|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj počnete ob nedeljah?
5.6.2011 7:25:45   
Kerensa*
Kako potekajo vaše nedelje - vedno skorajda enako (jutranja maša, kosilo ob 12-ih, popoldanski obiski) ali odvisno od... česa? Imate službe ob nedeljah? So vaši otroci doma ali v varstvu pri starih starših? Prakticirate nedeljske izlete ali družinske filme zvečer? Vedno vstajate ob isti uri ali spite, dokler se sami od sebe ne zbudite? Kakršenkoli nedeljski običaj/ritual ali se prepustite dogajanju?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj počnete ob nedeljah?
5.6.2011 8:08:38   
end1
štiri nedelje v mesecu niso iste, zdaj se odpravljam spat po nočni, drugo grem v nočno, prejšnjo sem bila fraj...družina pa se prilagaja. to zame ni poseben dan, vsaj današnji ne bo, upam da bom vsaj štiri urce spala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2011 8:14:53   
Ploha
Nedelje potekajo skoraj vedno enako. MoŽ gre zutri v štalo, jst spedenam otroke. Dopoldne pospravljam, kuham. Kosilo od 12.00 - 12.30. MoŽ gre za kako uro ali dve na nedeljski kufe s prjatli. Po kosilu pa smo ponavadi kar doma pred hišo oz. okoli hiše ali na vasi nekje.

Do 18.00 mormo bit doma (če kam gremo), ker gre moŽ v štalo. Če imam varstvo, grem tud jst. Drugače pa zvečer obvezno film oz. zdej pač talenti. Velikrat pa gremo zvečer s prjatli ven.

Občasno pa gremo na kak nedeljski izlet/obisk.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2011 8:30:28   
ada2
pri nas so nedelje tudi odvisne od tega, če jaz delam ali ne. če delam me tako cel dan ni, družina se znajde po svoje.... včasih gredo k starim staršem na kosilo, včasih kuha ati. na kake večje obiske takrat ne hodijo. če sem doma splaniramo kak izlet, obisk, ali pa smo doma in povabimo kake prijatelje. vstajamo pač ko se zbudimo, ponavadi najprej najmlajši, čeprav danes pa najmlajši še spiuser posted image  otroci ponavadi gledajo zjutraj živ-žav - ok, danes smo ga kar precej zamudiliuser posted image
v bistvu nedelje pri nas niso nekaj posebnega....

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2011 8:47:54   
Pia*
Ob nedeljah sva oba prosta. Otrok še ni tako da jaz spim dokler se ne zbudim. Moj pripravi za kosilo,ker rad zgodaj vstaja pa ga je potrebno zaposliti.Ko jaz vstanem, pospravim (generalna je pri nas v sobotah)od kosila,ker moj to naj ne bi znal!Kosilo je med 12 in 12:30. Po kosilu kak sprehod/izlet zadnje čase vse pogosteje učenje,ker še ob delu naprej študirava.
Zvečer skupaj pogledava film, pa je lepo zopet delovni ponedeljek na sporeduuser posted image

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2011 11:30:24   
bskrle
Rutina -maša,  pospravljanje, kosilo, spanje, obiski, pripravljanje na spanje, pregledamo naloge ...zlaganej cunj.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2011 14:37:45   
josephine27
pri nas bi lahko naredila ene tri različice nedelj:
  •  do 12h delam, potem kosilo ki ga mož skuha, mal počitka, pol pa n obisk k mami, tašči, prijateljem,...
  •  sem doma in si privoščimo dolgo spanje in poležavanje v postelji, potem zajtrk, če je vreme ok sprehod do otroškega igrišča ali posedanje in igranje na vrtu. naredim kosilo, vmes še kaj pospravim po hiši, operem cunje, itd. po kosilu spet počitek potem pa ali spet kam na obisk al pa kam v naravo. redko smo doma ( tako kot danes). če smo doma običajno pogledamo kak film,
  •  sem prosta in gremo na celodnevni izlet nekam ( zelo aktualno nekje od 1.maja do 1. septembra)
mož ima tako al tako vse vikende proste.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2011 15:11:39   
Najaa
uh, čist različno. Ponavad mož dolgo spi, ker je po nočni, jaz pa z otrokoma grem ven. Če mož ne dela nočno celo kdaj kam gremo skupaj, če pa ni vreme za ven (kakor danes) gre pa on delat, me tri se pa preganjamo po stanovanju. user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 15:12:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.6.2011 15:19:08   
Anonimen
Ah nič, ko sem doma, zabušavam na polno.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.6.2011 15:34:56   
Najaa
metulj, večer je pri nas isti, Talenti. user posted image S tem, da punci skupaj zrihtava do osmih in imava pol mir... če seveda nista žejni, se hočta objemat itd do ene devetih, ko končno mrkneta. Ma naši vikendi niso nič posebnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.6.2011 15:47:22   
Katy78
Ob vikendih ne delam, tudi mož ne. Ko zjutraj vstanemo (med 7 in 7.30) imamo najprej zajtrk, mali se potem ponavadi malo igra jaz pa na hitro vnaprej pripravim za kosilo, potem gremo ponavadi malo na igrišče ali kakšen sprehod, pridemo domov, sfiniširam kosilo, po kosilu malo sieste (kolikor jo 2,5-letnik dopušča user posted image ), popoldne pa na kakšen krajši izlet ali pa na obisk k babici ali kakšnim prijateljem, pač odvisno od vremena. Včasih, ampak zelo redko, gremo k eni ali drugi babici na kosilo. Zvečer je mulček že ob 19h v postelji, midva pa imava večer zase... user posted image

