Anonimen
|
Punce, prosim za pomoč, kakršnokoli mnenje ali predlog bodo dobrodošli. Pred 3,5 leti, torej decembra 2007 sem bila 1. noseča - konec aprila 2008 splav (19. teden - odtekla voda). Potem sva imela 1 leto pavze, nato sva spet poskušala in nisem mogla zanosit od marca 2009 do maja 2010 in maja zanosila - splav sredi septembra 2010 (17. teden). Potem sva novembra spet poskušala, vmes sem dala čez revmatološke preiskave - vse ok, 3 cikluse poskušava - do decembra, nakar izvem, da imam mogoče pregrado. Po tem, ko sem se po 3 letih postavila na glavo, da bi bila čimprej na vrsti za histeroskopijo, sem bila res februarja letos na vrsti in na srečo je bila pregrada odstranjena. Sedaj nama 3 mesece ni ratalo, kličem Reša, mu povem zgodbo, zaskrbjeno vpraša, koiko sem stara in ko rečem 30, pravi, naj pridem kar k njemu. Prideva danes k njemu polna upanja da bo kaj pomagal, kaj dal, pregleda mene, pregleda mojega in nas vse tri skoraj kap. Jaz polno cist na obeh jajčnikih, moj slab spermiogram (vsega skupaj sem videla 3 žive spermije), Reš pa reče, da mu ni jasno, kako sva sploh lahko 2krat zanosila. Rekel je tudi, da če ne bi bila 2krat noseča, bi glede na najino stanje rekel, da midva nikoli po naravni poti ne bova mogla imeti otrok. In potem naju naroči avgusta, naj prideva še enkrat, nič ne pove, kaj bo potem ... kakšni so plani ... nič. Praktično lahko 2 meseca gledava u luft in čakava, da se zgodi čudež. Praktično naju je "prestavil" za dva meseca. Berem in berem o PCO in ugotavljam, da bi morda lahko šla vmes na HSC, saj je to baje preden ti dajo klomifen, zelo potrebna preiskava, saj na HSC še nisem bila... kaj pa če imam zamašene jajcevode? Razmišljam, da bi šla kar samoplačniško, ali pa da bi rekla svoji G, da mi da napotnico, samo ne vem, kaj bo rekla, ko mi je ravnokar dala napotnico za Reša. Imam občutek, da se me nihče ne loti celovito, če bi me Reš vsaj naslednji mesec poklical na UZ da vidi če imam slučajno ovulacijo .... ne vem več, čakanju kar ni in ni konec. Ali je to normalno, prosim, povejte mi!
|