugače pa je obisk psihologa in teste dobro opravila.
Lp

A ti želiš prestavit vpis al te je samo ocena strokovnjaka zmedla?
Poznam dva fantka, za katere je strokovnjak rekel, da sta socialno in čustveno nezrela, mami sta bili obe v šoku. Potem sta se pogovorili z vzgojiteljico, ki je poznala oba otroka in bodočo učiteljico in sta obe rekli, da sta za šolo zrela. Tudi pokazalo se je kasneje, da sta bila normalno zrela in nista imela težav. Sta pa oba decembrska.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2011 21:22:24   
Rubin.
Hmmm čuden naslov: prevelika za v vrtec. Mislim, da otroci niso nikoli preveliki za v vrtec, kvečejmu prestari (7+).

Večje vprašanje je, kaj je čustveno - soicalna nezrelost. Jaz priznam, da si pod tem pojmom lahko marsikaj predstavljam, vem pa ne. Če je res zelo nezrela za v šolo in tako ti, kot strokovnjaki menite, da ni sposobna za prvi razred, potem naj ostane v vrtcu. Ker mislim, da je to edini razlog, ne pa višina otroka. Če bi bila le-ta merilo, bi potem izredno majhni otroci tudi ostali v vrtcu, a ne?

Naša deklica je tudi izredno visoka, sovrtičkarje skoraj vse prekaša, nekatere tudi za več kot 10 cm, ampak jaz se s tem ne obremenjujem, ona pa tudi ne. Tudi jaz sem med visokimi in mi je prav fajn user posted image .

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.6.2011 10:52:52   
Alfabeta
Ne razumem povsem tvojega vprašanja... user posted image A je hčerka čustveno nezrela, ali zaostaja v razvoju? Ali je samo "problem" v telesni višini? Jaz osebno imam zelo visokega otroka, končuje prvi razred, velik je pa za tretjega. Pa nima zaradi tega nobenih težav, niti ne razumem zakaj bi nekdo imel zaradi višine, če že, potem prej zaradi "nižine", kolikor se spomnim nazaj.
Ampak, bolj pomembno kot višina otroka je koliko je zrel za šolo. Jaz ne bi otroka puščala v vrtcu, ampak bi ga dala z vrstniki naprej. V našem razredu je kar nekaj decembrskih, torej skoraj leto mlajših od mojega sina, ki ej februarski, pa se je samo kak mesec v začetku leta opazila razlika, pa še to samo pri enem dečku, ki je bil bolj cmerav. Zdaj pa se je "unesel" in jim povsem sledi. Mislim pa, da tamali potem potegnejo za starejšimi in se trudijo da jih dohajajo.

Moje mnenje.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.6.2011 10:57:58   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta
V našem razredu je kar nekaj decembrskih, torej skoraj leto mlajših od mojega sina, ki ej februarski, pa se je samo kak mesec v začetku leta opazila razlika, pa še to samo pri enem dečku, ki je bil bolj cmerav. Zdaj pa se je "unesel" in jim povsem sledi. Mislim pa, da tamali potem potegnejo za starejšimi in se trudijo da jih dohajajo.

Kot je bilo že večkrat izpostavljeno, se razlike med otroki pokažejo šele kasneje (3., 4. razred) in ne v prvem ali drugem. Če so dvomi o čustveni zrelosti otroka bi ga jaz obdržala še eno leto v vrtcu. Višina je irelevanten podatek.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.