Drugače pa med vikendi praviloma ne čistim, mož posesa, pobriše prah in pomije po tleh v petek, za vikend ostane kakšen stroj perila za oprat, kopalnico zrihtam ponavadi v petek zvečer, za kosilo pa tudi ne kompliciram med vikendi, nekaj na hitro, ker mi je škoda časa za kuhanje, če je vreme lepo.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 5.6.2011 15:51:31 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.6.2011 15:48:49   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

mularija me praviloma zbuja pred 7h med vikendi (br. 1 vceraj ob 5.30 user posted image  k sreci njega lahko posljem solo igrat...) - med tednom pa bi spala do 9h po mojem... ker se mi ne da takoj dvignit riti iz postle, jima narocim naj gresta lulat in si natakneta krokse in se gresta igrat - kar praviloma placam ze 5min kasneje, ker se ze koljeta.
po novem ni vec nedeljskih kosil pri tasci, tko da jz takoj zjutraj spravim na kup vse potrebno za kosilo, ki ga potem skuham v pol ure. potem gremo v park na kavo; al pa na igrisce, ce so samski prijatelji se mackasti - velika vecina jih je namrec se vedno brez otrok (verjetno so ta projekt odlozili na kasnejsi cas, ko so videli nas user posted image ). ko pojemo, sm vsa srecna, da gresta mulca spat in se lahko jz mal na net spravim al pa kaj berem.
popoldne ponovi vajo - igrisce ali kava.
zvecer pa Talenti user posted image  in naj se mozi znajde s tamalima, kakor ve in zna user posted image

aja, vmes seveda se pospravim, kar ze moram, zrihtam cunje in spucam kako kopalnico, ker tega tud ob sobotah ne delam user posted image  skoda dneva za pucanje, pa to opravim usput, med tednom, ko imam kje kako luknjo.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.6.2011 20:02:34   
blaža
NE delja je izpeljanka. ob nedeljah se ne dela in tega se držimo user posted image .

Mi al pohajamo, al pa nič ne delamo,.. S tem mislim, da se valjamo po kavču, peštamo en drugega, gledamo televizijo, gremo nabijat žogo, se vozimo s kolesom,. V glavnem uživancija.user posted image

No ma to mi delamo itak cel teden tudi popoldne. Dopoldne šola in vrtec, pa služba, popoldne mogoče vsak dan malo sproti pospravimo, ma to ni nikoli več kot pol urce, vsi v akciji,.. likam ne, peremo, ko je treba, ma to nam ne jemlje nekega groznega cajta.

Skratka uživamo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.6.2011 20:32:56   
krtačka
ob nedeljah se večinoma potepamo. Izleti, obiski. Sobote poležavamo oziroma pač uživamo doma. Nardimo pa vse čez teden, ker imamo tolk sreče, da oba delava od ponedeljka do petka do treh in imamo potem čas.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.6.2011 20:35:45   
Felicita
Ponavad sem pr fantu, doooooolgoooo spiva, mava kosilo z njegovimi in popoldne frej. od ene 5ih naprej pa itak travmiram, da morm naslednji dan v službo user posted image (aka nedeljski sindrom)
sicer pa nedeljski večer ponavad pri men pomeni dolg tuš, umivanje las, kaka maska (za obraz in lase) mal razvajanja, ...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.6.2011 4:39:59   
ronja
odvisno od... česa?

Od vsega.
- Od vremena, recimo- če je lepo gremo na vikend od tašče in tasta, če dežuje pa ne, ker je v gorah in na vrtu nimaš kaj počet, če dežuje.
- Od tega, ali gremo k dediju za čez vikend ali pa smo doma.
- Od raznoraznih aktivnosti, ki se dogajajo: včasih se dogaja kaj takega, kar si želiš it pogledat in greš  - baje bo nasledni vikend lunin festival in bomo šli.
- Od rojstnih dnevov: noben od naju ni edinec in ko dodaš še partnerje in nečake, se ljudi precej nabere in ima vsak mesec kdo rojstni dan - tako da je 1 vikend na mesec skoraj rezerviran za to;)
- Od bratove zaposlenosti: če ima čas, mu včasih poturiva tamalidve in greva zvečer v kino.

