|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 9:16:21   
Kety
Dobro jutro!

Sem ravno vstala in sem sla na wc in ko sem vstala iz skoljke sem na papirju opazila krvavkasto sluz. Je bila vodeno krvave barve...:(:((:( Kaj je to????? A je sel sele zdajle cepek ali je kaj bolj resnega? Pa fuuuul me trebuh boli, ponoci je bil pa skoz trd kot kamen.

Punce, strah me je! Moja G. dela sele popoldan in ne vem ce bom zdrzala do 13ih, da me priklopijo na ctg.

A naj grem v porodnisnico????

LP Kety
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 9:21:19   
hubi
Če ne drugega vsaj pokliči v por, razloži zadevo, pa ti naj dežurni zdravnik razloži kaj in kako. Pa veliko sreče.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 9:39:51   
tea01
Kety kar pogumno! Ti predlagam, da pokličeš v porodnišnico. Pa čimprej javi kako je s tabo!!!
Držim pesti, da bo vse ok!!

TEa01

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 10:30:02   
tina104
Kety, jaz bi tudi poklicala in vprašala. Boš vsaj pomirjena.

Sicer pa se pri meni nič ne dogaja, edino malo napetosti v trebuhu. Imam pa ful energije. Sem šla spat zdaj dva dni ob 23. (za mene zelooo pozna ura), pa sem se ob sedmih zjutraj vstala, pa podnevi nisem nič zaspana - kar sem bila prej skoraj celo nosečnost - skoraj vsak dan sem šla malo spat podnevi.

Napišite še ostale kaj.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 10:43:15   
natasaxy
Kethy nam so na materinski rekli, da če nismo prepričane, da je vse o.k z otročkom, da lahko brez zadržkov pridemo na ctg, te vsaj takoj priklopijo in pogledajo če je s teboj in tvojim:duda: vse o.k. Lahko pa tudi najprej pokličeš in vprašaš o zadevi. Jaz raje ne bi čakala.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 10:50:51   
Kety
O, ste pridne, da ste mi tako mnozicno odgovorile....:bravo:.

Sem klicala v porodnisnico in so mi rekli, da se vse skupaj pripravlja na porod in da so to ze zacetki. :duda: se je vmes ze premikal in kolcal cele pol ure, tako, da mi glede tega ni panike. Ob 13ih grem pa k svoji G. na pregled in mi bo povedala kaksno je stanje. Pomoje bo kar kmalu vse skupi....sem se res hecala, da bo nas lump lovil polno luno, zdej bo pa res neki na temu!

V glavnem zdej moram samo pazit na to, ali mi plodovnica kaj odteka in bit pozorna na vse spremembe.

Se se tipkamo. Sporocim situacijo, ko pridem iz pregleda!

LP Kety

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 11:51:52   
tea01
Ojla, jaz imam tudi ful energije. Spat hodim ob enih zjutraj, vstajam pa ob sedmih zjutraj??? Pa nič utrujena, zaspana ali karkoli drugega. Edino to noč sem slabo spala, ker so sosednje ob desetih zvečer nareidli roštilj na balkonu in je ves dim šel nam v spalnico. Pa žur so imeli do jutranjih ur.

Stanje z:duda: se je pa umirilo. Nič ne ropota. Presenetljivo miren je:zmeden2:. Z :love: pa včeraj nič ni bilo:sloncek:. Je kar strahopeten ratal. Obup!!!

Lepo se imejte, se tipkamo

Tea01

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 12:32:01   
Teya
jaz se javljam po pregledu 4 dni pred PDP z novičko, da se ne dogaja čisto NIČ!!!! :zmeden: tako "lepega" ctg-ja še nisem imela, odprta pa sem CELO za celo polovičko konice prsta :)- :zmeden:
G je rekla, da mogoče lahko luna kaj premakne, ma da bolj dvomi v to :(....nov datum za pregled imam na PDP, to se pravi v ponedeljek....kdo mi zna povedat kako pogosto si sledijo pregledi po PDP? in koliko te max pustijo čakat?

Katy, jaz mislim, da nimaš kaj skrbet, sploh pa si verjetno že na poti h G, kjer se bo vse razjasnilo....

punce....navalite na luno!!!! :)- naslednji vpliv, a le krajec, bo namreč šele 26.....

naši miševi pa verjetno lahko že kar čestitamo, kaj pravite :bravo: ve katera kaj o njej????

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 12:54:17   
urši77
Da se pofočkam še jaz:)
Včeraj tisto krvavo je bil res čep:bravo: Danes sem bila na CTG-ju,nič kaj pretresljivega.Nekaj se sicer dogaja, a ni za kako paniko zganjat.Naslednji pregled v poned.ob 8h-če ne bo kaj prej:) Je pa naš :duda: že pravi korenjak-inja, tehta že okoli 3500gr. A ja, pa če sem prav razumela je mater. vrat odprt 3cm.
Upam da bo lunca res kaj pripomogla k čimprejšnjemu dogajanju.

