Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 10:09:20
|
|
|
|
Pia*
|
Pozdravljene, Rabim eno pomoč, pri mojem sem danes preko klika plačevala položnice in ugotovim, da mu podjetje nakazuje plačo v dveh delih, npr. takole 860€ + 435€ ok skupaj pride znesek točno tak kot ga ima na plačilni listi. Ampak mene še vedno to malo žre, zakaj dvojno nakazovanje(seveda mojega popolnoma nič ne moti) mene pa, ker mi je tole malo čudno. Rada bi zgolj samo eno potrditev, da je to čisto ok in da ni neko sranje,ki bi naja kasneje lahko vodilo v težave. Saj sama namreč predpostavljam da je prvi znesek njegova osnova oz. neto plača, drugi znesek pa sklepam da je zelooo napihnjen prevoz na delo in malica,ki seveda nista obdavčena. Ali se motim?
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 10:13:51
|
|
|
|
diana 28
|
Kolikor jaz vem ni nič narobe. Verjetno res nakazujejo posebej neto in posebej materialne stroške(prevoz in prehrana). To pa boš videla, če pogledaš na plačilni listi, kjer je razvidno koliko ima neto plače in koliko mu obračunajo ostale stroške.
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 10:14:21
|
|
|
|
Katy78
|
Saj bi se moralo iz plačilne liste videti, koliko dobi prevoza in malice. Drugače pa pri nas nakazujejo tako, da vidiš 3 zneske: plača (neto plača + stimulacija), prevoz in malica
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 10:35:42
|
|
|
|
Pia*
|
Plačilne nisem pogledala dobro zgol znesek za izplačilo na osebni račun. Skrbi me npr. da bi jemala kredit in bi mu zavrnili ker bi gledali npr. samo prvi del plače ali pri pokojnini. To se pravi je to čisto zakonsko brez kakršnih koli komplikacij?
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 10:38:57
|
|
|
|
tassika
|
Pri kreditu bi včasih bila težava, ko so, če so bili dobre volje gledali celotno nakazilo na račun, zdaj pa itak hočejo samo neto plačo. Ne vem sicer zakaj nakazujejo 2x, ker potem je več provizije, ampak, če je res ločeno neto + materialni stroški, mislim, da je vse v zakonskih okvirih.
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:00:45
|
|
|
|
darja.mark
|
ne spoznam se na to da bi ti lahko odgovorila a je to ok al ine, vendar tudi nam nakažejo v treh delih. pač plača, pol pa posebej prevoz in posebej malica. je blo tut meni čudno na začetku, samo važno mi je da vsaj dobim.
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:08:40
|
|
|
|
Teni_
|
Čisto ok je in, ko sem jaz še delala kredite in če je bila samo plača na dva dela se je seštelo, materialni stroški se pa navadno pri kreditih ne seštevajo oz. čisto odvisno od banke.
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:16:35
|
|
|
|
Pia*
|
No sedaj sem kar mirna . Res, da ne misliva kredita jemati, do pokojnine imava še ulalala(uprašanje,če jo bova dočakala) ampak raje prej razmišljam o tem kot pa takrat ko bo par let se nakazovalo tako in nama bodo rekli, da bi lahko prej mislila o tem. Hvala za vse informacije super ste
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:17:27
|
|
|
|
nena m
|
To ni nič narobe. Ko jemlješ kredit (vaj v NLB je tako), ti najprej v službi izpolnijo pole in vpišejo zadnje 3 neto plače (brez malice in prevoza!), v banko pa moraš dostaviti plačilne liste, kjer se tudi točno vidi, koliko je neto plače.
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:18:36
|
|
|
|
nena m
|
Za pokojnino pa se tudi upošteva samo plača, brez malice in prevoza. Pa če bi bil dalj časa na bolniški, se tudi pozna. Tako da za delavca ni ravno najboljše, če ima nizko plačo in visoko povračilo za malico in prevoz. Ampak, če so se na začetku tako dogovorili, nimaš kaj.
< Sporočilo je popravil nena m -- 31.5.2011 11:20:48 >
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:26:22
|
|
|
|
Balerina
|
Dvojno nakazovanje je bilo včasih več sedaj pa podjetja tega ne upoštevajo več toliko. Drugače bi morala na plačilnih nalogih izpolniti šifro nakazila in ker je šifra nakazila za neto plačo drugačna kot za materialne stroške pride do dveh virmanov in potem tudi do dveh prilivov. To je včasih AJPES kontroliraz z davčnimi obrazci sedaj tega banke ne delajo. Seveda pa se mora neto znesek ujemati s tistim neto zneskom ki je na plačilni in ki je potem pri prijavi dohodnine, konec leta in pa s podatki ki jih imaš na M4, ko ti dajo potrdilo vsakega aprila za preteklo leto (no ja to veliko podjetji ne dela kontroliraj pa z dohodnino).
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:27:31
|
|
|
|
Balerina
|
Pa še to prevoz in prehrana ste zakonsko določena, z Uredno vlade, maksimalna zneska in ne smeta biti višje. Če ste bo moral ob morebitni davčni kotroli doplačati dohodnino.
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 11:48:21
|
|
|
|
pikica*
|
Ne obremenjuj se z dvojnim nakazilom. Vsekakor pa preveri plačilno listo - pa ne končni znesek, temveč koliko znaša neto brez prevoza in malice. Prevoz in malica namreč ne gresta v pokojninsko osnovo, bruto znesek pa (ker predvidevam, da te muči predvsem to).
|
|
|
|
RE: Dvojno nakazovanje plače 31.5.2011 12:15:38
|
|
|
|
m_o_i
|
kaj pa, ce tvoja mocnejsa polovica stopi do firmske knjigovodkinje in-vprasa?!
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?