Imate službe ob nedeljah?

Na splošno ne, trenutno pa je res slučajno tako prišlo.

So vaši otroci doma ali v varstvu pri starih starših?

Doma. Včasih gresta pa za par ur tudi k babici, ampak to ni ravno ful pogosto, so tudi babice zaposlene, pa se dostikrat vidimo tako, da vsi pridemo.

Prakticirate nedeljske izlete ali družinske filme zvečer?

Ja, jih, jih pa morava dostikrat precej vnaprej planirat, ker se vedno nekaj najde, kar je nujno treba naredit čez vikend.

Vedno vstajate ob isti uri ali spite, dokler se sami od sebe ne zbudite?

Spiva, dokler naju ne zbudita - velja tako za delovnike kot za vikend - sta bolj zgodni od budilke, zato lete ne uporabljava več, odkar se je Ronja rodila.

Kakršenkoli nedeljski običaj/ritual ali se prepustite dogajanju?

Prepustiva se dogajanju, kadar je le možnost. Velikokrat pa je marsikaj, kar enostavno ne znese drugače kot v nedeljo. Recimo pereva navadno čez vikend.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.6.2011 9:29:47   
Peli
Pri nas so nedelje odvisne od vremena. Ponavadi ne planiramo v naprej kaj bomo počeli. V nedeljo smo vedno vsi doma. Če je lepo gremo ponavadi špancerat, od doma se odpravimo še dopoldan, maladva ne gresta opoldan nič spat, tako gresta že okrog 18-19h, da lahko v miru še kaj pospravim. Kosilo je ponavad kej na hiutr, makaroni, al pa kar pizza.
Če je slabo vreme pa gremo včasih že dopoldan do mojih na kavo, potem včasi ostanemo še na kosilu, al pa počakamo še na večerjo user posted image , no to zadnje le v primeru, ko si moj mož tam najde kakšno delo, drugače po 2 urah že priganja za domov. Če je slabo vreme, se dostkrat podstopim čiščenja stanovanja, mož pa je tačas varuška, v popoldanskem času pa se odpravimo na kakšen obisk, če ga prej ne dobimo mi.
Ponavadi pa nedeljo zvečer preživiva z možem pred TVjem, ali standardno, kot vsak večer en smrči na kavču, drug pa sedi pred rač. user posted image .
Nimamo pa stalne rutine.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.6.2011 9:59:21   
Saša27
Nič naprej planiranega, se prepustiva toku....kar nama paše. Naprimer to nedeljo sva spala do 8.30, nato kavica na terasi, zalivanje rožic, pol pa sva se odloćila da ne bova kuhala doma in sva odpravila k mojim  staršem na kosilo. Domov sva se vrnila po 18. uri, poiskala karte ter igrala do 21., pol pa tuš, talenti in spanje.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.6.2011 10:35:56   
november2010
Tudi pri nas je odvisno od tega ali smo frej ali ne, še posebej mož, ker ima tako delo, da so nedelje še posbeje od maja do septembra delovne, čeprav tudi to ni ovira, pa napokam otroke in gremo sami, odvisno pa je tudi seveda od vremena. Če gremo kam, vedno gledam da gremo na take kraje, kjer ni res najhujšega navala ljudi (bled, morje, itd).
če smo pa doma, se pa igramo, ustvarjamo, kakšno risanko pogledamo.....

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.6.2011 10:56:53   
ksenija12
Uf,mi smo precej netipični (al pa tud ne:) Nedelje so namenjene samo hribom in našim izletom v tišini, samoti..vedno, ne glede na vreme..ker so edini dela prost dan..edini dan, ko smo vsi štirje skupaj. Vstanemo zgodaj, nedeljsko kosilo je sendvič med potjo:), pospravljamo v ponedeljek popoldan..Če je slabo vreme, se zapeljemo tja, kjer je vreme solidno:) četudi to pomeni 100 in več kilometrov od nas. Redka izjema so delovne nedelje (otroški festivali, kjer pač sodelujemo). Ampak jih potem nadoknadimo.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.6.2011 13:46:14   
lukec
Različno, kar precej prakticiramo nedeljske izlete, najraje v hribe al pa kam, kjer se dogaja kaj za otroke. K maši ne hodimo, nam je bolj obvezno kosilo pri moji mamiuser posted image . Sicer je pa pri nas, ker ob vikendih ne delava, cel vikend namenjen temu, da smo mi trije skupaj pa da se srečujemo s prijatelji, ni važno al je to en zaresen piknik al pa samo kavica v lokalnem bifeju.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?