Se mi pa danes nič kaj pretresljivega ne da počet, še kosilo bom zdaj prav z eno muko pripravila(pa ga kar bom, so vsi še po službah, tako da ne morem nikogar potunkat:))

Lp in javite se nove mamice oz.njihovi :love:

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 13:02:52   
tina104
Ja, miševi je verjetno že rodila, glede na to, da se nič ne javi. Pa saj je bil že čas.
Tea01, sem se kar nasmejela ob tvojem pisanju - naši :love: so zdaj proti koncu nekam prestrašeni glede tega področja. Moj je na začetku nosečnosti mi vedno govoril sprosti se, saj ne more nič bit narobe (sem bila jaz na začetku malo prestrašena), sedaj pa je njega bolj strah :)- , pa pobude že tudi ni dal se mi zdi, da že več mesecev...

Teya, se mi zdi, da je od porodnišnice odvisno, kako pogosti so preglededi po PDP, nekje na 3-4 dni, kolikor je meni znano. Čakajo pa nekje do 14 dni (če je prej karkoli narobe seveda sprožijo porod). Meni se zdi, da kar preveč čakajo. Mi je ravno včeraj en pripovedoval, da je bila njegova žena 12 dni po roku in je ta dan dobila popadke - hvalabogu, ker je pregled imela šele 2 dni kasneje - in :duda: je že bil v stiski (on je rekel, da se je napil plodovnice :zmeden:). No in potem je bil :duda: 4 dni na intenzivni negi, zdaj je vse v redu, samo raje ne bi o tem, kaj bi lahko bilo, če bi ona čakala na pregled čez 2 dni.

Jaz imam jutri CTG, me že res zanima, če se kaj dogaja. Pa če tokrat G ne bo nič komentiral, ga bom zagnjavla, da kaj pove (zadnjič je samo rekel, da je utrip :duda: normalen).

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 13:04:20   
tina104
Urši77- kako pa so to težo ocenili, si imela UZ ali kako??

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 13:56:51   
urši77
Ja imela sem UZ, potem je pa izmeril obseg trebuščka, pa obseg glavice, dolžino hrbtenice in dolžino stegnenice. Pol pa nekako aparat sam prbl.izračuna. odstopanja pravijo da so +-10%.
Drugače so pa "šolske" mere nekako takele:
:) konec 1. lunarnega mes.:7-10mm, teža manj kot 1gr
:) konec 2.lun.mes.:2-4cm, teža do 5gr
:) konec 3.lun.mes.:9cm, teža 15gr (že lahko rečemo fetus)
:) konec 4.lun.mes.:16cm, 100gr
:) 5. lun.mes.:25cm, 300gr
:) 6.lun.mes.:30cm, 600gr
:) 7.lun.mes.:35cm, 1000gr
:) 8.lun.mes.:40cm, 1500gr
:) 9.lun mes.:45cm, 2500gr
:) 10.lun.mes.:50cm, 3000gr

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 14:10:06   
Seven*
Heya. Jaz imam pa ze dva dni nek tak izcedek, dokaj obilen, pa me skrbi, da ni slucajno plodovnica. :(( Pa ful me scipa in pika v maternicnem vratu, vcasih je prav nevzdrzno.. Da ne govorim o utrujenosti. Danes imam se Jakoba doma, ker je zbolel.. Komaj zmorem, se jest nimam casa.. :((:((:((

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 16:15:42   
andrejalj
Me zanima kaj bo rekla G jutri ko imam pregled en teden pred PDP? Se počutim zelooooo v redu; cel dan sem bila 'na terenu' ker mi je malo dolgčas doma, sem rekla, nč sej bom počivala popoldan, pridem domov me pa še bolj razganja od energije. Ko pa tole berem od vas ostalih pa postanem malo žalostna, ker nikol ne veste/vemo za kaj točno se gre in je poleg normalne zmede prisotna še panična zmeda. Ampak ne skrbeti drage :nosecka:, vse se bo rešilo.

Če se le da....lep dan še naprej.....

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   A*V*G*U*S*T
18.8.2005 22:25:07   
Kety
No, se dolgo nisem oglasila. Bila na pregledu, popadki kar konkretni, ampak MV zaprt v nulo! Mi je dala novo napotnico za v porodnisnico in je rekla, ce se bodo popadki stopnjevali do 23ih naj kar greva not.

No, ampak VSE se je UMIRILO!!! Pojma nimam kaj je to! Trebuscek mi se vedno otrdeva, ampak tistega spikanja in prov bolecih popadkov pa ni vec. Mogoce bomo pa le do roka zdrzali. Se je pa nasemu :duda: povecal obseg glave na 36 cm in je se vedno na riti! :(

No, upam, da bomo imeli mirno noc, ker sem zmatrana kot da ne bi spala 100 let!!

Lahko noc, Kety

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?